שאלה לצעירים מביניכם

יסמין 28

New member
הזכרת לי משהו

כנראה אנחנו קרובות בגיל, גם אני זוכרת שכשגדלתי הדמות הטרנסית היחידה שהיתה מוכרת בארץ היתה זלמן שושי בעצם עד התיכון הכרתי רק את זלמן שושוי ואת עדה ולרי טל. מישהו או מישהי זוכרים את עדה ולרי טל? היא היתה שחקנית, אישה מאד גדולה בגוף, אני באותה תקופה אהבתי סרטים של עמוס גוטמן וכך היכרתי אותה, אחר כך היא הופיעה במין פרודיה על טלנובלות בשם "ספיר" של אוהב פלנץ אם מישהו מכיר. בכל אופן, רק אחרי שהיא נפטרה התפרסמה בעיתונים העבודה שהיא היתה אשה טרנסקסואלית. אני זוכרת שהייתי ממש בהלם כשקראתי את הכתבה, לא ידעתי בכלל מה זה המילה הזאת "טרנסקוסאלית", אני חושבת שהייתי אז בתיכון או אולי טיפה אחרי, בכל אופן, מאד צעירה, ולא ידעתי איך לאכול את זה. ואז ב- 94 נדמה לי יצא הדיסק הראשון של דנה והתחלתי לקרוא ולהתעניין ולהבין קצת בנושא אבל עד אז, באמת, לא היה כלום. יכול להיות שבעבר יצוג של טרנסקסואליות בתקשורת היה כדמויות "גרוטסקיות", והיום מראים יותר את הצד האנושי של העניין וזה מקל על צעירים וצעירות שהם טרנסקסואלים לדעת שהם כאלה, או לקבל את עצמם כבר בגיל צעיר.

Ceee

New member
מזכיר לי סרט שראיתי

על אשה שעוברת שינוי מין והופכת לכוכבת גדולה... זה היה מעין סרט פארודיה וסטירה חברתית או משהו כזה. את האישה גילמה השחקנית האיטלקייה והמפורסמת סופייה לורן אם אני לא טועה, ובהתחשב בכך שהסרט נעשה בשנת 1970 (!) אז אני חושבת שזה מציג טרנסקסואליות בצורה די מתקדמת לזמנו ואפילו בצורה די מחמיאה אם מגלמת אותה סופיה לורן!!!!

ק ל א ו

New member
רגע,

גם אני הכרתי רק את זלמן שושי, ואת מבוגרת ממני ב- 8 שנים.

Lizz

New member
עניין של מודעות בגיל צעיר.

נגיד, בקטע של מוזיקה, קוראים "ילדי האייטיז" לאנשים שמבוגרים ממני בערך בעשור. אבל אני מבחינתי ילד אייטיז, שמעתי את המוזיקה הזו, הפופ הסינתטי הנפלא, ואמנם הייתי בן 5 ולא 15, אבל פשוט הגעתי מוקדם :) (וכן, גם אני זוכר שהדמות היחידה *בארץ* הייתה זלמן שושי. פשוט ידעתי על אנשים אחרים בחו"ל)

Ceee

New member
זה נשמע נורא

היי סיגל אני מבינה שאת אישה טרנסקסואלית? בת כמה את אם מותר לדעת והאם כבר סיימת את התהליך? באיזה גיל התחלת? אני בטח יותר צעירה ממך אבל מזדהה איתך, קשה לי לדמיין את מידת הבדידות שהרגשת כל השנים האלו. במיוחד אם הבנתי נכון שגדלת במושב או קיבוץ? ושם כולם נורא בתחת של השני וזה מעיק... לא הבנתי מה זאת אומרת "בן ממשיך" במשק? מה זאת אומרת "אין דבר כזה לזרוק"? למה את חשבת שלא יהיו לך אהבה וילדים?

Freeda

New member
הכי מוקדם שאפשר

התחלתי לנפץ את הארון במרץ בגיל 40, וזה היה 5 שנים לפני עידן האינטרנט, אחרי קריירה וילדים. תעשו חשבון ... זו היתה משימה כמעט בלתי אפשרית בעת ההיא. אני שמחה על כל יום וכל שבו אני חיה ומברכת "ברוך שעשאני אשה ונתן לי את הכח והבינה לפרוץ מבעד למצגת הגבר שעטו עלי". תמיד יהיה לי צער על השנים שפיספסתי, וגאווה אין קץ על שעשיתי זאת הכי מוקדם והכי מהר שיכולתי להעלות על דעתי. וזהו כל המסר - מוקדם, חזק, מהר ואלגנטי :) חיוכים FREEDA

למעלה