שאלה לעו"ד בנושא ביטוח חובה

eli551

New member
שאלה לעו"ד בנושא ביטוח חובה

שלום ,אני הייתי מבוטח בביטוח ישיר בעבר 2רכבים לאחר מכן נשאר רק ביטוח הקטנוע בחידוש הביטוח האחרון שלחו לי כרגיל את טופסי החידוש כאשר בראש הטופס מתנוססת חותמת אדומה "לידיעתך הפוליסה תחודש תכנס לתוקף עם תום תקופת הביטוח של הפוליסה הנוכחית אלא אם תורה לנו אחרת" חתמתי על טופס הפרטים ושלחתי בידיעה שאני מבוטח מסתבר שחב' הביטוח חידשה את הביטוח צד ג' ולא חידשה את ביטוח החובה ,לאחר חודשים של נסיעה שאני יודע שאני מבוטח נהגת פגעה בי בשעה שרכבתי על הקטנוע בעת הגשת התלונה במשטרה אני מסתכל על תעודת החובה ואני רואה שזו הישנה חשבתי שפשוט לא שלחו לי את החדשה אני מתקשר ואומרים לי אתה לא מבוטח חובה רק צד ג' חשכו עיני התקשרתי ואמרו לי אנחנו לא מחדשים חובה באופן אוטומטי כל ניסיונותי להסביר עלו בתוהו , מה עושים ,האם המשטרה עשויה להגיש תביעה נגדי שנסעתי ללא ביטוח חובה ? מה ההשלכות ? האם אני יכול לתבוע את חב' הביטוח על חוסר גילוי נאות? או הטעיה (חותמת)? מה עושים אשמח לתשובת המומחים בברכה אלי

ביטוח חובה

שלום אלי, פוליסת ביטוח החובה אינה מחודשת אוטומטית! עם הטפסים אותם קיבלת לעניין חידוש פוליסת צד ג' צויין ע"ג אותו מכתב כי מצורפת תעודת ביטוח חובה לא משולמת אשר תיכנס לתוקף רק עם ביצוע התשלום בסניף הדאר/ בנק או בבקשה טלפונית לחברתנו לשלמה באמצעות כרטיס אשראי. כידוע, חובת הנהיגה עם תעודת ביטוח חובה תקפה הינה של הנוהג ברכב. ארז

eli551

New member
שלום ארז בשנים קודמות

ברגע שחתמתי ושלחתי הייתי מבוטח ,ומדוע חברת הביטוח שמה חותמת כפי שהזכרתי ?ומה אומר המשפט "הפוליסה תחודש אלא אם תורונו אחרת " אני לא הוריתי אחרת ובכל זאת חברת הביטוח חידשה את מה שהיא מרויחה עליו יותר קרי ביטוח צד ג' אפילו לא טלפון אחד שישאל, אדוני מה עם חידוש החובה ?,זכור לי מקרה דומה עם ביטוח הדירה שחידשו לי את הביטוח למרות שלא חתמתי ושלחתי את הטפסים ואח"כ היו צריכים לבטל ולזכות אותי כי עשיתי ביטוח דירה בחברה אחרת ,איך אתה מסביר זאת ארז? על פניו נראה שכאשר הפרמיה כולה לחברה דה ממהרים לחדש גם אם לא הגיעו הטפסים החתומים וכאשר הכסף לא הולך לחברה או שהעמלה של החברה נמוכה אפשר להיות ראש קטן ולא לחדש ,ולהטעות ע"י חותמות אדומות גדולות בראש העמוד הראשי אודה לתשובתך אלי

be_roo

New member
אם זכור לי נכון, מדובר בדרישה של המפקח על

הביטוח, שאסר על החברות לחדש באופן אוטומטי ביטוח חובה.

be_roo

New member
אנסה למצוא מידע נוסף

נתקלתי בלא מעט פסיקות הפוכות בהן נהגים תבעו פוליסות שחודשו מבלי לשאול אותם. בכל מקרה, ההמלצה היא לפנות לעו"ד ולהתייעץ איתו לגבי האפשרות לתבוע (זה לא שייך לתחום התעבורה).

היי אלי

חובת הביטוח קבועה בפקודת ביטוח רכב מנועי(נוסח חדש), תש"ל - 1970. סעיף 3 לפקודה קובע כי הפוליסה לפי פקודה זו מבטחת את בעל הרכב והנוהג בו- מפני כל חבות שהם עשויים לחוב לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה - 1975 ומפני חבות אחרת שהם עשויים לחוב בשל נזק גוף שנגרם לאדם על ידי שימוש ברכב מנועי עקב השימוש בו. חובת הנהיגה עם ביטוח חובה בתוקף חלה מכוח חוק על הנוהג ברכב. זוהי חובתו לדאוג ולחדשה כפי שמחדש רשיון רכב/ רשיון נהיגה. אין כל חובה ע"פי חוק לבטח את הרכב בביטוח רכוש / מקיף ולכן אנו נתקלים לא אחת במבוטחים ששוכחים את מועד חידוש הביטוח- לא כך לגבי ביטוח החובה. זאת ועוד, כפי שצויין - הובא לידיעתך בכתב כי תעודת החובה לא משולמת ותכנס לתוקף רק עם תשלומה בדאר /בחברתנו. נראה כי לא הבנת זאת כפי שלא הבנת את המלל "הביטוח יחודש אלא אם תורה לנו אחרת"- ואכן משלא הורית לנו אחרת - דהיינו לא אמרת לנו כי אינך מעוניין שנחדש- חודשה לך הפוליסה. מאחר וחובת ביטוח החובה קבועה בחוק והיא באה לכסות פגיעות גוף קבע המחוקק כי חברת הביטוח מחוייבת בגביית מלוא הפרמייה עם עשיית הביטוח ולכן חידוש ביטוח החובה אוטומטית עלול לחסום לאנשים רבים את מסגרת האשראי. לעומת זאת וכפי שציינת מחודשות פוליסות הרכוש אוטומטית (דרך אגב, חברת הביטוח תגיע טלפונית טרם החידוש כמעט לכל המבוטחים שניתן היה להשיגם טלפונית) אלא שבמקרה זה יחוייב תשלום אחד בלבד ולכן גם אם הלקוח אינו מעוניין בביטוח חוייב רק על חלק מהפרמייה ולא תיחסם לו מסגרת האשראי. במקרה זה כפי שצויין יבוטל הביטוח ויוחזר לו כספו. בביטוח חובה לא ניתן לעשות כן. בכל מקרה אין לכך כל קשר לרווח מפרמיות כטענתך. מאחר ואנשים נוטים לשכוח את מועד חידוש ביטוח הרכוש ומתוך מגמה שירותית שאנשים לא ימצאו עצמם ללא ביטוח אם קרה להם מקרה ביטוח - מחודשות פוליסות הרכוש אוטומטית למנוע מצב זה. במידה ולא רוצים מבוטלת הפוליסה ומוחזרת הפרמייה. אשמח לקבל את פרטיך במסר אישי על מנת שנוכל לטפל באופן יותר פרטני במקרה. תודה

asaforon

New member
תאונת דרכים ללא ביטוח חובה.

הנושא אמור להטריד אותך בשני מישורים. הראשון - יתכן ותואשם בנהיגה ללא ביטוח חובה ; יתכן ובית המשפט יתחשב ולו לעניין העונש, בנסיבות שפורטו. השני - הביטוח לא אמור לפצות אותך בגין נזקי הגוף שלך . יחד עם זאת - יתכן כי ניתן ללחוץ על הביטוח לכסות אותך ביטוחית, לאור הנסיבות. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

למעלה