שאלה לפני גיוס אולי אתם יודעים

שאלה לפני גיוס אולי אתם יודעים

אם קבלת צו ראשון ושצריך להצהיר שהיא דתיה מה צריך לקחת ,ואם זה כרוך בתשלום

עונה לך (ממה שאני זוכרת..)

צריכה להביא ת.ז, ללכת לרבנות משלמת 40 ש"ח, מצהירה שם שאת דתיה שומרת שבת וכשרות. הם מביאים לך אישור ועם זה את הולכת ללשכת גיוס

אלישע30

New member
דווקא יש דתיות שמשרתות....

כמובן שלא בכל תפקיד..... וכמובן שלא ישנות בבסיס..... אבל יש הרבה דתיות שעושות שליחות חשובה בצבא, בתפקידי חינוך והדרכה. חבל שהרבה דתיות מוותרות על זה.

ישנו איסור הלכתי גורף לבנות להתגייס

גם אם הן יעסקו שם רק בחסד וחינוך. "אין מצווה באה בעבירה".

אלישע30

New member
לא שמעתי על איסור כזה.

אסור להן ללון בבסיס, אבל כל השאר זה כמו ללכת לעבודה רק בהתנדבות.

diklag3

New member
אז אני לא מבינה מה הבעיה ללכת לשירות לאומי

את גם תורמת למדינת ישראל וגם שומרת על הדת דבר שקשה מאוד לשמור שאת בצבא (מניסיון).

ממש, אבל ממש לא.

ישנו איסור הלכתי על עצם הגיוס. נקודה. כדאי לרענן את הידע בנושא

mirili

New member
סליחה על ההתערבות... אבל זה פשוט לא נכון.

עובדה שקיימת המחלק לתרבות תורנית בצבא, בהנהגת רבנים. אף אחד לא יגיד שמותר ללכת לצבא, אבל אין א י ס ו ר ג ו ר ף

ישנו בהחלט איסור גורף.

במובן של איסור של רוב הפוסקים מכ-ל המגזרים. לא כל רב הוא פוסק. לא כל מי שמוכן לעזור בדיעבד- מתיר מלכתחילה בכלל ללכת.

יש לך מקור לכך?

אני יודע שהרבה רבנים לא רואים בעין יפה את גיוס הבנות לצה"ל, אבל מכאן ועד לומר שמדובר באיסור הלכתי מובהק הדרך רחוקה, אם אין מקור מפורש שאומר זאת. אני אישית מסכים שזה לא מתאים, אבל זו דעתי האישית ולא מעבר לכך.

כן, ראיתי שהנושא הזה טעון פה... ../images/Emo13.gif

מקורות המהווים מקור לאיסור הלכתי, הם - למיטב ידיעתי והבנתי: 1. ספרי הפסיקה הידועים: רמב"ם, טוש"ע, משנ"ב, ערוה"ש ועוד (בעברית: רמב"ם, טור-שולחן ערוך, משנה ברורה, ערוך השולחן...) 2. ספרי שו"ת (ראשונים בעיקר). פסק של רבנים מדורנו נחשבים, אם הם מביאים מקורות יחד איתם (כך שבעצם המקורות הם הראיה ולא הם). זה נראה לי ממצה את מקורות ההלכה שמהם פוסקים, לא?

אלישע30

New member
אין שום איסור כזה !!!

גם אם באופן כללי שירות בצבא הוא לא צנוע ולא ראוי, אין הופך אותו ל"אסור". גדר אינו איסור, אלא רק גדר, ולא רק בתחום הזה אלא בעוד הרבה תחומים. ובכלל צריך להזהר באופן כללי שלא לאסור באופן גורף. ההלכה נועדה לכל העם ולא רק לציבור הדתי שמטבעו מוכן להחמיר יותר. אם אכן זה היה איסור גורף - אז גם לבנות חילוניות היה פטור מטעמי דת, כמו שבצבא לא אוכלים חמץ בפסח באופן גורף - גם החילונים, וההלכה והאיסור אינם מבדילים בין דתיים וחילונים. עצם זה שלבנותץ חילוניות אין איסור לשרת, וה"איסור" חל רק על דתיות, מעיד יותר מכל על "טיב" האיסור, ועל מידת חוקיותו. למיטב ידיעתי בהלכה אין איסורים שונים לדתיים ולחילונים. ההלכה חלה על כולם באותה מידה.

אלישע, אלישע....

בדיוק כפי שאמרת- ההלכה נועדה לכל העם היהודי, ובדיוק בגלל זה גם לבנות "חילוניות" אסור מבחינת ההלכה היהודית לשרת בצבא. תמהני מאיזה בימ"ד יצאו חידושיך...

אלישע30

New member
אז למה הרבנים בציבור שלנו לא צועקים על

גיוס בנות חילוניות ? אם בצבא היה חמץ בפסח זה היה גם כן עובר בשתיקה ? אני בכוונה מחצין ע"מ להראות את האבסורד. אני גם לא בעד שבנות ישרתו, אבל חשוב פה העיקרון של לא תעמוד על דם רעיך.

ST

New member
צועקים, כשזה עם הבני"שים....

זה כבר מראה שיש בעייתיות כלשהי.

למעלה