שאלה לצמחונים האידיאליסטים

adipo

New member
שאלה לצמחונים האידיאליסטים

והכוונה היא לאלה שלא אוכלים בשר רק בגלל ההתעללות בבע"ח- האם ברגע שהחיות יזכו להכרה בזכויותיהם, ויחיו חיים "שלווים ומלאי נחת" עד הגיעם לשחיטה, אתם תחזרו לאכול בשר? (לא אני החלטתי שהם נקראים אידיאליסטיים, אבל השתמשתי בביטוי משרשור אחר בנושא) יום טוב וחג שמייח עדי יש עת לכל דבר ולכל דוור יש עט!

vegi force 1980

New member
אין שום סיכוי

אני לא אוכל חיות לא רק כי מתעללים בהן...... אלא בגלל שאני לא מאמין ששום יצור חי צריך למות בשבילי

aradori

New member
תגידי...

נניח שבעל שרצח את אשתו יגיד במשפט "אבל פינקתי אותה לפני זה, עשיתי לה מסז´, קניתי לה תכשיטים - והיא בכלל לא סבלה כשרצחתי אותה". ביום שהשופט ישחרר אותו - אני אחזור לאכול בשר. (מצטער על ההשוואה הטעונה - מובן שחיי אדם חשובים לי יותר, ומובן שרצח בני-אדם פסול אפילו יותר מרצח חיות - ההשוואה הייתה למען הוויכוח בלבד.)

aradori

New member
אבל הנה לך דילמה של ממש:

אני טבעוני (מטעמי מצפון...). הנה לכם נקודה למחשבה: אני מאמין, שבשנים הקרובות, המדע יתפתח בצורה כזו (בפרט הביו-טכנולוגיה) כך שלבסוף יהיה אפשר להכניס למכונה תא של ייצור חי כלשהו, ופשוט "לבקש" ממנה "לייצר" לך איזה איבר שאתה רוצה (וכמה שכפולים ממנו שבא לך) - ממש כמו מכונת צילום של היום. גם אם זה נשמע כמו מדע בדיוני - זה רק שאלה של זמן עד שזה יקרה (מדובר לכל היותר בעשרות שנים בודדות). היישומים הראשונים (והחשובים) ביותר, יהיו כמובן, לייצר לבבות, כליות וכבדים לאנשים חולים. אבל יישום הלוואי (החשוב כל-כך לנו) יהיה האפשרות לקחת תא אחד של פרה חביבה, להכניס למכשיר, ולייצר לנו 2 קילו כבד, 20 סטייקים וקצת בשר-טחון - וכל זאת מבלי לגרום סבל לשום ייצור חי...
עכשיו לדילמה... מי מכם יהיה מסוגל **אז** לחזור לאכול בשר...

aradori

New member
מה הקשר בדיוק???

תינוק מבחנה הוא הוא יישות עמצאית - הוא מכיל מטען גנטי שונה משל הוריו, והוא מהווה אורגניזם בפני עצמו. אני מדבר על ייצור של איבר בודד (רק של רקמות). כלומר, מכשיר שיבנה לך כנף-עוף, למשל - ללא כל צורך לפגוע בתרנגולת ממנה לוקחים את המידע הגנטי.

savage girl

New member
אולי זה יישמע מגעיל,אבל...

במקרה כזה אני חושבת שאני כן אוכל בשר. כלומר-לא התעללו פה בחייה, לא גרמו לה סבל-לא כלום! אז אני לא רואה שום סיבה לא לעשות את זה... למרות שבאופן עקרוני אני מסתדרת גם בלי בשר כבר שנתיים (מאושרות ויפות יש לציין
) אז מה אני כבר צריכה את ה"שכפול" (סורי, לא מצאתי לזה שום מילה נורמאלית אחרת...) זהו בעצם! אבל עד שדברים כאלו ייקרו (וגם לא נראה לי בכלל שדברים כאלה יקרו בכלל כי אם משכפלים חלקי גוף של חיות אז זה אומר שאפשר לשכפל גם חלקי גוף של בני אדם, או אפילו בן אדם "שלם" ולזה לדעתי האנושות לעולם לא תסכים...) עדיף לא לדמיין יותר מדי...

