שאלה לעו"ד

מצב
הנושא נעול.
שאלה לעו"ד

שאלה לעו"ד
שלום, אני עצמאית, המועסקת כרגע במשרה מלאה במשרד, תמורת חשבונית, אך מתקיימים יחסי עובד מעביד מלאים (פשוט ללא תלוש אלא חשבונית). בתחליה, היקף המשרה עמד על חמישה ימים מלאים בשבוע. שאלה 1) המשרד מעניק 10 ימי חופש בשנה. האם זה בהתאם לחוק, או שצריך יום בחודש, כלומר 12 יום? השבוע, התחלתי לעבוד כמורה מקצועית בבי"ס, פעמיים בשבוע, שני חצאי ימים. שאלה 2) האם זה שמנה את מספר ימי החופש שמגיעים לי. המנכ"ל בקשה ממני לקזז מהחשבונית הבאה ואילך את השעות שאיני במשרד. יוצא שאני מחסירה, בשני הימים, 8 שעות. שאלה 3) כיצד עלי לחשב את החשבונית הבאה? (אני רוצה "להתחשבן" אתם על 8 שעות ולא להחסיר יום עבודה מלא מכל שבוע - 9 שעות) תודה.

שיר ורד

New member
אני לא עו"ד , אבל יש לי תשובות

שאלה לעו"ד
שלום, אני עצמאית, המועסקת כרגע במשרה מלאה במשרד, תמורת חשבונית, אך מתקיימים יחסי עובד מעביד מלאים (פשוט ללא תלוש אלא חשבונית). בתחליה, היקף המשרה עמד על חמישה ימים מלאים בשבוע. שאלה 1) המשרד מעניק 10 ימי חופש בשנה. האם זה בהתאם לחוק, או שצריך יום בחודש, כלומר 12 יום? השבוע, התחלתי לעבוד כמורה מקצועית בבי"ס, פעמיים בשבוע, שני חצאי ימים. שאלה 2) האם זה שמנה את מספר ימי החופש שמגיעים לי. המנכ"ל בקשה ממני לקזז מהחשבונית הבאה ואילך את השעות שאיני במשרד. יוצא שאני מחסירה, בשני הימים, 8 שעות. שאלה 3) כיצד עלי לחשב את החשבונית הבאה? (אני רוצה "להתחשבן" אתם על 8 שעות ולא להחסיר יום עבודה מלא מכל שבוע - 9 שעות) תודה.
אני לא עו"ד , אבל יש לי תשובות
1.חוקי , ראי סעיף 8 לצו ההרחבה 5 ימי עבודה בשבוע. 2.אם מספר ימי העבודה נשאר חמישה, לא משתנה מספר ימי החופשה. השווי לתשלום עשוי להשתנות , ראי סעיף 10 ב לחוק חופשה שנתית (מעמדך כעובדת בשכר או במשכורת יחושב לפי השיטה בה תחשבי את החשבונית). 3. שלוש שיטות אפשריות 1. שיטת עובד בשכר. מחלקית את המשכורת שהיתה עד עכשיו במספר שעות העבודה החודשי במקום העבודה. אם לא נקבע מספר כזה מחלקים ב 186 על פי החוק. זה השכר לשעה. מכפילים סכום זה במספר השעות שעבדת בפועל. 2. עבודה במשכורת - משרה מלאה - עם חיסורים. מפחיתים מהשכר החודשי המלא את השכר לשעה (מחושב כמו בסעיף 1) המוכפל במספר השעות שהחסרת. 3. עבודה במשכורת - משרה חלקית. מחשבים חלקיות משרה לפי מספר השעות שאת מחסירה כל שבוע במספר שעות העבודה השבועי במקום העבודה (42.5 על פי החוק). מקבלים אחוז חלקיות משרה. השכר הקבוע מוכפל מוכפל בחלקיות המשרה. בחלק ניכר מחוקי העבודה,(כולל לתגמולי אבטלה בביטוח הלאומי) תנאים וזכויות הנלוים לשכר תלויים בסיווג שיטת חישוב השכר (בשכר/במשכורת). יש חוקים שעדיף לעובד להיות בשכר ויש במשכורת. אני חושב שבסך הכל שיטת החישוב השניה שהצעתי היא הטובה ביותר לעובד.

...........................

שאלה לעו"ד
...........................
1. כעובדת 5 ימים בשבוע - את זכאית ל-10 ימי חופש בשנה (במשך כל אחת מ-4 השנים הראשונות). אם היית עובדת 6 ימים בשבוע - היית זכאית ל-12. 2. אם את לא מפחיתה את מספר ימי העבודה שלך במשרד - אז העבודה הנוספת לא אמורה להשפיע על מספר ימי החופשה שלך, אבל אם בעקבות ההעדרויות מהמשרד יורדת המשכורת שלך - אז ערך של יום חופשה אמור להיות קטן יותר. 3. אני לא יודע איך מורכבת החשבונית שלך. האם זה רק סכום או שיש שם פירוט של ימים או שיש שם פירוט של שעות. בכל מקרה, אני לא מבין מה הבעיה. אם יש שם פירוט של שעות - תפחיתי את השעות שלא היית. אם יש שם פירוט של ימים, תכתבי את מספר הימים (אבל תפחיתי מהסכום את הערך של 8 שעות שבועיות). אם יש שם רק פירוט של סכום - תכתבי את הסכום המופחת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה