סרבנ'קה ../images/Emo94.gif
קודם כל, אני מתנצל שהגבתי בצורה בוטה בהודעה הקודמת. בכל מקרה, לא השמצתי אישית, אני מקווה שהבנת. לא כ"כ הבנתי את המצע שלך. בכל מקרה, רציתי להבהיר - אני מסכים שיש יתרונות לצבא-מקצועי. יתרונות לא מבוטלים בכלל. א-ב-ל קח את ה"חסרון" שאתה רואה בצה"ל כיום, ה"עממיות" ובעצם זה גם היתרון הגדול והמשמעותי שלו. אתה באמת מאמין, שכאשר צה"ל יהיה צבא-שכיר, יהיו חיילים ש"יחרפו נפשם למען המולדת והעם"? (מתוך ערכי צה"ל) האם נראה לך כי חיילים יריגשו מחוייבות למדינה ומוסדותיה? אל תעשה השוואה למדינות וצבאות אחרים, כי אין אפשרות כזו. אנחנו לא כמו כולם ,ואני מקווה שאתה יודע זאת. תרצה או לא, תאמין או לא, יש עוד בעולם מעבר לשכר שמקבל כל אחד. חיילי צה"ל כיום, יודעים שהם מגינים בגופם על אזרחי ישראל בעורף ובחזית, על הדמוקרטיה הישראלית המיוחדת ובעיקר, על הבית הלאומי של העם היהודי. אין לנו ארץ אחרת. אני חושב שכבר הוכיחו לנו את זה בעבר הלא רחוק. ואם לא אנחנו ניתן את חיינו עליה, אף אחד אחר לא יעשה זאת. שוב, אני בטוח, אין מקום להשוואה עם אומות וארצות אחרות בעולם. זה פשוט לא ילך. אתה צריך כבר להיות מספיק נבון על מנת להבין שעם ישראל (כן, יש עם כזה. בניגוד לעם אחר שכביכול גר איתנו גם כן בפיסת האדמה הזו) הוא מקרה פרטי וייחודי בהיסטוריה העולמית. פקח עינייך, הבט קצת מעבר לכתף, רחוק ככל האפשר, רק אח"כ תוכל לראות נכוחה את העתיד הצפוי לנו. אין מקום להיות חלשים או להפגין חולשה. לא עכשיו. לכן גם, אסור לסרב. הסירוב מחליש את עוצמתה של המדינה כגוף אחיד הפועל לטובת אזרחיו. אפשר כאן רק להשוות לבן גוריון, בזמן הקמת המדינה (שאגב, אני מסתייג מאד ממעשים רבים שלו. מן הסתם גם הייתי מתנגד לו, אם הייתי חי באותה תקופה) שסירב לקבל כל פעילות צבאית מחוץ לצה"ל ופעל נמרצות, אפילו בברוטאליות ואכזריות כנגד האצ"ל והלח"י - הכל, על מנת לשמור על אחידות וחוסן במאבק נגד הערבים. אז עמדנו בפני מלחמת אחים, והיא נמנעה, אפשר לומר שרבות הודות לאיש שעמד אז מול בן גוריון - מנחם בגין ש"סירב לסרב" והורה לאנשיו שלא להשיב אש כנגד צה"ל, אלא להיכנע ללא יריה אחת. אתה וחבריך (אם אני מבין נכון, אתם נגד ההתנתקות) צריכים לאמץ את אותו הקו, ולמרות שהוא לא לרוחכם (בלשון המעטה) אתם צריכים להתגבר על הכעס לבלוע את העלבון ולציית להוראה חוקית ביותר - גם אם אינה מקובלת עליכם. ברגע שתאושר בכנסת ישראל, אתה תהפכו לעבריינים, ותיזכרו לדיראון עולם. יש לכם את ההזדמנות להיות גיבורים ולהיחרת בהיסטוריה כמי שמנעו מלחמת אחים. אל תהיו אלו שמוסיפים שמן למדורה. אחריות לאומית. זה מה שצריך כל אחד ואחד מכולנו להרגיש. כאילו הוא נושא את גורל המדינה על כתפיו. יצא לי קצת פומפוזי וקצת סטיתי מהנושא, אבל אני מקווה שדבריי הובנו - למרות שהמדינה שלנו כיום היא לא כליל-השלמות, ולא כמו שהרצל חלם, אין מקום לסרבנות, משום סוג. ברגע שאנשים יקחו את החוק לידיהם - ויסרבו לחוקי בממשלה והכנסת - יקוץ הקץ על מדינת היהודים. לילה טוב, ושלום.