או קיי
בנושא הזה יש המון חומר, גם מכיוון המדעים היותר מדויקים. מחר אני אהיה באונ' ואנסה למצוא זמן לשלוח לך. בכל מקרה, את יכולה להיכנס לז'ורנלים כמו brain and language או (brain and behavioural science (BBS היותר מומלץ לעניין הזה (או דרך MLA), ולחפש מאמרים שמופיע בהם: broca area, handedness. הצלחה מובטחת. (המילה area חשובה כאן). כמה הערות: התיאוריה כפי שהצגת אותה נראית קצת מגוכחת אולי, אבל זה פישוט של התיאוריה, ללא הסבר כיצד החוקרים הגיעו אליה, ולכן אי אפשר לשפוט אותה ככה. תיאוריות מהסוג הזה נסמכות גם על כל מיני עדויות, צריך להכיר אותן בשביל להבין את התיאוריה. חוצמזה, יש תיאוריות אחרות בנושא. מכל מה שאני קראתי בנושא (וזה לא הרבה), לא ראיתי משהו ממש משכנע, אבל זה נושא שהעיסוק בו הוא מאוד ספקולטיבי (כמו גם כל דבר שקשור להתפתחות פרה-היסטורית מוקדמת של יכולות השפה באדם), ולא צפוי שיהיה משהו ממש משכנע (וגם אם כן - עדיין הוא יהיה מאוד תיאורטי, ולא יוכל אף פעם להיבדק). כל זה, אגב, קשור לתפקיד שמייחסים לאזור ברוקה בקופים, ע"פ תוצאות ניסויים בנושא (אבל כל זה מאוד שנוי במחלוקת). חוצמזה - צריך להבדיל בין שתי תופעות שונות: 1. קיום דומיננטיות המיספרית (בבע"ח בד"כ מדברים על יד, אבל אלו אינן אותן תופעות כמו אצלנו, למשל מוטוריקה עדינה הנדרשת לכתיבה). כלומר - עד כמה התופעה שיד אחת יותר דומיננטית מהשנייה קיימת במין. 2. העדפה סטטיסטית של אחת ההמיספרות כדומיננטית. (בבני אדם: השמאלית). כאן גם נכנסים הנתונים לגבי הקשר בין דומיננטיות המיספרית ליד ולשפה, והקשר - כמו שכבר נכתב בתשובות שקיבלת קודם - הוא לא כ"כ פשוט. כל תיאוריה מהסוג הזה תצטרך להתייחס לנתונים האלו. אני אשמח אם תחזרי ותעדכני מה מצאת במחקריך. ודרך אגב - את רוצה להרחיב על האטימולוגיה של הניק שלך?