שאלה לתומכי הסרבנות מימין ומשמאל:

CountDust

New member
התשובה היא - ודאי שכן

אני מבטיח לך שאם השיקולים היו "מניעים פרטיים" היו הסרבנים מוצאים דרכים יותר טובות להתחמק מאשר לדאוג ששמותיהם יתנוסס בראש חוצות כ"סרבנים". ודאי שחשבתי על ההשלכות, על הנזקים, על ההשפעה. במכלול השיקולים התוצאה מבחינתי היא שחובה לסרב. אני לא רואה זאת כעניין פרטי אישי אלא כעניין כללי דמוקרטי - החובה לסרב היא חובה מוטלת על כל אחד ואחד ולא זכות יתר שאני דורש לעצמי. ואגב - כפי שכבר ציינתי בעבר - בכל תולדות האנושות קשה מאוד למצוא ולו מקרה אחד שבו סרבנות גרמה לאסון, לעומת זאת היו הרבה הרבה מאוד מקרים בהם ציתנות ושיתוף פעולה גרמו או איפשרו אסונות ועוולות בקנה מידה אדיר. כך שלתאר נבואות אימה על התוצאות של הסרבנות זה אולי נשמע מאיים - אבל די חסר ביסוס (אגב, גם בהיסטוריה הקצרה שלנו - סרבני שמאל כתנועה קיימים כבר יותר מ20 שנה - ולמרבה ההפתעה עדין לא גרמו להתמוטטותה של מדינת ישראל).

הימין הקיצוני מקריב את המדינה

בעבור ארץ ישראל השלמה, השמאל הקיצוני עושה את אותו דבר בשם הדמוקרטיה, כל דבר דמוקרטיה, הבנתי שיש לך ולאחרים זכות דמוקרטית לסרב, אז מה? מה זה אומר בפועל, במיוחד במקרה שלנו, אין לנו הרבה פריווליגיות, זה שזה טוב לאירופה או ארצות הברית זה לא אומר שזה יהיה טוב כאן. סרבנות השמאל כתנועה, אנחנו כבר מזמן מדינה לא מתוקנת, החרדים לא בצבא, משתמטים, נשים מקבלות פטורים על ימין ושמאל, כל חייל שני "קב"ניסט", אתם כנראה תנועה קטנה, הנזק הוא נזק מצטבר, אני בטוח שהוא תרם לסרבנות הימין היום. אתה רוצה תסריט איפה סרבנות תעשה נזק כאן? סרבנות מימין, נגיד אלפי חיילים יסרבו, אותם חיילים יצטרפו לגוש קטיף, יחסמו יחד את כל האיזור וימנעו פינוי, לא יהיה אפשר להכניס את כולם לכלא, תהיה שם התבצרות, תתחיל אלימות, בלגאן, החלטות ממשלה כבר לא יהיו שוות כלום, הצבא יהיה מחולק, צבא הימין, צבא השמאל, צבא המצפון, צבא לביצוע טרנספר, ככה מליציות מליציות, הכל כמובן יחלחל לעם ולחברה, הכל יתפרק, הפלשתינים יוכלו לשבת מהצד ולצחוק מה"דמוקרטיה", מה"חופש" ולראות אותנו הורסים את עצמנו לבד, בלי "עזרתם". סרבנות משמאל, סרבנות סלקטיבית, כאשר אירן תעלה עלינו, כן מוסרי כאשר יש טרור ונכנסים לשטחים, לא מוסרי, כאשר עושים מבצע כזה לא מוסרי כאשר אחר כן מוסרי, נגיד תהיה סרבנות המונית לשירות בשטחים, נטל עצום על שאר החיילים, מילואים יגוייסו הרבה יותר - הכלכלה תפגע, מחסומים יפתחו, לפלשתינים ובינהם יהיו גם מחבלים תהיה גישה פתוחה יותר לנגיע לכל ישוב, יהיה להם קל יותר להגיע לתל אביב, תהיה העברת נשק חופשית, המירמור יהיה מאד קשה, מירמור של מי נתן להם את הרשות להחליט מה טוב ומה לא, פתאום כמה אנשים מחליטים ולא ממשלה, שום דבר מסודר, זה ממש כמו לקחת את החוק לידיים. אנחנו לא מקרה באנושות, חבל שאתה כל הזמן מסתמך על זה, אנחנו זה אנחנו וכל הנתונים מראים שהסרבנות תאכל אותנו מבפנים.

דודל1

New member
יש גם כיוון שני...

