כנראה שלא.אז לא היו ממשלות ציוניות מאז בג"צ קבע שההסדר של תורתו אומנותו לא חוקי?
כנראה שלא.אז לא היו ממשלות ציוניות מאז בג"צ קבע שההסדר של תורתו אומנותו לא חוקי?
שאלה ,כרגיל, מטופשת.אם זה ענין חברתי למה היועמשית והבג"ץ התערבו?
ואם זה עניין משפטי, מה הועילו היועמשית והבג"ץ שהתערבו?
זה בדרך כלל לקות שכלית או נפשית וזה כבר עניין רפואי לרופאים ומטפלים מתאימים.שאלה ,כרגיל, מטופשת.
האם דייר בבית משותף שמחרבן פעמיים ביום בכניסה לבית זה עניין חברתי או משפטי?
ולעניין?זה בדרך כלל לקות שכלית או נפשית וזה כבר עניין רפואי לרופאים ומטפלים מתאימים.
לא יודע, שאלת על דייר שעושה צרכיו בבית משותף אז עניתי.ולעניין?
ענית כהרגלך לא לעניין ולא בהקשר.לא יודע, שאלת על דייר שעושה צרכיו בבית משותף אז עניתי.
מה זה קשור תענה אתה, אתה הבאת את הדוגמא הזו
נכון, אבל אתה עברת לדבר על העניין הזה. אני רק המשכתיענית כהרגלך לא לעניין ולא בהקשר.
זה עניין פוליטי.אם זה ענין חברתי למה היועמשית והבג"ץ התערבו?
זה נכון אך צריך להזכיר שהסוגיה עולה בתקופה זו בגלל שבית המשפט כפה את המועדים בעניין. לא השמאל ולא הימין (ברמה הפוליטית) יזמו את העיסוק בזה באמצע מלחמה.זה עניין פוליטי.
לפני שנתיים כשהם היו בממשלה זה לא עניין אותם
רק הבינו שהם קורסים בסקרים ופתאום צווחות שזה סוף העולם
בית המשפט והעותרים אליו זה שמאלזה נכון אך צריך להזכיר שהסוגיה עולה בתקופה זו בגלל שבית המשפט כפה את המועדים בעניין. לא השמאל ולא הימין (ברמה הפוליטית) יזמו את העיסוק בזה באמצע מלחמה.
אני הייתי מנסה לשאול אחרתאם זה ענין חברתי למה היועמשית והבג"ץ התערבו?
החרדים כשמם כן הם, הם לא מוכנים לפשרות הדתיות שהדתיים הלאומיים לוקחים על עצמם.אני הייתי מנסה לשאול אחרת
האם אי התגייסות החרדים היא עניין דתי או אחר ?
ואם זה עניין דתי, האם הדתיים הלאומיים שנופלים כמו זבובים הם כופרים ביהדות או משהו אחר ( במחילה מזכרם הקדוש)
לא מדויק. הד"לים לא רואים בדברים האלה "פשרות". המשמעות היא שאכן יש כאן עניינים דתיים שההשקפה הדתית לגביהם שונה ממגזר למגזר. אבל זה לא הופך את האחד למתפשר ואת השני למקפיד. אמנם החרדים אוהבים להציג זאת כך, אבל זה לא הופך את זה לנכון כמובן .החרדים כשמם כן הם, הם לא מוכנים לפשרות הדתיות שהדתיים הלאומיים לוקחים על עצמם.
גם עניין דתי וגם עניינים אחרים. יש כמה וכמה סיבות לאי-נכונות החרדים להתגייס. שיקולים דתיים הם בהחלט חלק מזה, אבל ממש לא החלק היחיד. אולם גם ביחס לשיקולים הדתיים אין כמובן קשר למגזר הד"לי ותרומתו/הקרבתו. מאז ומעולם היו השקפות עולם דתיות שונות בתוך היהדות ולמעשה זה קיים ברוב ענייני ההלכה (שבעים פנים לתורה כזכור). כלומר זה מעיד על בדיוק אפס ושום דבר (מעבר לכך שבהחלט יתכן שבעיני חרדים מסוימים אכן הד"לים הם כופרים).אני הייתי מנסה לשאול אחרת
האם אי התגייסות החרדים היא עניין דתי או אחר ?
ואם זה עניין דתי, האם הדתיים הלאומיים שנופלים כמו זבובים הם כופרים ביהדות או משהו אחר ( במחילה מזכרם הקדוש)
זה ענין משפטי.אם זה ענין חברתי למה היועמשית והבג"ץ התערבו?
אז בהצלחה לבג"ץ שלכם בגיוס חרדיםזה ענין משפטי.
הכל חייבים בשרות בטחוני.
חרדים רוצים החרגה.
לאמיתו של דבר, לא באמת ידוע מה רוצים חרדים.
אין להם פתחון-פה.
אנו רק יודעים מה רוצים מנהיגיהם - צאן עני, מרוד, שאינו יכול לעמוד על רגליו ונזקק לגמ"חים בכל ענין כמעט, אך מצביע בצייתנות, על פי פקודה.
החרדים כבר יצאו מן הגולה, אך הגולה טרם יצאה מן החרדים.
בשולי דברים - האמונה בקיום אֵל אימריאלי לחלוטין, אך בורא כל ומשגיח כללית ופרטית - מטופשת להָזְוִיעַ...
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.