שאלה לעוסי"ם

sholy1

New member
שאלה לעוסי"ם

כיום אני חיה בחו"ל עם שני ילדי לאחר מאבק מתיש בפקידי הסעד.... לאור הכרותי הקשה מאוד והכואבת מאוד עם המערכת האמורה לתת מענה לילדים במצוקה אני שואלת כיצד אתם חיים בשלום עם מצפונכם??? כיום כאשר אני כאן עובדת עם ילדים ובקשר הדוק עם הDCF המקבילה האמריקאית לשרות לילד והמשפחה ראיתי שניתן גם אחרת לא בכוחנות,אלימות וכפיה... מדוע פקידי הסעד בארץ כל כך מרושעים?

SuperGirl 25

New member
כל מקרה לגופו

ותסכימי עימי שקשה לתת לך תשובה על סמך מה שרשמת בלבד. נשמח אם תשתפי אותנו במקרה. בגדול מאוד, פקידי הסעד פועלים (או אמורים לפעול...) על פי החוק הנהוג במדינת-ישראל ותפקידם מגובה ע"י מערכת המשפט. אם את מתארת מקרה בו היתה כפיה, אני מניחה שזה הגיע לביה"ש והשופט קבע דבר מה, לא?

sholy1

New member
השופט ביטל את סמכויות

פק"ס וקבע שהם חרגו מסמכות בצורה בוטה ואסר עליהם להמשיך לטפל במקרה זה ומינה מומחית מטעם בית משפט שקבעה (ראו איזה פלא) שהנזק שנגרם הינו בילתי הפיך.... מדובר באב שהתעלל בילדיו כולל התעללות מינית בבת שקיבל גיבוי ואישור מלא להתנהגותו מכל דרגי פק"ס עד פק"ס ראשית ארצית גב, רונית צור.... לדבריה זה נורמטיבי לחלוטין שאב (משפחה דתית) ישן עירום עם בתו בת ה9 כאשר האם עובדת לילות ויחבק אותה ולדברי הילדה גם יכאיב לה בניגוד לרצונה... לדברי גב, רונית צור האם מקנאה בכך שהאב בוחר לישון עם הילה כשהאם בעבודה.(אחות- עבדה משמרות לילה..) באיבחון פסיכו דאגנוסטי עלתה התעללות קשה,תסמונת פוסט טראומטית, אב חסר גבולות. אבחון נעשה ע"י מכון שלם נשלחנו ע"י פק"ס שכאשר קיבלה את התוצאות טענה בגיבוי הגב, צור כי הן "חסרות משמעות...."לאחר שהוגשו תוצאות האיבחון לבית המשפט נשללו סמכויות פק"ס... אם זו אינה רישעות ואטימות איני יודעת מהן... לאחר מכן מתוקף תפקידי המקצועי בבריאות הציבור הייתי מעורבת במס' מקרים נוספים מרושעים עוד יותר... אחותי שהיא עו"ס במקצועה אחרי המקרים הנ"ל אמרה:" אני מתביישת להיות עו"ס אם אילו הדברים הנעשים בשם המקצוע שלי" ועשתה הסבה מקצועית לסיעוד....

עוסג

New member
ספקות

שולי, שמעתי את הצד שלך, וזה באמת נשמע מזעזע. יחד עם זאת, לא שמעתי את הצד של פקידי הסעד ולא את חוו"ד השופט, כך שבאמת, לא ניתן לשפוט. לא פעם, שמיעת כל הצדדים יכולה לשפוך אור אחר על המקרה. מנסיוני שלי, עם פקידי סעד - אני לא מכירה פקידי סעד מרושעים, אלא דווקא כאלה שמתלבטים הרבה בכל הנוגע לטובת הילד, כשהקו המנחה הוא שיש לעשות כל מאמץ על מנת להשאיר את הילד בבית/עם האמא. בכל אופן, לא מעלה על דעתי כלל וכלל שפקידת סעד (ארצית!) תקבע שאב יכול לישון ערום עם ילדתו ולהכאיב לה בניגוד לרצונה - זה מתנגש עם החוק במדינתנו. כך שבהחלט מתעוררות אצלי ספקות.

