שאלה למנוסים בפטנטים:

Yozmim

New member
גוגל פטנטים

לכל מי שלא מכיר: http://www.google.com/patents תרומתה של גוגל ליזם המתחיל :) תהנו, תשתמשו ותפיצו...

Yozmim

New member
אני רוצה להציג את הרעיון לחברות

אני רוצה להציג את הרעיון לחברות אהל אף אחד לא מוכן לחתום על הסכם סודיות. חוץ מזה הבנתי שאפשר לשנות את התביעות של הפטנט כל עוד הוא לא הגיע לבחינה, וזה בעצם לב הפטנט לא ? האם מידע שיש לי לא נכון ?

Yozmim

New member
שאלה למנוסים בפטנטים:

יש לי שאלה לכל בעלי הניסיון פה, יש לי רעיון לפטנט, הלכתי לאיזה עשרה עורכי פטנטים שיתנו לי הצעות מחיר והמחירים נעו בין 1500$ ל5500$ לפטנט ישראלי לא כולל אגרות. העורך דין האחרון שדיברתי איתו שאל אותי אם אני בטוח שזה רעיון שיכניס לי מיליון דולר? - אמרתי שאני מקווה, הוא ענה, "מקווה לא מספיק, אתה בטוח?", ואני עניתי שלא... הוא הסביר לי איך לעשות חיפוש פטנטים ראשוני באינטרנט ובמשרד הפטנטים בירושלים ואם אני לא אמצע הוא אמר לי להגיש לבד בעלות האגרה בלבד ואז אני יוכל להציג את זה לחברות ומשקעיים, אם מישהו יתלהב מזה, אז לקחת את העורך פטנטים הכי יקר וטוב שאני יכול למצוא שיתקן את הפטנט שלי, אבל אם לא... חסכתי כמה אלפי דולרים... אז חיפשתי ולא מצאתי שום דבר דומה אפילו. הבעיה היא שהפטנט שלי משתמש במוצר קיים, בלנדר, איך אני כותב את זה בפטנט ? אני לא רוצה לכתוב פטנט על בלנדר אבל הרעיון שלי משתמש בבלנדר, ואם אני יכתוב "בלנדר" בפטנט יהיה אפשר לעקוף את הפטנט ע"י שימוש במתחנת קפה או סוכר למשל, או בפוד-פרוססור. איך אני יכול לתאר לתאר את הפטנט שלי בלי להגבילאת עצמי לבלנד מצד אחד (למרות שעם בלנד זה פועל הכי טוב) אבל מצד שני לא להיות כללי מידי בצורה שתפסול את הפטנט? התייעתי כבר עם לא מעט עורכי פטנטים, אבל למרות היתרונות הברורים של פנייה לאנשי מקצוע, הם (משום מה) רוצים שאני ישלם להם כדי לטפל לי בכל תהליך הפטנט או בחלק ממנו, בשלב הזה תקציב הוא מרכיב מאד בעייתי (צריך עוד לבנות אב טיפוס, אתר, ומצגת ובסוף, בתקווה, גם לפנות לעורך פטנטים הכי טוב שיש), כרגע אני רק מחפש פיתרון לבעיה הנקודתית כדי שאני יוכל להגיש לבד. אני ישמח לעצות תודה

גוגל פטנטים מאפשר חיפוש מוגבל מאוד

הוא מאפשר לחפש רק issued patents, לא ברור לי למה לא ניתן לחפש שם applications בכלל אבל זה המצב. עדיף לחפש באתר ה-USPTO ובאתר האירופאי (בהנחה שאין לך גישה למאגרים מסחריים דוגמאת דלפיון). בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

