שאלה ל H.

mיטלמן

Well-known member
לא יודעת אם נשאלה, אני כמעט בטוחה שלא שאלתי,
לא בהקנטה, לא בלעצבן, כדי לנסות להבין.
למה לאדם שאינו מקפיד על שמירת שבת, כל כך חשוב להביא לפורום ששמו "חורזים וכותבים", את כל חוקי ספירת העומר שנה אחרי שנה.
בבקשה, אל תענו לי שאני מציקה לו והוא מסכן, או כל בדיחה אחרת בענינו או עניני, תודה.

Harrington

Well-known member
מנהל
למה לאדם שאינו מקפיד על שמירת שבת, כל כך חשוב להביא לפורום ששמו "חורזים וכותבים", את כל חוקי ספירת העומר שנה אחרי שנה.
בבקשה, אל תענו לי שאני מציקה לו והוא מסכן, או כל בדיחה אחרת בענינו או עניני, תודה.
זה לא מסובך במיוחד (כל שצריך כדי להבין זה לשים בצד את ההמצאות על דווקנות וערמומיות מיוחדת) :).

את "כל חוקי ספירת העומר" אני סתם מביא, כמו שסביב כל חג אני משתדל להביא את הלכותיו הרלוונטיים ומעת לעת 'פינת הלכה יומית' כללית בנושא אקטואלי או בכלל. כך מנהג הקומונה זמן רב לפני שהפכה לפורום פומבי.

את אזכורי ספירת העומר היומיים חשוב לי להביא לבקשת גולשות וגולשים בזמנו שנעזרים בכך כדי לא לשכוח את הספירה היומית (אפשרות שקיימת אצל כל יהודי שלא מתפלל מעריב בבית כנסת דרך קבע).

אם אני כן או לא שומר שבת, מעבר לכך שדברייך לא היו מדויקים שם (באמת ממליץ שתקשיבי פעם בעניין ותמנעי את ההגכחה העצמית החוזרת אך הכל כך מיותרת ולא נעימה הזאת), חסר כל רלוונטיות לנושא.

בלי קשר לכלום ובלי להתנשא, תודה לך על התנסחותך המכובדת והמנומסת בפתיחת השרשור.

דיברגנט חדש

Well-known member
זה לא מסובך במיוחד (כל שצריך כדי להבין זה לשים בצד את ההמצאות על דווקנות וערמומיות מיוחדת) :).

את "כל חוקי ספירת העומר" אני סתם מביא, כמו שסביב כל חג אני משתדל להביא את הלכותיו הרלוונטיים ומעת לעת 'פינת הלכה יומית' כללית בנושא אקטואלי או בכלל. כך מנהג הקומונה זמן רב לפני שהפכה לפורום פומבי.

את אזכורי ספירת העומר היומיים חשוב לי להביא לבקשת גולשות וגולשים בזמנו שנעזרים בכך כדי לא לשכוח את הספירה היומית (אפשרות שקיימת אצל כל יהודי שלא מתפלל מעריב בבית כנסת דרך קבע).

אם אני כן או לא שומר שבת, מעבר לכך שדברייך לא היו מדויקים שם (באמת ממליץ שתקשיבי פעם בעניין ותמנעי את ההגכחה העצמית החוזרת אך הכל כך מיותרת ולא נעימה הזאת), חסר כל רלוונטיות לנושא.

בלי קשר לכלום ובלי להתנשא, תודה לך על התנסחותך המכובדת והמנומסת בפתיחת השרשור.
שקרן |פינוקיו| בקומונה בחיים לא היה שרשור של ספירת העומר|!|

Harrington

Well-known member
מנהל
אשריך על הצגתך העצמית בתחילת דבריך. חבל אמנם, שאתה נזקק לשקרים וזאת כהרגלך תוך עיוות וסילוף הנאמר באופן שיתאים לשקר שהמצאת. אבל כידוע, אנחנו לא שוללים כאן שקרים ורואים זאת חלק מחופש הביטוי שמוקנה לכל גולשת וגולש.
בקומונה בחיים לא היה שרשור של ספירת העומר|!|
ובשום מקום גם לא נכתב אחרת :). הוא שאמרת, עיוות וסילוף שלך את הדברים מתוך הנחה שרוב הקוראות והקוראים לא קוראים לעומק אלא ברפרוף. מה שכן כתבתי, הוא ש'פינת ההלכה היומית' התחילה בקומונה. זה מה לעשות, אכן המצב והאמת לאמיתה.

