שאלה לצמחונים מביניכם

• פותח הנושא bogz
  • פורסם בתאריך

bogz

New member
שאלה לצמחונים מביניכם

שאלה שלאחר שאקבל עליה תשובה אשאל שאלה עוקבת: למה אתם צמחוניים? מה הטיעון? אני מתכוון, מה הסיבה של כל אחד להיות צמחוני, הטעם, או העניין של העתעללות או אולי הקטע של ההרג...

smochkin

New member
הסיבה שלי

היא שפשוט מגעיל אותי לאכול כל מה שהיה פעם חי. כלומר גם דגים כי בשבילי למרות שטוענים שדגים כביכול הם לא בשר הם בכל זאת היו חיים פעם.

תֶּשֶׁת

New member
הסיבות שלי...

אני צמחוני כי אני לא אוהב שחיות נהרגות כדי שאני אהנה, כי מגעיל אותי לדעת שמה שאני אוכל היה פעם חי, וכי אני צמחוני כבר כ-10 שנים, אז אני בקושי זוכר את הטעם של הבשר ומה שאני כן זוכר לא טעים... אני משתדל להיות טבעוני כמה שאני יכול כי אני לא אוהב שחיות בכלל סובלות כדי שאני אהנה.

>עכשיו אני!<

אני צמחונית בגלל כמה סיבות: 1. אני לא יכולה לחשוב שמה שיש אצלי בצלחת חי פעם 2. אני לא יכולה לחשוב שמה שיש אצלי בצלחת עבר מסכת ייסורים נוראה זהו בערך.. גלי

Weird Eyal 21

New member
אני כי

אני צימחוני כי אם אני חושב על אכילת בשר אני מרגיש כאילו אני בידים שלי רצחתי את הפרה ואני יותר מדיי אוהב חיות כדיי לרצוח אותם... בכל אופן אני לא רוצה להיות רוצח אני לא רוצה שמישהו ימות כדיי שלי יהיה 100 גרם המבורגר מה גם שהגוף הרבה יותר נקי מרעלים כשלא אוכלים בשר וההרגשה הכללית הרבה הרבה יותר טובה היום אני הרבה יותר שלם עם עצמי אוהב אייל

Weird Eyal 21

New member
אני כי

אני צימחוני כי אם אני חושב על אכילת בשר אני מרגיש כאילו אני בידים שלי רצחתי את הפרה ואני יותר מדיי אוהב חיות כדיי לרצוח אותם... בכל אופן אני לא רוצה להיות רוצח אני לא רוצה שמישהו ימות כדיי שלי יהיה 100 גרם המבורגר מה גם שהגוף הרבה יותר נקי מרעלים כשלא אוכלים בשר וההרגשה הכללית הרבה הרבה יותר טובה היום אני הרבה יותר שלם עם עצמי אוהב אייל

K A R I N

New member
הוא לא מצטייר כך

לזכותי יאמר שיצא לי להכיר את אייל גם מעבר לדפי הפורום ואיילי לא רק מצטייר כאדם סימפטי, הוא באמת אדם סימפטי ומקסים ואיכפתי ורגיש הרבה מעבר למה שנראה לכם. אז במיוחד בשבילך איילי
ו
אוהבת, קארין

Weird Eyal 21

New member
אווווווו

אני חייב לציין שקארין היא טיפוס מיוחד היא מתוקה ונחמדה וחכמה אני אישית נורא נורא שמח שיצא לי להכיר אותההההההה אוהב מאוד אייל
רוצה להעניק לך זר של פרחים
אוהב

ק א ר ן

New member
זו אחת מתופעות הלוואי של הבשר

שאתם מתעקשים לאכול. רואה? עוד סיבה טובה להיות טבעוני. אגב, שכחתי לשאול קודם, מה רע בדמגוגיה?

barzik

New member
אבוי, במקצוע שלי - אם לא אהיה תוקפן

יעשו ממני קבאב... מה רע בדמגוגיה? דמגוג [מלשון Demagogos: עם - Demos מנהיג - Agogos] הוא אדם שיודע להנהיג ולהוביל, אך המשמעות המודרנית של המושג היא די שלילית - אדם המתמרן את ההמון (או את קהל המאזינים) באמצעות טיעונים עקלקלים, פתלתלים שאין בהם אמת. כך למשל, אם אלך ואכריז בכנס הטבעונים השנתי (בתור דוגמה) "מעולם לא ראיתי את קארן אוכלת סטייק מטוגן בחמאה ביום רביעי בערב!" ואחזור על טיעון דמגוגי זה שוב ושוב, קהל מאזיני ישתכנע שאכן כן אכלת סטייק טוב בוויט הול ובסוף הכנס סביר להניח שתוקעי הן כלא טבעונית (חמאה) והן כלא צמחונית (סטייק משובח) ותגורשי מהכנס בחרפה ובבושה - בגלל תעלולי הדמגוגיים.

