שאלה למנוסים בפטנטים:
יש לי שאלה לכל בעלי הניסיון פה, יש לי רעיון לפטנט, הלכתי לאיזה עשרה עורכי פטנטים שיתנו לי הצעות מחיר והמחירים נעו בין 1500$ ל5500$ לפטנט ישראלי לא כולל אגרות. העורך דין האחרון שדיברתי איתו שאל אותי אם אני בטוח שזה רעיון שיכניס לי מיליון דולר? - אמרתי שאני מקווה, הוא ענה, "מקווה לא מספיק, אתה בטוח?", ואני עניתי שלא... הוא הסביר לי איך לעשות חיפוש פטנטים ראשוני באינטרנט ובמשרד הפטנטים בירושלים ואם אני לא אמצע הוא אמר לי להגיש לבד בעלות האגרה בלבד ואז אני יוכל להציג את זה לחברות ומשקעיים, אם מישהו יתלהב מזה, אז לקחת את העורך פטנטים הכי יקר וטוב שאני יכול למצוא שיתקן את הפטנט שלי, אבל אם לא... חסכתי כמה אלפי דולרים... אז חיפשתי ולא מצאתי שום דבר דומה אפילו. הבעיה היא שהפטנט שלי משתמש במוצר קיים, בלנדר, איך אני כותב את זה בפטנט ? אני לא רוצה לכתוב פטנט על בלנדר אבל הרעיון שלי משתמש בבלנדר, ואם אני יכתוב "בלנדר" בפטנט יהיה אפשר לעקוף את הפטנט ע"י שימוש במתחנת קפה או סוכר למשל, או בפוד-פרוססור. איך אני יכול לתאר לתאר את הפטנט שלי בלי להגבילאת עצמי לבלנד מצד אחד (למרות שעם בלנד זה פועל הכי טוב) אבל מצד שני לא להיות כללי מידי בצורה שתפסול את הפטנט? התייעתי כבר עם לא מעט עורכי פטנטים, אבל למרות היתרונות הברורים של פנייה לאנשי מקצוע, הם (משום מה) רוצים שאני ישלם להם כדי לטפל לי בכל תהליך הפטנט או בחלק ממנו, בשלב הזה תקציב הוא מרכיב מאד בעייתי (צריך עוד לבנות אב טיפוס, אתר, ומצגת ובסוף, בתקווה, גם לפנות לעורך פטנטים הכי טוב שיש), כרגע אני רק מחפש פיתרון לבעיה הנקודתית כדי שאני יוכל להגיש לבד. אני ישמח לעצות תודה