שאלה לסטודנטים מבינכם, אם הייתם מיליארדרים,

Gray Fox

New member
שאלה לסטודנטים מבינכם, אם הייתם מיליארדרים,

והיה לכם מספיק כסף לכל החיים, כדי שלא תצתרכו לעבוד בשביל הכסף, האם הייתם עדיין הייתם לומדים לאותו מקצוע שאתם לומדים עכשיו?

אני למשל לומד לתואר בהנדסת חשמל, אבל חושב שאם לא הייתי צריך לדאוג לעבודה ופרנסה לעתיד, בשביל עצמי הייתי מעדיף ללמוד היסטוריה, או ספרות

EdisonGirl

New member
בדיוק החלפתי כמה מילים עם סטודנט על זה..

אמרתי לו שהייתי רוצה לזכות בהרבה מאוד כסף כדי שאוכל ל.. והוא השלים אותי "לעזוב את הלימודים?"
אמרתי לו: "מה פתאום! להפך- לעבוד פחות, כדי שאוכל להתרכז בלימודים!"
הוא אמר שאם הוא היה זוכה בלוטו, למשל, היה עוזב את הלימודים.

אני לומדת (עיצוב תעשייתי, אגב) בשביל לרכוש את הידע הזה. זה קשה בטירוף לשלב את הלימודים האינטנסיביים האלה עם עבודה ולא מאפשר לי להתרכז בהם כמו שהייתי רוצה. אם הייתי מליארדרית, הייתי מצמצמת את הנוכחות בעבודה או עוזבת לגמרי, כדי שאוכל להשקיע את כל כולי בלימודים.

Light18m

New member

הייתי מפסיק לעבוד, ורק לומד

CtrlAltDele

New member
ללא ספק הייתי לומדת את מה שלמדתי

את מה שלומדת עכשיו
ולא צריכה לחשוב 12 פעמים על התואר הבא שלי
שנשאר באותו תחום רק צריכה כרגע למכור כליות בשבילו

doughnuts

New member
ברור

אני אוהב את תחום הלימודים שלי. אם היה לי יותר כסף, זה היה נהדר -- הייתי מפסיק להיות תלוי במלגות ועבודות מזדמנות ועובר להיות סטודנט ורק סטודנט. גם לא הייתי מוותר על קריירה מקצועית. יש דברים שאי-אפשר לקנות בכסף.

לא רק שלא הייתי מפסיקה ללמוד

הייתי כנראה לומדת עוד דברים בתחום ומרחיבה לתואר שני.
לימודים זו העשרה.
המקצוע שלי לא יעשה אותי מיליונרית בלאו הכי, אני לומדת אותו כי זה מי שאני אז אם היה לי כסף זה היה אפילו קל יותר!

N o R i K o

New member
נורא קשה לי לענות על זה

בגלל שלא נולדתי מליארדרית או עשירה, חונכתי תמיד לשמור על הכסף שיש לי ולטפח אותו. כך שאם מחר אני אזכה במיליארד שקל בלוטו, אני אמשיך לרצות ללמוד את מה שאני רוצה ללמוד, ואשמח על ההזדמנות לחסוך מעצמי עבודה ואולי אפילו אבחר לשכור דירה במקום לגור במעונות.
אבלללללל אם הייתי נולדת למשפחה מיליארדרית, יכול להיות שקו החשיבה שלי היה שונה לחלוטין והייתי חושבת שיש לי מספיק כסף ללמוד מה שאני רוצה, והייתי הולכת ללמוד תאטרון ונגינה על פסנתר (שאלה הדברים שאני מתכננת לעשות אחרי שכבר יהיו לי תואר ושני ילדים...
).
בכל מקרה אני מאמינה שמקצוע זה אחד הדברים החשובים ביותר שיכול להיות לאדם. כך שלא משנה מה יקרה, לפחות יש לו את הנקודה הבטוחה הזו.

פארלין

New member
הייתי לומדת משהו אחר, משהו שלא מבטיח לי

בהכרח עבודה והכנסה מכובדת, אם כן אז בכלל טוב! (אבל מה אני צריכה כסף? אני מיליארדרית...
)

ואז גם לא היה לי חשש להחליף תחום, הסבת מקצוע, "לבזבז" שנים מחיי....

Puskas

New member
ברור שלא..

למה לעזאזל שאני אבזבז זמן בלימודים אם יש לי כסף לכל החיים?

mad alot

New member
אם היה לי מלא כסף כנראה שהייתי לומד נגרות

ולא הנדסה.

AlabamaW0rley

New member
לא הייתי עושה תואר, הייתי לוקחת קורסים בשביל

הכיף.
מכל התחומים: אומנות, פילוסופיה, מחשבים, פיסיקה...

לא סטודנט אבל מבין את הרעיון מאחורי השאלה אם היה לי כסף ולא הייתי צריך לעבוד יותר בחיים הייתי לומד בלשנות שפות (עם התמקצעות במבטאים השונים כי זאת השריטה האישית שלי
)

אמנם אני כבר לא סטודנט, אבל אענה בכל זאת.

התשובה תתחלק לשני חלקים.

לפני שעשיתי את התואר, כנראה שלא הייתי לומד את המקצוע שלמדתי או מקצוע כלשהו בכלל
.

עכשיו, אחרי שסיימתי עם התואר, אני יכול להגיד לך שכן הייתי לומד את אותו המקצוע, כי סה"כ נהנתי מהתואר ואני מרגיש שהוא תרם לי הרבה למרות שהוא לא היה קל, ואם היה לי מספיק כסף כך שאני לא אצטרך לעבוד, הייתי עושה עוד כל מיני תארים מעניינים
.

h a j b i

New member
אם הלימודים היו נטו להעשרה

ספק אם בכלל הייתי לומד מקצוע או לתואר אלא פשוט לוקח קורסים מהבא לידי שמעניינים אותי (לא בהכרח באקדמיה) ובטוח קורא הרבה יותר.

תמיד אני חושבת על השאלה הזאת

וקרוב לוודאי שהייתי הולכת על משהו כייפי ומעניין ולא דווקא תואר
קורסים בעיצוב, תפירה ועיצוב בגדים,עיצוב פנים, סדנאות אוכל ללא סוף רק לשם העשרת הידע והגשמה עצמית.
מקווה להגיע לזה יום אחד.

אם לא הייתי עובדת גם, קרוב לוודאי שהייתי עושה תואר בזמני הפנוי.

ebi83

New member
עדיין לומד

רק בלי לחץ ועם יכולת לעשות את המחקר שלי בכיף..

מה עוד שלעבוד עדיין רצוי אחרת החיים (לצערנו) די ריקים

הייתי קונה עוד שנות חיים

כדי שאני אספיק גם להיות דיאטנית (שזה מה שיקרה איתי בחיים), וגם ארכיטקטית.
ואם אפשר- גם להמשיך במחקר (ואולי גם ללמוד פסיכולוגיה וקרימינולוגיה).
ואחרי כל זה, כשאני יוצאת לפנסיה, להשאיר קצת זמן לדברים בשביל הנפש: ללמוד לנגן בצ'לו, ולפתוח חנות של אמנות, לחמים וריבות.
בקיצור- חוץ מכסף, הבעיה היא גם זמן.

למעלה