שאלה ל"מקבלי הפיגועים"

NightElf

New member
שאלה ל"מקבלי הפיגועים"

יש אנשים שאומרים שהפיגועים מגיעים לנו, בגלל "הכיבוש" וכדומה. השאלה שלי היא, אם אתם הייתם פלסטינאים, האם הייתם מסכימים להתפוצץ באוכלוסייה ,לא צבאית, חפה מפשע? רק כדי "להלחם" למען המטרה שלכם?

sela v

New member
לא חושב שמגיע לנו

הפיגועים. רק אפשר לאמר שאפשר להבין למה פלסטינאי עושה את זה. לא שאני מסכים, אבל לא אני ולא אתה יכולים למנוע את הפיגועים. נראה לי בכל חברה יש את הדבר הזה. האם לא כל מי שהולך לצבא יודע שיש סיכוי שהוא יהרג. או הפתגם הידוע "טוב למות בעד ארצנו".

NightElf

New member
גם כל מי שחוצה את הכביש או מעשן

מודע לכך שהוא יכול למות מזה, אבל בכל זאת אנשים מעשנים ונוהגים וחוצים את הכביש. ואפ'חד לא הולך לצבא מתוך מטרה לההרג, לעומת פלסטינאי מתאבד שיודע שהוא ימות כאשר המשימה שלו תושלם. השאלה שלי היא האם אתה, בתור פלסטינאי, גם תהיה מוכן להתפוצץ באוכלוסיה יהודית\לא צבאית חפה מפשע?

NightElf

New member
לא במילים האלה

הוא אמר משהו בסגנון שאם הוא היה פלסטיני הוא היה מצטרף למאבק נגד צה"ל, זה משהו שגם אני הייתי עושה (אני חושב), השאלה שלי היא האם תומכי הפיגועים (מישראל) היו מוכנים להתפוצץ באוכלוסיה חפה מפשע? ובכוננה רשמתי לא צבאית, אני מתכוון לאזרחים.

Ebrami

New member
לא מכיר אנשים שמצדיק פיגועים

אני לא מכיר אף אחד שמצדיק פיגועים, אבל אני מכיר כאלה שמבינים את המניע וגם אני בעצמי מבין אותה, אבל לא תומך בה. בקשר לשאלה - לא, לא הייתי מסכים להתפוצץ באוכלוסיה לא צבאית חפה מפשע.

NightElf

New member
אז אם ככה, למה אתה יוצא נגד מדיניות

המדינה שנועדה להגן על האזרחים מלהתפוצץ? מילא להפגין נגד דיכוי הערבים וכולי, אבל להפגין נגד גדר שנועדה להגן, או מחסומים שנועדו לעצור מחבלים, או מדיניות הממשלה בנושא, למה אתם יוצאים כנגד זה?

sela v

New member
ההפגנות

הם נגד מיקום הגדר, ולאו דווקא על קיומה, ודבר שני איך בדיוק עוזרים מחסומים לפני עיר כמו שכם? אם לא רק בשביל שמחבלים לא יגיעו להתנחלויות?

sela v

New member
מספיק כבר עם השטויות שלכם

אני קורא לך עוכר ישראל? ואני מאמין שהמתנחלים מזיקים מאד לאדם מין הישוב בישראל. כמה כבר יושבים בעזה? 3000 איש? ושוב הגבולות לפי התנ"ך זה הכל הפירוש שלכם. כמו שיש אנשים שמפרשים את הקוראן כמו שמתחשק להם.

The Bugi

New member
פירוש "שלכם"?

אתה חלק נפרד מהעם הזה? מה זה "שלכם"? ובעזה יושבים יותר מ8000 אזרחים!

Alexco

New member
תגובה

כבר יותר מפעם אחת נאמר לך שלדעתנו ה"אמצעים הבטחוניים" הללו לא תורמים לביטחון, אלא מנציחים את מעגל הדמים. אתה משום-מה יוצא מנקודת הנחה שאנחנו מסכימים איתך, ואז מגיע למסקנה שאנחנו תומכים בפיגועים, ואז מתפלא מדוע אנו תומכים בפיגועים. זה חבל לנהל דיון עם עצמך. כל מי שאני מכיר שמסרב להתגייס חושב שכל הפתרונות הצבאיים לטרור הם מקסמי שווא שיוצרים את הדור הבא של המחבלים המתאבדים, כל מי שאני מכיר שמסרב לא תומך בשום פנים ואופן ברצח אזרחים, לא מצד ישראל ולא מצד הפלסטינים, כל מי שאני מכיר שמסרב חושב שהוא עושה שירות טוב יותר לבטחונם של חבריו ומשפחתו בכך שהוא מסרב. מדיניות הממשלה, גם אם היא מגובה על ידי ערוץ 2 וידיעות אחרונות, היא לא בהכרח מדיניות טובה, גם בנושאי "ביטחון".

NightElf

New member
לא אמרתי שאתם מצדיקים פיגועים

אבל בהחלט יש כאלה שאומרים שאם יש פיגוע, אז זה מגיע לנו, לכן שאלתי בהתחלה את מה ששאלתי. ואם נכון לעכשיו, שאין שלום והסכם שביתת אש, ואנחנו במלחמה, אתם באמת סבורים שהסרת המחסומים\גדרות\הגנה צבאית הם מה שימנעו מהמחבלים להתפוצץ בכל הארץ ולפגע בכל הזדמנות?

yeshgvul

New member
מה שדרוש הוא לבנוניזציה של המצב !

כשם שבלבנון , או בסוריה, או בירדן, איננו מקימים כעת מחסומים, מפציצים מהאוויר, גוזלים אדמות ומשליטים כיבוש, כן עלינו להימנע מכך בשטחים. ממילא הגנה צבאית יש והיא לגיטימית מתוך גבולות ישראל (שנגמרת בקו הירוק, ומעבר לו מתחיל כיבוש אלים), כולל גדר על הקו הירוק (או על גבול מוסכם ולא כפוי)

למעלה