סרבן סידרתי ../images/Emo188.gif
נתחיל בכמה הבהרות, רק כדי שתדע מול מי אתה עומד - אני בן 25, לאחר שירות קבע כלוחם וגם קצת כאיש מינהלה בשנת השירות האחרונה. ככה שאני מכיר גם את ה"חזית" בצה"ל וגם את ה"עורף" הכי ג'ובניקי - צריפין, תה"ש,קריה וכו'. כרגע סטודנט. אני מסכים לעובדה שיש סיאוב בצה"ל, אבל אתה חייב להבין שזה רק במפקדות העורפיות! קשה לחייל לקלוט את זה, כי הוא מכיר רק את מה שסביבו. שירתת כג'ובניק? שנים של שירות כלוחם ביחידת שדה הראו לי כמה עובדים שם קשה, ולא מכירים בכלל את המושג "פינוק". אפילו עובדי רס"ר בגדוד הכי נידח וקטן, יוצאים בדיוק כמו הלוחמים (יציאות חרא) ולא נהנים משום פריבילגיה. אתה שוכח, שעפ"י חוק וגם מסורתית, לצה"ל יש עוד תפקידים בחברה הישראלית - כמחנך, מיישב, "מתקן" ומכשיר אזרחים. הוא באמת כור היתוך, כמה שזה נשמע נדוש וקלישאי. איך לדעתך עולים חדשים נקלטים ומתערים בישראל? דרך השירות, הם רוכשים מכנה משותף, איתנו, ה"ילידים". ואיך נערים משכונות מצוקה וערי פיתוח עושים זאת? גם כן, מקבלים הזדמנות שווה במקום הזה שנקרא צה"ל. אתה יכול לא לאהוב את זה, שהצבא הוא חלק מהחברה, אבל שוב - כתבתי כבר שאנחנו מקרה מיוחד של ההיסטוריה והעולם. בקשר לגופי ביטחון אחרים - אין להשוות ביניהם לצה"ל: עובדי מע' הבטחון, מרגישים כיחידת עילית מצומצמת (והם באמת כאלה) ובהתאם לידע הבטחוני-פוליטי-כלכלי האדיר שהם מחזיקים בו, הם מרגישים שהם מנהלים את המדינה. יש בזה משהו. הם פשוט עושים זאת מתוך איזושהי תחושת כוח. אתה חייב לזכור, שעם כל הסיאוב וה"שחיתות" כדברייך, עדיין, חיילים מתנדבים ליחידות השדה וההתנדבות, מבלי לקבל כל תמורה על כך! שער בנפשך, מה שזה אומר! אכפת לאותם בחורים משלום המדינה! זה לא בקומבינה ולא בחאוועאה. זה אמיתי. גיוס חובה הוא מעולה ומתאים למדינה שלנו. יש מקום לשיפור, אבל בהחלט לא לבטל אותו. אם כבר הולכים לכיוון התמקצעות - צריך לעשות את זה ברמת המפקדים: לשנות את מסלולי הקידום של הקצינים . לא יתכן שסג"מ עם פז"מ של במבה יפקד על מחלקה ועל חיי אדם. מפקדי צה"ל צריכים להיות בוגרים ועתירי נסיון. שכבת הפיקוד כולה צריכה להיות מושתת על כח אדם בקבע. החיילים והלוחמים צריכים להישאר בחובה. אין לי זמן הערב, מצטער על קוצר הזמן...