שאלה ,למי שנוטל תרופה רוזובסטטין נגד כולסטרול גבוה,,,

ladybug4NLP

Active member
גם אי מכירה אנשים שסובלים מאד

וזה כולל אמא, אח ומספר ניכר של חברים.

מי שלא כואב לו - בן מזל לפחות מבחינת הסבל הפיזי

אני לא מכיר..

כתבתי שסטטינים גורמים לכאבי שרירים לחלק קטנטן של המשתמשים (את זה אני יודע מקריאה בלבד).

shron17

New member
כנראה שזו הסיבה, שהרופא רשם לי ,רק כדור אחד של 5 מ"ג ליום.

בכמות זעירא ,כנראה אין בה תופעות לוואי.

אבו זקן

New member
אם המספרים לא ממש בשמיים

בד"כ הרופאים מתחילים עם המלצות לשינוי אורח החיים ומינון נמוך של התרופה, ובהמשך מתקנים לפי הצורך (ואם זה נשמע כאילו העתקתי את זה מאיזה דיבור על סוכרת ומטפורמין - זה לא אני, זה הרופאים).

אבו זקן

New member
חדשות ישנות:

הנחיות חדשות של האגודה האמריקאית לסוכרת קוראות למתן סטטינים לכל החולים בסוכרת:
New guidelines from the American Diabetes Association (ADA) call for giving the cholesterol-lowering drugs known as statins to all people with diabetes to help prevent heart disease. (הדגשה שלי). בכך האגודה מישרת קו עם ההמלצות מתחילת השנה של שתי אגודות חשובות: American College of Cardiology & American Heart Association. העמדה המעודכנת של שתי אלה קובעת שהקריטריון לסטטינים אינו רמת הכולסטרול בלבד אלא רמת הסיכון הכללית לבעיות כלי דם, וכידוע אנחנו הסוכרתיים נמצאים בסיכון גבוה. יש גם מחשבונים לבדיקת רמת הסיכון, וגם המלצות שמבוססות על החישוב הזה (זהירות: לא כל אחד מעוניין לדעת מה הסיכוי שלו לחטוף התקף לב בעשר השנים הבאות).

עריכה: תיקון קל - יש בכל זאת כמה סוכרתיים שמקבלים פטור, צעירים במצב טוב וקשישים במצב רע...

However, Grant said some people with diabetes may not need statins. These include younger, healthier patients and very old patients who have other medical conditions that shorten their life expectancy.

למעלה