שאלה לעורכת הדין

מצב
הנושא נעול.
שאלה לעורכת הדין../images/Emo41.gif

שאלה לעורכת הדין

שלום רב עבדתי בחברה גדולה מאד 5.5 שנים. לאחרונה החלו לדבר על סגירת המחלקה ומעבר לאזור מרוחק ממקום מגורי. על כן התחלתי לחפש עבודה חדשה. כתבתי מכתב התפטרות בו ציינתי שאני עוזבת בעקבות השינויים הארגוניים המתרחשים. אתמול התחלתי לעבוד בחברה אחרת כמחליפה של אישה היוצאת לחופשת לידה לתקופה של חצי שנה. יש לי 2 שאלות חשובות: 1. האם מגיעים לי פיצויים על פי חוק מהחברה על אף שהתפטרתי ולא פוטרתי? 2. האם אוכל לחתום בלשכה ולדרוש דמי אבטלה לאחר חצי השנה בה אעבוד כעובדת זמנית? תודה מראש

תשובות

שאלה לעורכת הדין

שלום רב עבדתי בחברה גדולה מאד 5.5 שנים. לאחרונה החלו לדבר על סגירת המחלקה ומעבר לאזור מרוחק ממקום מגורי. על כן התחלתי לחפש עבודה חדשה. כתבתי מכתב התפטרות בו ציינתי שאני עוזבת בעקבות השינויים הארגוניים המתרחשים. אתמול התחלתי לעבוד בחברה אחרת כמחליפה של אישה היוצאת לחופשת לידה לתקופה של חצי שנה. יש לי 2 שאלות חשובות: 1. האם מגיעים לי פיצויים על פי חוק מהחברה על אף שהתפטרתי ולא פוטרתי? 2. האם אוכל לחתום בלשכה ולדרוש דמי אבטלה לאחר חצי השנה בה אעבוד כעובדת זמנית? תודה מראש
תשובות
1. קשה לי לראות כיצד ניתן במקרה הספציפי הזה לטעון כי התפטרת בדין מפוטר בגלל הרעת תנאים. כדי להיות מפוטרת בדין מפוטר, היה עליך לתת למעסיק התראה על כך שלאור ההרעה את מעוניינת להתפטר ורק אם המעסיק לא תיקן את ההרעה, אז תוכלי להתפטר. מהדברים שכתבת לא ברור האם זה היה מכתב התראה והאם השינויים הארגוניים פגעו בצורה ממשית בהיקף משרתך ו'או שכרך. כמו כן, לא כל מעבר של מעביד למקום מרוחק יחשב כהרעה מוחשית. 2. לדמי אבטלה זכאי מי שעומד בתנאים שקבע ביטוח לאומי. ככלל יהיה זכאי, רק מי שיש הצדקה להפסקת עבודתו. נראה כי הפסקת העבודה השניה אינה נעשת מיוזמתך ועל כן אם את עומדת בתקופת האכשרה של ביטוח לאומי, תוכלי לקבל דמי אבטלה מידיים. מצרפת לך קישור לאתר המל"ל.

מצב
הנושא נעול.
למעלה