כרגיל, אין אם כן שום דבר שקר בדברי. גם הוספת אייקונים מצחיקים כביכול או צווחות אחרות לא ישנו זאת. כל שצריך כדי לדעת זאת, זה לא לעוות ולסלף את הכתוב. קל ופשוט, לכל אדם הגון, כן וישר בכל אופן. אבל כאמור, זכותך המלאה להפגין קבל עם ועולם שאינך משתייך לקבוצה זו.

דיברגנט חדש

Well-known member
אשריך על הצגתך העצמית בתחילת דבריך. חבל אמנם, שאתה נזקק לשקרים וזאת כהרגלך תוך עיוות וסילוף הנאמר באופן שיתאים לשקר שהמצאת. אבל כידוע, אנחנו לא שוללים כאן שקרים ורואים זאת חלק מחופש הביטוי שמוקנה לכל גולשת וגולש.
אם רק אני הייתי כותב שאתה שקרן, היית יכול לטעון כך, אך כאשר רובם המוחלט של גולשי הפורומים כותב לך את זה, אתה לא מצטייר טוב |נחמה|
תמשיך בשקריך ובהגחכה עצמית.
ובשום מקום גם לא נכתב אחרת :). הוא שאמרת, עיוות וסילוף שלך את הדברים מתוך הנחה שרוב הקוראות והקוראים לא קוראים לעומק אלא ברפרוף. מה שכן כתבתי, הוא ש'פינת ההלכה היומית' התחילה בקומונה. זה מה לעשות, אכן המצב והאמת לאמיתה.
גם את זה אני לא זוכר שהיה, אך על זה לא מתווכח.
כרגיל, אין אם כן שום דבר שקר בדברי. גם הוספת אייקונים מצחיקים כביכול או צווחות אחרות לא ישנו זאת. כל שצריך כדי לדעת זאת, זה לא לעוות ולסלף את הכתוב. קל ופשוט, לכל אדם הגון, כן וישר בכל אופן. אבל כאמור, זכותך המלאה להפגין קבל עם ועולם שאינך משתייך לקבוצה זו.
דווקא יש, כאמור, תמשיך בשקריך ובהגחכה עצמית ...

Harrington

Well-known member
מנהל
אם רק אני הייתי כותב שאתה שקרן, היית יכול לטעון כך, אך כאשר רובם המוחלט של גולשי הפורומים כותב לך את זה, אתה לא מצטייר טוב |נחמה|
תמשיך בשקריך ובהגחכה עצמית.

גם את זה אני לא זוכר שהיה, אך על זה לא מתווכח.

דווקא יש, כאמור, תמשיך בשקריך ובהגחכה עצמית ...
מבלי לקרוא, Loop #12.

בהצלחה.

משתפרת1

Well-known member
בלי לקרוא את כל התגובות (זו שרשרת של התנצחויות עליהן אני מדלגת) אני עונה לשאלה שכתבת:
כל אחד יכול לפתוח נושא כפי שבא לו. אף אחד לא צריך לבקש רשות לפני שיפתח נושא, או לערוך סקר על מידת הענין בנושא.
זה מה שהרינגטון רוצה לכתוב. זכותו. ככה זה פורום. וזכותי לדלג על הנושא ההוא, כשם שהתעלמתי מכל ההתדיינות שבאה אחרי השאלה שלך. זה המקום להתנצל אם מישהו כתב את הדברים האלה לפני. לא העתקתי.

mיטלמן

Well-known member
מוותרת,
על להביך אותך עם שגיאת הכתיב,
ועם השטות הזו, כולנו לא מבינים בהלכות שבת ומתבלבלים בין כניסת השבת להדלקת נרות שבת? בחייך, הבנתי,
משום מה, לא ברור לי למה חשבתי שתגיב לעניין.