ג שם

New member
כשבית המשפט

מורה על ביטול סמכויות פק"ס, הדבר מורה על בעייה חמורה וחריגה בתפקודה של אותה פק"ס. מעבר לכך, הסיפור שאת מצביעה עליו מתאר גם כשל של מערכת הפקוח על פקה"ס. אני מקווה ש: 1. ראשית, לך ולביתך השלום 2. הוסקו מסקנות לגבי תפקוד פקה"ס, מעבר להפסקת המעורבות במקרה שלך.

sholy1

New member
לי ולידי (בתי ובניי)שלום

הותרה הגירתי עם שלושת ילדי לארה"ב לאב אין זכויות ביקור ונשללה אפוטרופסותו דבר קיצוני וחריג ביותר .....לצערי פק"ס בתיק קודמה למנהלת היחידה לפק"ס סידרי דין בעירנו לשעבר...למרות שעומדת כנגדה תלונה חמורה ביותר בוועדת האתיקה בהמלצת כבוד השופטת סיוון לשלול את רישיונה... המערכת ממשיכה לגבות עליה.... במקרה שלי אני (האם) חשפתי את ההתעללות ובאותו יום האב הורחק מהבית למוחרת נפתח תיק בבית דין למשפחה וברבנות ואז הופנינו לפק"ס... הייתי מסורבת גט 4 שנים גם זו התעללות... מזונות לא הצלחתי מעולם לגבות מאבי ילדי וכיום אני חיה בחו"ל ורואה שמע' המשפט והרווחה חכולה גם לתפקד אחרת... עצוב!!!!!!!!!!!!!!!!1

SuperGirl 25

New member
אכן סיפור מזעזע ועצוב

אך, כפי שרשמה עוסג, קשה לשפוט כשלא יודעים את כל הפרטים במלואם. מה שמעודד בסיפור, זה שמערכת המשפט היתה מעורבת כגורם שופט ולדבריך אף מינה מישהו אחר לטיפול במקרה. האם נשלל מפקיד הסעד המינוי כפקיד סעד או רק סמכויות הטיפול במקרה? איך בכל זאת המקרה הגיע לביהמ"ש, אם פקידי הסעד נתנו גיבוי מלא לאב ולא ראו שזוהי התעללות??

ixmix

New member
זו דרישת קבלה.

יש שאלון כזה, בעת הקבלה. יש לדרג תשובות בין: כלל לא, קצת, המון, לא-אללה, ימבה. שואלים: 1. עד כמה אתה מרושע. 2. האם אתה מניאק. אם שקלול התשובות מוציא את התשובות המון, לא-אללה או ימבה - מתקבלים. אם לא אז לא...
(וברצינות - ישנים טוב יותר מהורים שהורסים לילדיהם את החיים).

ג שם

New member
אתמול הייתי אצל רופא עור

והוא היה כזה מגעיל, וצעק על מישהו מעבר לדלת וטרק את הטלפון למישהו אחר, ואמר לי "כן" מבלי להרים את ראשו, ונראה היה שהוא עושה לי טובה, ובאותו הרגע החלטתי שהוא מספיק מגעיל כדי שאני ארשה לעצמי שלא להשאר בחדר, אמרתי "התחרטתי" ויצאתי משם, קבעתי תור לרופא אחר. כשיצאתי מהרופא חשבתי על "הרופאים המעצבנים המתנשאים והאטומים האלה". כן, בהכללה. ואם זה מה שקורה לי אחרי חמש דקות במרפאה עם רופא לא סימפטי, אני יכולה להבין מה קורה למישהו שנזקק לפקיד סעד תוך מאבק גירושים מכוער, ואין לו את הזכות לומר סתם כך "הוא לא מוצא חן בעיני" ולעבור לפק"ס אחר*, ופקה"ס נמצא איתו לא חמש דקות במרפאה אלא שעות וימים וקובע לו את עתיד החיים. פקידי סעד לסדרי דין עושים עבודה בה מובנה מצב בו מישהו יהיה לא מרוצה מהם, הרי הם נכנסים במקום של מחלוקת שבני הזוג לא הצליחו לגשר עליה. עם זאת, זה שהם פועלים בהתאם לסמכות שהוקנתה להם בחוק, לא אומר שהם לא פועלים לפעמים באטימות. ובעניין השינה- אני חושבת שאתה טועה. ההורים לרוב לא חושבים שהם "הורסים את החיים לילדים שלהם" ולכן הם ישנים די טוב. כשעבדתי עם הילדים האלה ישנתי הרבה פחות טוב מההורים, כי אני ידעתי משהו על האחריות , על שיקול הדעת ועל טעויות אפשריות כלפי הילדים וההורים. *כן, אפשר להחליף פק"ס, לרוב אין עוד באותה המחלקה, מסובך אבל אפשרי. אבל אז אומרים שזאת התנגדות.

