אממ...
כל מה שנאמר כאן לפניי ע"י - אני כותב, יאללה קדימה, קדימה ישראל וכו' - מקובל עליי בהחלט. בנוגע לסקרי דעת הקהל שמישהו העלה - זה דבר מאוד חשוב. כעת יש בחירות, קדימה הציגה את הדרך שלה ואת העקרונות שלה לתכנית מדינית ובע"ה היא זו שתזכה לאמון הבוחר, אבל אנשים שפויים מבינים שבגלל מהלכים שונים שיכולים לקרות בשטח - הכל יכול להשתנות. ומה אז? המצע יכול להיזרק לפח, אבל הדרך - העקרונות - העשייה - כולם עדיין תקפים. ואז, חשוב לדעת את דעת הקהל. זו טעות לבוא לקמפ דייוויד ולנהל משא ומתן על הא ועל דא, כשמאחור בישראל אין הסכמה לאומית למהלכים. חשובה גם ההסכמה הלאומית והקונצנזוס הלאומי, וזה דבר שחייב להיבדק. ולעניין - ראשית, אני לא מתיימר להיות מנהיג הפורום או מנהיג המפלגה או הדובר הרשמי שלה, ומה שאני כותב פה הוא דעותיי האישיות נטו. אני מדבר בשם עצמי, ולא בשם הפורום או המפלגה. זה קודם כל. מעבר לזה, הדעות הכלליות שלי בנושא נסיגה חד צדדית מדברות על כך שאני אישית, כבן אדם חושב, מעדיף לוותר על יותר שטח תמורת הסכם שלום אמיתי שיבטיח פה שלום וביטחון, מאשר נסיגה חד צדדית בה אנחנו קובעים את הגבולות - שיהיו "עדיפים" יותר לנו - ובלי הבטחה מפורשת לביטחון ושלום. זו הדיעה האישית שלי. לא אמרתי שאני פוסל נסיגות חד צדדיות, אלא הצגתי סדר עדיפויות מסויים - שיכול אולי להיות לא פרקטי עקב התפתחויות כאלה ואחרות בשטח. מעבר לזה, אני בהחלט בעד נסיגות חד צדדיות לצורך שמירה על הביטחון או פתיחת אופק לתהליך מדיני - כמו זו שהייתה ברצועת עזה ובצפון השומרון. בהחלט יכול להיות שתיתכנה עוד נסיגות כאלה, בכל ממשלה שתקום, וזה מקובל עליי ומוסכם עליי. אני מאמין שקדימה בראשות אהוד אולמרט, שבה חברים אנשים כמו ציפי לבני, שמעון פרס, מאיר שטרית, שאול מופז, אבי דיכטר ואחרים - תדע לקבל את ההחלטות הנבונות עבור ישראל, במסגרת העקרונות שהציגה המפלגה, ובהתאם להתפתחויות בשטח. מבין 3 המפלגות ומי שעומד בראשן, אני מוצא את אהוד אולמרט וקדימה כיחידים שאני יכול לסמוך עליהם שיובילו את ישראל לדרך נכונה, לא קיצונית משמאל ולא קיצונית מימין, אלא שפוייה, הגיונית, רציונלית, בטוחה ואמיתית. דרך של עשייה, של פעילות, של הסכמות, שלום וביטחון. לא רוצה את ביבי הלחוץ, לא רוצה את פרץ חסר הניסיון. אני רוצה בדיוק את האנשים שנמצאים בקדימה, כמובילים העיקריים של המדינה בתקופות לא קלות אלה, ואני מקווה שהם יקבלו הסכמה לאומית מהעם בישראל, מה שיוביל את המדינה ביחד לדרך נכונה.