Harrington

Well-known member
מנהל
מוותרת,
על להביך אותך עם שגיאת הכתיב
אשרייך. אולם את טועה (גם) בזה. אני לא מרגיש מובך משום שגיאת כתיב :). את חלקן אני מייחס למהירות הכתיבה, כלומר הן לא באמת שגיאות כתיב אלא טעות סופר לכל היותר, ובמקרים אחרים אני אכן שוגה. אז מה? לא מרגיש רע עם זה ולא רואה כל סיבה להיות מובך מזה.

מה שכן, היה נחמד אילו המתקנים (אשר לענ"ד צריכים כלפי כו"ע להסתפק לכל היותר בתיקון הסוג השני, כפי שכתבתי פעמים רבות בעבר) היו כאלה שלא היו שוגים בעצמם שוב ושוב :). בדרך כלל המציאות מלמדת שהמתקנים שוגים לא פחות מהמתוקנים על-ידם. את לא חריגה בנוף הזה (ראי למשל 'תיקון' רוה"מ לרה"ם ללא כל הצדקה לשונית). אבל... על אף שפעמים רבות זה נעשה מסיבות קנטרניות גרידא, כמובן שחופש הביטוי השמור בפורום מאפשר זאת ואם את מרגישה צורך לתקן כל פסיק וטעות סופר, ברכת ה' עלייך.
ועם השטות הזו, כולנו לא מבינים בהלכות שבת ומתבלבלים בין כניסת השבת להדלקת נרות שבת? בחייך, הבנתי,
נו, מה לעשות. אני רק יכול להצביע על האמת הפשוטה כמות שהיא (או שזה "כמו שהיא"?). לא יכול להכריח את הסוסים לשתות. הספיק לי בעניין הזה לראות שרוב גולשות וגולשי הפורום ואולי דווקא אלו שאינם דווקנים או מגמתיים בהמצאותיהם, מכירים את הנושא, מבינים אותו, ומתוך כך מעמידים אותך על טעותך. זה שאת מתעקשת בכל זאת לטעות שוב ושוב? כאמור, אני רק יכול להציע בחביבות את המידע שיימנע ממך מלעשות כן, אבל לא יכול לכפות עלייך ללמוד אותו.
משום מה, לא ברור לי למה חשבתי שתגיב לעניין.
עצוב, כי תגובתי עניינית בכל משפט ומילה. אבל היה די צפוי שבכל זאת הנימוס איתו פתחת את השרשור לא יאריך סבבים וחיש מהר תפלי חזרה לשיטה הידועה והמוכרת (והשחוקה עד דק לטעמי, אבל זה אולי עניין של טעם :)).

בכל זאת, אם וכאשר תחשוק נפשך להתייחס עניינית למשהו בתגובתי, במקום לטפס חיש מהר חזרה על הסוס הגבוה ולהתעקש שאת כבר יודעת הכל ומתוך כך להגחיך את עצמך באותה סוגיה שוב ושוב, לא אני הכתובת לכפות עלייך לנהוג אחרת. יכול רק להצביע על הנ"ל וכאמור, להציע בחביבות ואדיבות להסביר לך לאחת ולתמיד היכן את טועה. משם זה בידיים שלך.