לא ברור

שלום Yozmim, אנו בשום פנים ואופן לא מסכימים עם ההמלצה להגיש לבד בקשה בישראל. הסיכוי הסטטיסטי שבקשה שניסחת לבד, ללא תמיכה מקצועית מעורך פטנטים מוסמך ומיומן, תתקבל היא נמוכה מאוד ויותר חמור מכך - סביר להניח שהגשת בקשה זו תפגע משמעותית ביכולת שלך להגן בעתיד במדינות אחרות על ההמצאה שלך. גם "עורך הפטנטים הכי יקר וטוב" (כהגדרתך) לא יכול לתקן את מה שלא ניתן לשנות ע"פ דיני הפטנטים. משאלתך, ברור שאין לך הידע הנדרש על מנת לנסח בקשת פטנט באנגלית משפטית. על כן, חשוב מאוד שתבין שלא מדובר ב"בעיה נקודתית" אלא בטעות שישנם סיכויים רבים מאוד שלא תהיה אפשרית לתיקון מאוחר יותר. ובכלל, למה אתה חושב להגיש פטנט ישראלי? הרי מלכתחילה זה לא הפתרון הזול ביותר וכנראה שגם אינו הנכון ביותר במצבך. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

Yozmim

New member
בטעות הוספתי תגובה בתור נושא חדש...

אני רוצה להציג את הרעיון לחברות אהל אף אחד לא מוכן לחתום על הסכם סודיות. חוץ מזה הבנתי שאפשר לשנות את התביעות של הפטנט כל עוד הוא לא הגיע לבחינה, וזה בעצם לב הפטנט לא ? האם מידע שיש לי לא נכון ?

תביעות

התביעות חייבות להיתמך ע"י התיאור, כך שלמעשה במהלך דברים רגיל ניסוח התיאור הוא פועל יוצא של ניסוח התביעות. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

המלצה בלבד

אם הרעיון לרשם הפטנטים נשמע טוב גם הוא יכל לתת לך אינדיקציה על איכות הפטנט שאתה הולך לרשום לרשמי פטנטים יש נטיות של מוסכניקים לפעמים ע"פ שהם לא בהכרח גאוני הדור בעצם, אבל הם מבינים משהו בפוטנציאל (המוצלחים שבהם) אני מכיר מישהו מקרן הון סיכון שעוסקת בהמצאות בתחום התרופות לפי מה שהבנתי ממנו, על אותו רעיון הם מגישים קודם כל לפחות 12 פרובישיונאלים שונים כדי לסגור אותו מכל פינה, אח"כ על בקשות TCP התכתבויות וכו' עו"ד דין מצגות יועצים וכו', הם יכולים להוציא בלי למצמץ חצי מיליון דולר. עכשיו עם הרעיון שלך בתחושת בטן הוא טוב, יש לך אפשרות לקבל קדם מימון כשאתה פונה לגופי משקיעים שאתה יכול למצוא באתר מט"י אתה פשוט צריך להחתים אותם על מסמך סודיות, אותו מסמך יקנה לך הוכחה שהם אכן קיבלו מידע רגיש זה אתה מצידך עושה פעולה חכמה שמפגינה על כוח דורש תשובה תוך 24 שעות כדי לגשת למשקיע נוסף במידה והם לא יהיו מעוניינים. הם יכולים להשיג לך מימון עד חצי מיליון דולר למרות שברמה שעליה אתה מדבר ייתכן שידובר בסכום נמוך יותר. לפני כל מה שאתה עושה ועל מנת לא להסתכן סתם תגיש פרובישיונאל במאה דולר כמו שאני עושה. אחרי שיש לך בכורה יש לך שנה להביא את ההמצאה לפועל ע"י גיוס משקיעים בצורה בטוחה יחסית.

Yozmim

New member
תודה :)

השקעתי שעות (עשרות של שעות) בחיפוש הרעיון שלי באתרי פטנטים שונים, לאחר שגיליתי את גוגל פטנטים, מצאתי את מה שחיפשתי שלישי ברשימה... מסתבר שהפטנט שמתאר בדיוק את מה שחשבתי עליו הוגש ה-1946... ניחא... עד הרעיון הבא...

למעלה