rastotman

New member
חברה שתהייה לה טכנולוגיה כזאת

בטח תהייה תאגיד ענק שיינצל מספיק עובדים ואדמה כדי שלא יהייה מוסרי לקנות ממנו. .....
.

aradori

New member
משעשע... ../images/Emo13.gif

אבל אני מאמין שמכשיר כזה יעמוד לך במטבח איפה שהיום עומדים לך הטוסטר והמיקרו...

rastotman

New member
אם זה היה הבית שלי הייתי מיסתדרת

גם בלי מיקרו אם לא הייתי מוצאת מיפעל עצמאי שמייצר כאלה בארץ. כן, זה מה שהנוע"ל עושה לאנשים
.

tevagil

New member
לא נאכל

בני אדם לא אמורים לאכול בשר, אם הם רוצים להתקדם בחיים. יש לבני אדם אפשרות לאכול בשר (שיניים חותכות) אבל זה רק למי שבוחר בדרך הרעה. מהבחינה הזאת אין הבדל אם הבשר בא מיצור חיי או בא ממכונה (נגיד שתהיה). מה, ענבים ואבטיח ושקדים לא הרבה יותר טעימים ?

Eclipsed 0

New member
לא.

גם אם יחיו חיים שלווים ומספקים, הם ימותו בגללי. לא ישתנה הרבה.

ד י י ז י

New member
לא

למרות שזה יהיה הרבה יותר טוב והם לא יסבלו כל החיים שלהם , זה עדיין נקרא לאכול חיות מתות.

לא בגלל ש:

כשנהייתי צמחונית ממש ממש לא ידעתי על כל ההתעללות הזאת רק ידעתי שאני לא מוכנה לאכול משהו שהיה חי רק בזמן האחרון (בעיקר בזכות הפורום הזה) אני יודעת על כל ההתעללות אבל מכיוון שנהייתי צמחונית בלי שום קשר לזה גם עם זה יפסיק אני אשאר צמחונית

sleeping sun

New member
לא.

חיים שלווים ומלאי נחת עד הגיעם לשחיטה. עם התחלת המשפט אין לי שום בעיה. עם הסוף יש לי המון. זה לא משנה כל עוד הם מתו בשביל שאני אוכל אותם.

adipo

New member
.........

הםם....לא ממש עניתם לי, כי כולכם גם צמחונים מטעמי מצפון. ישנם כאלה, ואני ספציפית מכירה אחד, שהם צמחוניים רק בגלל תעשיית הבשר. הם מתנגדים להתעללות, ולכל הקשר עם קפיטליזם, גלובליזציה ובלה בלה בלה. הבשר הוא דבר שהם אוהבים, הם לא נגעלים ממנו והוא טעים להם. ואני רציתי לשאול את סוג הצמחונים הנ"ל את השאלה- אז אנא פנו את הבמה לתגובותיהם. בכל מקרה- אני אתכם, רצח הוא רצח! חיה היה חיה! יום טוב וחג שמייח עדי יש עת לכל דבר ולכל דוור יש עט!

צליל א

New member
אני נכנסת להגדרה הזאת

וגם זה נחשב צמחוניים מטעמי מצפון. וד"א שלום לכולם יש לכם יופי של פורום. ככה: למרות שמה ש"חולל את המהפך" היה בעיקר דרכי הגידול בתעשיית הבשר, אבל לא רק, אני לא מאמינה שהייתי חוזרת כי המעבר הזה יוצר רגישות הרבה יותר גדולה שהייתה קודם. גם אם עכשיו התעשיות היו נעשות הוגנות (מה שבטוח לא יקרה) לא הייתי יכולה לראות שוב שניצל כשניצל ולא כחתיכת תרנגולת מתה. בעיקרון כן, בשר זה טעים, אבל זו הקרבה ממש קטנה ולא חשובה. לדעתי. ואני לא ארגיש טוב עם עצמי אחרי שאני אוכל דבר כזה בכל מקרה.

למעלה