דיברגנט חדש

Well-known member
מה שכן, היה נחמד אילו המתקנים (אשר לענ"ד צריכים כלפי כו"ע להסתפק לכל היותר בתיקון הסוג השני, כפי שכתבתי פעמים רבות בעבר) היו כאלה שלא היו שוגים בעצמם שוב ושוב :). בדרך כלל המציאות מלמדת שהמתקנים שוגים לא פחות מהמתוקנים על-ידם. את לא חריגה בנוף הזה (ראי למשל 'תיקון' רוה"מ לרה"ם ללא כל הצדקה לשונית). אבל... על אף שפעמים רבות זה נעשה מסיבות קנטרניות גרידא, כמובן שחופש הביטוי השמור בפורום מאפשר זאת ואם את מרגישה צורך לתקן כל פסיק וטעות סופר, ברכת ה' עלייך.
לא יודע מי כתב 'רה"ם', למרות שזה באמת מציק לעין,
אך לא בטוח שזאת שגיאת כתיב כי אני יודע שאפשר לכתוב בג"צ ואפשר לכתוב בג"ץ, כנ"ל בד"צ ובד"ץ.
עצוב, כי תגובתי עניינית בכל משפט ומילה. אבל היה די צפוי שבכל זאת הנימוס איתו פתחת את השרשור לא יאריך סבבים וחיש מהר תפלי חזרה לשיטה הידועה והמוכרת (והשחוקה עד דק לטעמי, אבל זה אולי עניין של טעם :)).
את זה צריכים לכתוב המתדיינים מולך ולא אתה, בדיוק על אותו עיקרון שתאומך הוירטואלי קורא לעצמו גאון הדור.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא יודע מי כתב 'רה"ם', למרות שזה באמת מציק לעין,
אך לא בטוח שזאת שגיאת כתיב כי אני יודע שאפשר לכתוב בג"צ ואפשר לכתוב בג"ץ, כנ"ל בד"צ ובד"ץ.

את זה צריכים לכתוב המתדיינים מולך ולא אתה, בדיוק על אותו עיקרון שתאומך הוירטואלי קורא לעצמו גאון הדור.
סורי חמוד, אבל עקב חוסר חשק להתעסק עם שעמום קיצוני, לא אמשיך איתך סבבי 'דיון' רבים בשרשור הזה. ממילא הרי כל שאתה מחפש הוא לתקוף ולהשמיץ והראית קודם שאין לך שום בעיה לשם כך לעוות ולסלף ולשקר במצח נחושה. אז מילא אם זה היה מעניין, אבל גם בזה אתה לא מהטובים, סליחה שאני אומר. לבזבז זמן מועד על משהו שהוא גם לא ענייני וגם משעמם? אולי מאוחר יותר, אבל כרגע לא הרגשתי צורך לקרוא את דבריך עד תום ואלא אם כן תפרוץ לפתע במשהו מעניין במיוחד או חס וחלילה לא עלינו, ענייני, אדלג גם על תגובתך הבאה בתת-השרשור הזה.

עמך הסליחה ומועדים לשמחה.

mיטלמן

Well-known member
את מי שמענין יקרא מי שלא ידום
אלן,
למה?
אנחנו עדיין במקום שמאפשר לנו להגיב, וכמו שאת
או אתה רואים, לא מעט כאן מגיבים ומצהירים שלא קראו.
שכל אחד ואחת יעשו מה שמתאים להם
הבעיה כאן בתפוז יותר נכון כאן בפורום, היא המנהלים וחוסר גישה לאדמין, לדעתי.
ולפסוק יש הררי תילים של נסיונות הבנה ופירושים.
"האומרים לנו היום והמשכיל בעת ההיא ידום מתעלמים מכך, שהנביא עמוס בפרק ה' פסוק 13 אמר 'לָכֵן הַמַּשְׁכִּיל בָּעֵת הַהִיא יִדֹּם".

Harrington

Well-known member
מנהל
הבעיה כאן בתפוז יותר נכון כאן בפורום, היא המנהלים וחוסר גישה לאדמין, לדעתי.
ברוך ה' זכינו והאכסניה המארחת, אתר תפוז הגדיל לעשות והעניק לרשותנו עשרות פורומים לכתוב ולהתעניין בהם. כל גולש/ת אשר לא מוצא את מקומו בפורום ספציפי כזה או אחר, למשל עקב אי-שביעות רצונו מהנהלת אותו פורום, עומדות בפניו שלל אפשרויות נוספות להנאתו ללא הבעיה בה הוא נתקל בפורום הספציפי (כזה או אחר).