בת העמק

New member
פקידי סעד לחוק סדרי דין

כעו"ס, עובדת רווחה ופקידת סעד לסדרי דין אני מבקשת להגיב. מועלית פה דילמה לא קלה וכפי שנאמר קודם לכן, אין פסקי דין, תסקירים וחו"ד מומחה ועוד כי הינם חסויים. אין תכתובת עם רונית צור מאותה הסיבה. ישנם מצבים בו כל אחד מההורים מרגיש כי פ"ס אינו איתו, למעשה מצב כזה עשוי להוביל למסקנה כי תפקוד פ"ס היה מעבר לתקין. חסרה התיחסות לפ"ס מחוזי. לציין, כי התערבותה של רונית צור אינה בכל מקרה, ותמיד מעורב/ת פ"ס מחוזי אשר רק הוא פונה לרונית צור. לציין, כי לפ"ס אפשרות להביא חומר חסוי לשופט בלבד ואולי היתה פה פניה של פ"ס לפטור אותו מסמכות? עם כל ההבנה והאמפטיה שלי עולה סימן שאלה גדול לעניין הבאת מקרה כזה כאן לפורום, כאשר רוב החומר חסוי וכך הוא אכן צריך להיות. על התעללות של הורה בילד היה צריך להיות מעורב פ"ס לחוק הנוער, חוקר ילדים דיון פלילי... אני מעלה נקודות אלו בכדי להצביע על כך שרב הנסתר על הגלוי.

ג שם

New member
על החיסיון

אכן, אני לא חושבת שאנחנו צריכים לדון בפרטי המקרה. אני לא רוצה להיות פה "בית משפט" ולשמוע את טענות הצדדים ובית המשפט. אני מתייחסת למצב הסופי כפי שמתואר: 1.האם חיה עם ביתה בארה"ב 2. היא חיה בשלום עם פקידי הסעד שם 3. פקידת הסעד בארץ הוצאה מהדיון בתיק- או ביקשה לצאת מהדיון בו. בכל מקרה זהו משהו שמצביע על בעייתיות בתפקוד שלה בו. אני לוקחת מהתאור של שולי מספר טענות עקרוניות: במערכת הזאת מובנה חוסר שוויון מהותי במערכת הכוחות בין ההורה לפק"ס. החסיון והמידור לפעמים משמשים כמסך ברזל, משמשים למערכת כדי להצדיק את עצמה. אין מספיק מנגנוני בקרה ופיקוח. ובכלל, יש לי קושי עם העובדים הסוציאלים (בעיקר סביב חוק נוער) שלטעמי הרבה יותר מידי נשענים על המודל החוקי ("אנחנו פועלים לפי דרישות החוק") או המודל הקליני ("ההורים עם הפרעת אישיות והורסים את חיי ילדיהם"), שמנפנפים במקרים הנורא קיצונים של הורים שהם באמת חסרי תקנה ולא מתייחסים לקשת הכל-כך רחבה של דרכי הורות שיש עוד לפני המצבים הקיצונים. אנחנו הרבה פחות עוסקים בהיבט המוסרי של מה חובתנו כחברה כלפי ההורים שמתקשים לגדל את ילדיהם, הילדים ורווחתם (והתשובה הנכונה אינה "לשלוח אותם פנימייה").

SuperGirl 25

New member
ברוב המקרים שפניתי לפ"ס

בכלל לא הגענו לביהמ"ש! ישנה כברת דרך עד שמגיעים לביהמ"ש (אם בכלל) ולכן אני לא כ"כ מסכימה שפ"ס לא מתייחסים לקשת הרחבה של דרכי ההורות שיש לפני המצבים הקיצוניים. אנחנו אולי שומעים עליהם במקרים הקשים, אך אני "משתמשת" בהם לא רק במקרים הקיצוניים, אלא הרבה לפני שאלה יהפכו לקיצוניים. והם, בניגוד לעו"ס "רגיל" כן פועלים מסמכות החוק, זו עובדה ולפעמים כשהם "מנפנפים" בזה בעת שיחה עם הורים/ילדים, יש לכך משמעות טיפולית-סמכותית, אחרת הם היו ישר פונים לביהמ"ש ועוקפים את ההורים... חטאתי בלשון ההכללה, כמובן שיש כל מיני פ"ס...

