שאלה למי שעברו דירה לאחרונה

מעיןבר

New member
שאלה למי שעברו דירה לאחרונה../images/Emo82.gif

האם לדעתכן צריך לעשות הדברה נגד מזיקים לדירה בקומה גבוהה (אנחנו עוברים לקומה 13). אם כן - מתי לעשות - לפני או אחרי התקנת הארונות?

אפרת12

New member
תירי..............

אנחנו עברנו לפני שנה וחצי לבית צמוד קרקע... *אבל* תמיד כשעברתי דירה, ולא משנה באיזה קומה - עשיתי הדברה, כי ג'וקים חיים בביוב, וג'וקים עפים גם בגבהים (והם ישרדו גם אחרי הפצצה אטומית בררררררררררררררררררררררררר) (מצטערת שלא חזרתי אליך ו
על ההתעניינות. אתקשר מחר. כלומר היום...)

nubi

New member
כן, כי ג'וקים למשל

באים לאוכל, לא קשור לגובה. גרנו בקומה גבוהה, לפני שהגענו לדירה הנוכחית, והיו שם ג'וקים כי הם טיפסו על הקירות החיצוניים של הבית (תיאור מזעזע
). וכמובן לפני הרכבת הארונות.

missB

New member
בהחלט

ג'וקים יכולים גם לעוף או להגיע דרך הצנרת. לגבי מתי לרסס, לא ממש קריטי. יש היום חברות שעושות ריסוס שמגיע לכל מקום אפילו אם יש ריהוט בדירה. אני עשיתי ריסוס בדירה לפני שעברנו אליה ובכלל מקפידה לרסס אחת לשנה, על כל מקרה.

כן - חשוב מאוד לעשות הדברה ולא

משנה באיזו קומה את גרה. אנחנו עשינו הדברה בבית באוגוסט והמדביר אמר לי משהו מעניין על ג'וקים במטבח - כל ארגז/קופסא שאנחנו מביאים מהסופר גורמים להגעת הג'וקים האלה. הפיתרון: מביאים משהו בארגז מהסופר - להיפטר ממנו כמה שיותר מהר. גם מתבנית של ביצים להיפטר כמה שיותר מהר.

yaelia

New member
גם נגד נמלים

בדירה הקודמת שלנו בקומה שלישית היתה מכת נמלים נוראה. חייבים לרסס לא רק לקראת הקיץ, אבל זה ריסוס שאפשר לעשות גם כשיש ריהוט והוא לא מפריע לילדים ובעלי-חיים. וכמובן רשתות על החלונות מונעת כל מיני מעופפים.

מעיןבר

New member
תודה על התגובות ועוד שאלה

למיטב ידיעתכן - כמה זמן אחרי הריסוס כבר אפשר לשטוף את הבית
אין לי בעיה שיתקינו לי ארונות בדירה לא נקיה (אפילו רצוי
) אבל עם סיום ההתקנות אני רוצה כמובן לנקות לפני שאני מביאה את כל מטלטלינו ואני רוצה לעשות הכל מ ה ר כי אני כבר כ"כ רוצה לעבור...

nonaa

New member
כשהזמנו הדברה ...

לפני כניסה לבית משופץ, המדביר אמר שהכי יעיל זה לעשות הדברה אחרי שהכל נקי ומותקן ואם רוצים שההדברה תהיה אפקטיבית גם לאחר מכן, לא לנקות אחרי ההדברה. אמרתי לו שיש לי תינוקת בבית והוא אמר שאין עם זה שום בעיה ...

nonaa

New member
תיקון : נדמה לי שהיינו אמורים לנקות

רק עם סמרטוט יבש ...

מעיןבר

New member
אני רוצה לעשות הדברה - לפני ההתקנות

בכל מקרה מהקבלן אני מקבלת דירה נקיה יחסית. הליכלוך אם יהיה - יהיה על ההדברה.

nonaa

New member
כדאי לדבר עם המדביר

אולי הוא יגיד לך שכדאי קודם להתקין ולהדביר כשהכל מוכן ...

T noki

New member
ועוד משהו חשוב - לוודא שלמדביר יש

רשיון הדברה - ושיראה לך את הרשיון ממש, לא רק יגיד. למדביר מוסמך אין בעיה להראות את הרשיון כי יש לו, הוא עבר קורסים מיוחדים מטעם המדינה שמכשירים אותו לעסוק במקצוע הזה. יש הרבה אנשים ללא רשיון שעובדים בתחום, וזה מאד חשוב שיהיה מישהו מוסמך שיודע מה הוא עושה, ידע להשתמש בחומרי ההדברה הנכונים וידע לתת לך את ההנחיות הנכונות לגבי שטיפה וכו', כדי לא לסכן אותך ואת המשפחה. ותתקשרי לכמה מדבירים - יש הבדל משמעותי במחירים לפעמים, ללא הצדקה. בהצלחה במעבר הדירה ובהדברה!

המדביר המליץ לנו לחכות עם השטיפה

לפחות יומיים שלושה, ולהסתפק בטאטוא. את הארונות הוא המליץ לנקות אחרי ההדברה עם סמרטוט לח. שכחתי לציין קודם שאחרי ההדברה - צריך לצאת מהבית לשמונה שעות לפחות ולהשאיר חלונות פתוחים ואת דלתות הארונות במטבח פתוחות. שיהיה
.

בימבילי

New member
איך זה קשור לנשים אחרי לידה?