צבא אמיתי לא צריך שיהיה עם חיילים רובוטים! נכון!בשעת הקרב,מי שמסרב פקודה דינו מוות(הלכות מלחמה רמב"ם)אם בשעת קרב תוך כדי שהאויב תוקף אומר אחד החיילים למפקדו שהוא לא מסתער המפקד יכול להורגו,כמובן שזה לא חד משמעי והמפקד צריך לדעת מה ומתי אבל קיים כזב מצב! לעומת זאת,לפני הקרב,עוד בבסיס חייל יכול לבא למפקד ולהסביר לו כמה שזה נוגד את הייעוד של הצבא,לא של עצמו,אלא של הצבא. צבא שתפקידו להגן על מדינת ישראל חייב כרגע להיות בשטחים,גם אם זה לא נראה למשהו נכון שאנחנו שם, כל עוד יש שם אזרחים הצבא חייב לשמור עליהם!בניגוד לפינוי יישובים שזה אינו תפקידו של הצבא ויפה עושים כל מנהיגי השמאל והתקשורת אשר מסיתים את הנושא מזה שוב ושוב.זו לא משימה צבאית!נכון שזה נח שיש לך גוף גדול שנשמע לפקודותיך ומבצען,אך אם חייל שיודע שזה לא משימה צבאית ובכל אופן הוא מקיים אותה שיידע שהוא זה שגורם לפירוק הצבא!!!אם יבוא חייל למפקדו ויאמר לו שהוא לא יכול לעשות את זה כי הואלא מסוגל להחריב את כל היופי שסבא שלו חלם עליו כשברח מציפורני הבריטים,כי הוא עדיין זוכר יותר מעשר שנים אחורה והוא יודע שזה היה חלומו של כל יהודי מאז ומעולם ,עדיין תגיד לו שהוא חייב למלא פקודות!? זו הבעיה שלנו אנחנו שוכחים את תפקיד הצבא!בין אם צריך לפנות בין אם לא,הצבא הוא אינו חלק מהסיפור.

הצבא מפנה רק בגלל שהפינוי מתרחש

באיזור מסוכן ורווי טרור. זה שאני נגד סרבנות זה לא אומר שאני בעד חיילים רובוטים, בכל מצב צריך להפעיל שיקול דעת אולם בדברים כמו שירות בשטחים או פינוי או יציאה למבצע כזה או אחר הסרבנות מסוכנת, דעה יש לכולם, כאשר אתה בצבא, תשמור אותם לעצמך. אם תהיה סרבנות גדולה משמאל זה לא יביא אותנו לצאת מחרותיים מכל השטחים, זה פשוט יעשה נזק לכולם. במקרה של סרבנות גדולה מימין לא תבטל את הפינוי, היא רק תעזור להחריב את שלטון החוק.

sela v

New member
או שתציע גוף יותר מתאים שיפנה

את המתנחלים או שפשוט יתנו להם לצאת משם לבד.

דודל1

New member
סלע אתה שם לב מה אתה אומר?

אתה אומר שבאמת הצבא לא מתאים למשימה הזו אבל אין גוף אחרזה בדיוק מה שאני אמרתי!!!אם מתייחסים אל הצבא כאל חברת כח אדם,אז שהתייחסו לזה ככה עד הסוף ויתנו לאנשים כביכול להתפטר! אגב אני מקווה שאתה לא באמת חושב שהם ייצאו משם לבד...אני לא יודע מה ההכירות שלך איתם,אבל דע לך שהם אנשים חזקים ונחושים שלא ייכנעו לעולם! הוכחה אחת לנושא היא המצב שבו הם נתונים עכשיו,המדינה שלהם רוצה לגרש אותם מהבית שלהם ומצד שני הם גם נמצאים יום יום תחת אש אויב-זהנ נראה לך אנשים שייכנעו?!

שור3

New member
הסרבנות נובעת מאזלת יד של השלטון

ולכן היא גוברת ומכרסמת בנו. כל הנמקה אידאולוגית יכולה לבא למבחן בבחירות או בבגצ, מעבר לכך אין איש יכול לעשות את הישר בעינו משאל מימן מלפנים או מאחור. ביום שיקום כאן מנהיג ושר משפטים ורמטכל ושר בטחון ופוליטיקאים שהדמוקרטיה ושלטון החוק בראש מעיניהם ניוושע. עד אז אנחנו בדרך סלולה לגהינום והרס המדינה - נדחפים לתהום על ידי טירור משיחי יהודי וטירור איסלמי.

למעלה