K A R I N

New member
אני טיבעונית כי...../images/Emo39.gif

אני עדיין לא מצליחה להבין למה לנו מותר לאכול בעל חיים אחר, אחרי הכל גם אנחנו בעלי חיים. ולמה זה לגיטימי לאכול פרה אבל זה לא בסדר לאכול כלב???? לדעתי אין לנו שם זכות לרצוח חיות חפות מפשע רק בשביל לענג את עצמנו. זה ר צ ח!!! אסור לנו לתת לזה לגיטימציה. בקיצו, אני טיבעונית כי לא אתן יד לשום צורה של פגיעה בבעלי חיים, וחוץ מזה בשבילי לאכול חיה זה כמו לאכול בן אדם- זה לא מוסרי ומגעיל. למה לא לחיות בהרמוניה????????????

ordv

New member
קארין...

מסכימה עם כל מה שכתבת פרט לשורה הראשונה "אני עדיין לא מצליחה להבין למה לנו מותר לאכול בעל חיים אחר, אחרי הכל גם אנחנו בעלי חיים" זה לא מסביר למה לא לאכול בשר - בגלל שגם אנחנו בעלי חיים גם הנמר והכלב אוכלים בשר - וגם הם בעלי חיים... אורית.

K A R I N

New member
צודקת ../images/Emo140.gif

אני מקבלת את התיקון, ומוסיפה שלעומת בעלי החיים שהם חלק משרשרת המזון, אנחנו בעלי חיים שלא בשרשרת המזון ואייננו זקוקים לאכול בעלי חיים חרים בכדי להתקיים. ושוב תודה על התיקון קארין

Talia E

New member
לא הבנתי

מה זאת אומרת "אנחנו בעלי חיים שלא בשרשרת המזון"? אם הבנתי אותך נכון (וכמובן, תתקני אותי אם אני טועה), את מוציאה את בני האדם מתוך קבוצת בעלי החיים, כאילו היה דבר נפרד (נפרד משרשרת המזון = נפרד מבעלי חיים). זו בעיני טעות...

K A R I N

New member
כוונתי היא...

שרשרת המזון בנויה בצורה היררכית, בה החזק אוכל את החלש, בני האדם כביכול נמצאים הכי גבוה בהיררכיה הזו, אבל אנחנו לא צריכים לאכול בשר בכדי להתקיים וגם לא שום מוצר מהחי, זו היתה כוונתי.

gali1984

New member
צמחונות- טבעי. טבעונות- לקח זמן

עבדתי כמה שנים במשק ילדים (משק חי) ופתאום הבנתי (תמיד ידעתי אבל אף פעם לא ממש חשבתי על זה ולא ניסיתי להבין את זה) שאני אוכלת חיות אז פשוט אמרתי לעצמי עד כאן וזהו, זה פשוט קרה. לא התגעגעתי אפילו לרגע אחד. פשוט שחכתי את הטעם. זכרתי שזה היה טעים, אבל זה לא עניין אותי (לי יש את הדרך שלי ושום דבר לא ישנה אותה). בקשר לטבעונות זה היה יותר מסובך... בהתחלה זה היה נראה לי משהו נורא קיצוני ומיותר ולא חשבתי שאני אהיה כזאת. אבל השנים עברו וטבעונות התחילה לעניין אותי (אבל אמרתי לעצמי שזה יבוא אחרי הצבא, כי בצבא זה יעשה לי בעיות). עד שיום אחד הבנתי שאני בכלל לא רוצה לשרת בצבא (ואני לא אפרט כרגע למה) אז אין לי שום סיבה למה לא להתחיל. ולמרות זאת לא התקדמתי לעבר הטיבעונות... עד שהטיול לפולין התקרב והחלטתי שאחריו זה יגיע. אז הטיול הגיע וכמה שבועות אחר כך (טוב אולי כמה חודשים) החלטתי שזהו זה הזמן המתאים. קניתי שוקולדים (את האלה שהכי אהבתי), אכלתי אותם ונפרדתי לשלום. זה הכל.

למעלה