בת העמק

New member
פקידי סעד לסדרי דין

לידיעת גולשי הפורום בארה"ב אין פ"ס לסדרי דין. יש עובד לרווחת הקטין ועו"ד לכל אחד מן ההורים ואף לקטין. לא מוגש שם תסקיר. אני מייעצת שאכן לא נקפוץ כאן למסקנות חפוזות לעניין תפקוד פ"ס לסדרי דין. ע"פ המתואר, שוב הנתונים רחוקים מלתת תמונה בהירה והפורום (עם כל הכבוד) אינו יכול לשמש במה לענינים חסויים בבית משפט למשפחה, דיונים המתקיימים בדלתיים סגורות.כדאי לא לשכוח כי ביה"מש הוא שממנה בד"כ למרות כי החוק שונה ופ"ס סדרי דין יכול ליזום הליך בבית משפט לענייני משפחה. על פ"ס ישנו פיקוח, ישנו ליווי של פ"ס מחוזי ושל צוות מקצועי המלווה את המשפחה.עבודתם של פ"ס נעשית מתוך אחריות כבדה.

עוסג

New member
במה לדיונים חסויים? בפורום?

בת עמק יקרה, צר לי, אך תגובתך מתנשאת. כתבת: "...והפורום (עם כל הכבוד) אינו יכול לשמש במה לענינים חסויים בבית משפט למשפחה, דיונים המתקיימים בדלתיים סגורות". פורום זה אינו מתיימר לעסוק בענינים חסויים. זהו פורום פתוח, בו כל אחד יכול להביע את דעתו בכל עניין ועניין - כולל עבודתן של פקידות הסעד. מאחר ואיננו מעורבים בתיק ואין לנו המידע החסוי - גם לא עולה כאן שאלה של אתיקה ואין מקום להניף את דגל החסיון. את בהחלט מוזמנת להביע את עמדתך בעניין שאלות עקרוניות שעולות כאן, בכל הקשור להתנהלות פקידות הסעד (ובאופן אישי אני בהחלט מכבדת ומעריכה את עבודתן - בדרך כלל). ושוב, אני מבקשת להדגיש כי גם אני ספקנית מאוד לגבי טענותיה של שולי - אך איני רואה שום סיבה שלא לדון בהן.

ג שם

New member
שאבין,

אם מישהו מעלה טענה נגד עובד סוציאלי או פק"ס, כולנו חייבים לעמוד כאיש אחד מאחורי העו"ס ולהגן עליו מפאת אחוות המקצוע? אני לא "שונאת" אותם. ברובד האישי יש לי חברות פק"ס, אנחנו מדיינות לא אחת על העבודה, לעיתים מסכימות ולעיתים לא. עם זאת נתקלתי גם במקרים בהם שיקול הדעת של פק"ס היה מוטעה ואפילו בצורה קיצוניות. אני מכירה מספר מקרים בהם בית המשפט העיר לפק"ס (לחוק נוער) וליועץ המשפטי לממשלה (השרות למען הילד) על שהגישו לבית המשפט חומר מגמתי והסתירו מפניו חומר רלוונטי. במילים אחרות, שיקרו לביהמ"ש כדי לקדם את הדעה אותה הם חשבו לנכונה. ובשלושת המקרים האנשים עדיין בתפקידם. דווקא מתוך הכרה בחשיבות של העבודה הזאת, אני חושבת שמספיק לטאטא את הדברים מתחת לשטיח. הפני

sholy1

New member
שיקרו לביהמ"ש כדי לקדם את הדעה אות

"שיקרו לביהמ"ש כדי לקדם את הדעה אותה הם חשבו לנכונה." ציטוט זה ממה שכתב/ה ג שם הינו מילת המפתח, פק"ס הסעד קודם כל קובעים את המלצתם ואז מכופפים את העובדות כדי שיתאימו לתיזה שלהם וכאן קבור הכלב... אל תתנו לעובדות לבלבל אתכם.... חבל! האם בשביל זה הלכתם ללמוד? כך אתם מסייעים לפונה במצוקה? האם התאוריה תמיד נכונה? ואולי יש להתאים את התאוריה למטופל ולא את המטופל לתאוריה? נקודות למחשבה.....

SuperGirl 25

New member
הלו הלו

"אל תתנו לעובדות לבלבל אתכם"
"האם בשביל זה הלכתם ללמוד?"
"כך אתם מסייעים לפונה במצוקה?"
בבקשה אל תכלילי ואל תשתמשי באצבע המאשימה נגד כולנו. לטעמי זה לא בוגר.

sholy1

New member
לצערי הרב

גם במקרה האישי שלי וגם בקבוצת תמיכה לאמהות נפגעות אחימות במשפחה שריכזתי במשך שנתיים(הנחיה קבוצתית+סיוע אישי) נתקלתי בעשרות ע"וסים ופק"ס לסידרי דין וחוק נוער כאחד שזוהי התנהגותם....

למעלה