מובטח בשם הנהלת פורום 'חורזים וכותבים' (@חורזת באהבה) שעל אף שנתעצב לראות כל גולש/ת עוזב/ת אותנו, לא נחזיק כאן אף אחת/ד בכוח ולא נשלוף אקדח כלפי אף גולש/ת שתבחר להעדיף מקום אחר עם הנהלה אחרת.

Harrington

Well-known member
מנהל
רק בעניין רה"ם או רה"מ, לא זו הנקודה.
כתבת רוה"מ,
מאיפה הו"ו?
ואתה חוזר ומגחיך עצמך וכותב רוה"מ.
יפה. אז קודם כל, תיקנת טעות בטעות בכך שהפכת את המ' לם' סופית. הוא שאמרתי למעלה, רצוי כאשר מתקנים לא לשגות בעצמך. זה פשוט, עוד משהו כזה, שמגחיך את הכותב יותר מאשר את מי שהוא מבקש לתקוף. שנית ככל שזה כל כך מעניין אותך, הכתיב עם האות ו' תקינה לחלוטין ותקינותה לא נופלת מהכתיב בלעדיה. כך קבע הגוף המוסמך לעניין הלא הוא האקדמיה ללשון עברית (ראי להלן). שנאמר שוב? כאשר מתקנים רצוי שלא לשגות. כאן מסתבר שגית פעמיים בתיקונך. פעם אחת כשהחלטת שאין לכתוב את הקיצור הנ"ל עם האות ו' באמצע, תיקון שאין לו שחר ופעם שניה כשהפכת את האות מ' המסמלת את תחילת המילה "ממשלה" לם' סופית באופן שגוי לחלוטין כשלעצמו.

אולי כדאי, בכל זאת וסתם כהצעת ייעול לא מחייבת, פחות להתרכז בטעויותיהם של אחרים ויותר להתרכז בכתיבה פוזיטיבית משל עצמך?

1744707142955.png

mיטלמן

Well-known member
תודה,
פעם ראשונה שאני רואה,
מתנצלת,
למרות שלא מבינה איך אושר.
ותמיד אפשר לשנות החלטות, או להסביר לציבור מה ההיגיון.
מבחינתך הגיוני? (שלא תבין לא נכון, מקבלת את החלטות האקדמיה ללשון),
ועדיין אומרת גרביים לבנים.
ומוסיפה, של האקדמיה:
1000045597.jpg

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
תודה,
פעם ראשונה שאני רואה,
מתנצלת,
למרות שלא מבינה איך אושר.
ותמיד אפשר לשנות החלטות, או להסביר לציבור מה ההיגיון.
מבחינתך הגיוני? (שלא תבין לא נכון, מקבלת את החלטות האקדמיה ללשון),
ועדיין אומרת גרביים לבנים.
כאמור ולסיכום, כל שעלייך לעשות כדי להימנע ממצבים (חוזרים ונשנים) כאלה, הוא פחות להתיישב על המקלדת מתוך 'הבה נראה מי טעה במה ואיך אני מצביעה על כך' ויותר 'מה יש לי לתרום לדיון מעצמי כאדם וגולשת מן המנין'. לא יכול לכפות עלייך את השיטה, אבל בהחלט ממליץ עליה. במקביל כאמור, אם כבר מתקנים או מעירים (למשל לעניין זמני כניסת שבת), מן הראוי לוודא שיודעים היטב על מה מדברים לפני שמתחילים עם זה. זאת על-מנת למנוע את ההגחכה העצמית החוזרת אשר למקרה שתהית, לא נעימה לאיש (למען הסר ספק, אי-הנעימות לא נובעת מכך שהצלחת כביכול להצביע על כך שפלוני עשה מעשה אלמוני, אלא מכך שלא נעים לחבורה שמישהו מגחיך את עצמו שוב ושוב). זו דעתי בכל אופן וכך אני חווה זאת.
מכאן ואילך וכמובן גם בכלל, את המחליטה הבלעדית על עצמך :).

למעלה