(מנסה לעזור לך לסדר את הפורום אחרי שראיתי שהערת למישהי בהודעה אחת מעלינו על אמנות השרשור ומטרת הפורום)

מעיןבר

New member
הסברתי קצת למה התכוונתי

בתגובה אליה. לא אמרתי שזה לא קשור אלינו לפורום, רק ביקשתי לשרשר במקום הנכון
לגבי ההודעה שלי - ביקשתי עצה מחברותי לפורום כשם שרבות פה מספרות לנו על מעברי דירה/חיפושי עבודה וחוויות שונות. אם נראה לך חסר טעם - אני אשרשר את עצמי ל-
. מקובלת עלי הביקורת.

בימבילי

New member
ההיפך הוא הנכון. לי נראה שלהכל

יש טעם - גם לשאלה שלה וגם לשלך. זה פורום - הוא אמור להיות חי ודינמי. נכון שהוא מוגדר לקהל יעד מסוים, אבל אני חושבת שהמשמעת והמשטר הם נוקשים מדי. אני דווקא חושבת שאם נוצרת קהילה - הקהילה צריכה להרגיש נוח לשאול כל שאלה למרות שלפורום יש מוטיב מרכזי. אחרת נצטרך לכתוב במאות פורומים. הדבר היחיד שאני חושבת שצריך לעשות - זה להשתדל לשים off לפני הנושא, כך שכל אחת תסנן לעצמה.

מעיןבר

New member
קראי שוב

לא אמרתי שאין מקום לדיון כלל, אלא יש לשרשר אותו למקום המיועד לכך. חוקי הפורום נגזרים ממהותו ומהדגש שלו על האם ולא על הילד ומכאן נושאי השיחה. הפורום איננו פורום כללי, זו בדיוק הנקודה - לכל פורום נושא מוגדר, אחרת לא היינו צריכים פורומים נפרדים - היה מגה פורום אחד שבו כל אחד כותב ככל העולה על רוחו. לא ראיתי שמישהי חשה שלא בנוח להעלות כאן נושאים רבים ומגוונים, ויתקנו אותי יתר חברות הפורום אם הן חשות אחרת. בזמן האחרון אנחנו ממעטות לשרשר כי אין צורך אמיתי וכולן כאן קיבלו על עצמן את חוקי הפורום בשמחה. אישית אני כותבת במידה זו או אחרת בכ- 7 פורומים, אני שייכת לכל הקהילות ובכל אחת מתרכזת בנושא הרלוונטי. כולן אגב קשורות לעניין הורות/הריון ולידה. אני מרגישה שהרווחתי מהשותפות בכמה פורומים המון.

בימבילי

New member
קראי שוב - אני לא נגד חוקי הפורום

וגם אני קיבלתי על עצמי אותם. את הרגשת נוח ומתאים לשאול שאלה שבכלל בכלל לא קשורה לנושאי הפורום (ובעצם נוגדת את חוקי הפורום). מזה אני מסיקה שאולי החוקים הם נוקשים מדי. נכון שלא נדבר פתאום על אופנועים וסוגים של דלק אבל סה"כ הריון, לידה, הנקה, תמ"ל, אחרי לידה, לפני ההריון הבא, גידול ילד אחד וגידול 10 ילדים - הם נושאים חופפים ומשיקים הרבה פעמים. וההפרדה בנושאים האלו נראית לי מלאכותית. מעבר לכך שמתפתחת דינמיקה בפורום, ואם מישהי מרגישה שחברות הפורום אמינות עליה - היא תרצה להתייעץ איתן בעוד נושאים (וזו, אני מניחה, הסיבה שאת שאלת כאן על הדברה לבית חדש ולא פנית לפורום הדברה או מה שזה לא יהיה).

מעיןבר

New member
למיטב ידיעתי, כמי שכתבה אותם ../images/Emo8.gif

לא עברתי על חוקי הפורום. האיסור "המוחלט" היחיד שיש כאן הוא על העלאת תמונות וגם זה בעירבון מוגבל (אנחנו לא מוחקות, בטח לא של משתתפות חדשות וגם פותחות שרשורים יזומים של תמונות). לכן לא נראה לי שהחוקים שלנו נוקשים. אם תעייני קצת בתקנון תראי שהאיסורים האחרי שבו נובעים מחוקי תפוז וחוקי המדינה, לא אנחנו הגדרנו אותם אלא רק ניסחנו באופן קצת יותר קריא (כלומר האיסור לאאוטינג, איסור פרסום, ענייני זכויות יוצרים). יתרה מכך - מעולם לא אסרנו דיון בשום נושא שהוא שמעיק על מי שמשתתפות פה - הפורום פתוח למגוון רחב ביותר של נשים ונושאים ועבורי הוא המקום לנהל "שיחת נשים". הטעות היחידה שלי היא אולי בכך שלא סימנתי
אבל מבחינתי - העיסוק במעבר הדירה שהוא הדבר החשוב ביותר בחיי כרגע רלוונטי ביותר גם לפורום הזה כקהילה. כרגע משכנתא/ארונות/רהיטים/הובלות זה מה שמעסיק אותי בלי קשר לטיפול בילדתי. זוהי תפנית חשובה ומהותית בחיי שאגב קשורה קשר עז להיות אחרי לידה - כי עד הפיכתי לאם לא היתה לי בעיה לגור בלב ליבה של ת"א. ההחלטה לעבור למקום קצת יותר בפרברים קשורה מהותית לשינוי שחל בי עם הכניסה להריון ועוד יותר לאחר הלידה. היו פה המון המון הודעות של מי שעברו דירה ויש לנו אפילו מאמר שלם בנושא. נראה לי טבעי שגם אני אכתוב הודעה שכזאת...

למעלה