שאלה ל H.

mיטלמן

Well-known member
לא יודעת אם נשאלה, אני כמעט בטוחה שלא שאלתי,
לא בהקנטה, לא בלעצבן, כדי לנסות להבין.
למה לאדם שאינו מקפיד על שמירת שבת, כל כך חשוב להביא לפורום ששמו "חורזים וכותבים", את כל חוקי ספירת העומר שנה אחרי שנה.
בבקשה, אל תענו לי שאני מציקה לו והוא מסכן, או כל בדיחה אחרת בענינו או עניני, תודה.

Harrington

Well-known member
מנהל
למה לאדם שאינו מקפיד על שמירת שבת, כל כך חשוב להביא לפורום ששמו "חורזים וכותבים", את כל חוקי ספירת העומר שנה אחרי שנה.
בבקשה, אל תענו לי שאני מציקה לו והוא מסכן, או כל בדיחה אחרת בענינו או עניני, תודה.
זה לא מסובך במיוחד (כל שצריך כדי להבין זה לשים בצד את ההמצאות על דווקנות וערמומיות מיוחדת) :).

את "כל חוקי ספירת העומר" אני סתם מביא, כמו שסביב כל חג אני משתדל להביא את הלכותיו הרלוונטיים ומעת לעת 'פינת הלכה יומית' כללית בנושא אקטואלי או בכלל. כך מנהג הקומונה זמן רב לפני שהפכה לפורום פומבי.

את אזכורי ספירת העומר היומיים חשוב לי להביא לבקשת גולשות וגולשים בזמנו שנעזרים בכך כדי לא לשכוח את הספירה היומית (אפשרות שקיימת אצל כל יהודי שלא מתפלל מעריב בבית כנסת דרך קבע).

אם אני כן או לא שומר שבת, מעבר לכך שדברייך לא היו מדויקים שם (באמת ממליץ שתקשיבי פעם בעניין ותמנעי את ההגכחה העצמית החוזרת אך הכל כך מיותרת ולא נעימה הזאת), חסר כל רלוונטיות לנושא.

בלי קשר לכלום ובלי להתנשא, תודה לך על התנסחותך המכובדת והמנומסת בפתיחת השרשור.

דיברגנט חדש

Well-known member
זה לא מסובך במיוחד (כל שצריך כדי להבין זה לשים בצד את ההמצאות על דווקנות וערמומיות מיוחדת) :).

את "כל חוקי ספירת העומר" אני סתם מביא, כמו שסביב כל חג אני משתדל להביא את הלכותיו הרלוונטיים ומעת לעת 'פינת הלכה יומית' כללית בנושא אקטואלי או בכלל. כך מנהג הקומונה זמן רב לפני שהפכה לפורום פומבי.

את אזכורי ספירת העומר היומיים חשוב לי להביא לבקשת גולשות וגולשים בזמנו שנעזרים בכך כדי לא לשכוח את הספירה היומית (אפשרות שקיימת אצל כל יהודי שלא מתפלל מעריב בבית כנסת דרך קבע).

אם אני כן או לא שומר שבת, מעבר לכך שדברייך לא היו מדויקים שם (באמת ממליץ שתקשיבי פעם בעניין ותמנעי את ההגכחה העצמית החוזרת אך הכל כך מיותרת ולא נעימה הזאת), חסר כל רלוונטיות לנושא.

בלי קשר לכלום ובלי להתנשא, תודה לך על התנסחותך המכובדת והמנומסת בפתיחת השרשור.
שקרן |פינוקיו| בקומונה בחיים לא היה שרשור של ספירת העומר|!|

Harrington

Well-known member
מנהל
אשריך על הצגתך העצמית בתחילת דבריך. חבל אמנם, שאתה נזקק לשקרים וזאת כהרגלך תוך עיוות וסילוף הנאמר באופן שיתאים לשקר שהמצאת. אבל כידוע, אנחנו לא שוללים כאן שקרים ורואים זאת חלק מחופש הביטוי שמוקנה לכל גולשת וגולש.
בקומונה בחיים לא היה שרשור של ספירת העומר|!|
ובשום מקום גם לא נכתב אחרת :). הוא שאמרת, עיוות וסילוף שלך את הדברים מתוך הנחה שרוב הקוראות והקוראים לא קוראים לעומק אלא ברפרוף. מה שכן כתבתי, הוא ש'פינת ההלכה היומית' התחילה בקומונה. זה מה לעשות, אכן המצב והאמת לאמיתה.

כרגיל, אין אם כן שום דבר שקר בדברי. גם הוספת אייקונים מצחיקים כביכול או צווחות אחרות לא ישנו זאת. כל שצריך כדי לדעת זאת, זה לא לעוות ולסלף את הכתוב. קל ופשוט, לכל אדם הגון, כן וישר בכל אופן. אבל כאמור, זכותך המלאה להפגין קבל עם ועולם שאינך משתייך לקבוצה זו.

דיברגנט חדש

Well-known member
אשריך על הצגתך העצמית בתחילת דבריך. חבל אמנם, שאתה נזקק לשקרים וזאת כהרגלך תוך עיוות וסילוף הנאמר באופן שיתאים לשקר שהמצאת. אבל כידוע, אנחנו לא שוללים כאן שקרים ורואים זאת חלק מחופש הביטוי שמוקנה לכל גולשת וגולש.
אם רק אני הייתי כותב שאתה שקרן, היית יכול לטעון כך, אך כאשר רובם המוחלט של גולשי הפורומים כותב לך את זה, אתה לא מצטייר טוב |נחמה|
תמשיך בשקריך ובהגחכה עצמית.
ובשום מקום גם לא נכתב אחרת :). הוא שאמרת, עיוות וסילוף שלך את הדברים מתוך הנחה שרוב הקוראות והקוראים לא קוראים לעומק אלא ברפרוף. מה שכן כתבתי, הוא ש'פינת ההלכה היומית' התחילה בקומונה. זה מה לעשות, אכן המצב והאמת לאמיתה.
גם את זה אני לא זוכר שהיה, אך על זה לא מתווכח.
כרגיל, אין אם כן שום דבר שקר בדברי. גם הוספת אייקונים מצחיקים כביכול או צווחות אחרות לא ישנו זאת. כל שצריך כדי לדעת זאת, זה לא לעוות ולסלף את הכתוב. קל ופשוט, לכל אדם הגון, כן וישר בכל אופן. אבל כאמור, זכותך המלאה להפגין קבל עם ועולם שאינך משתייך לקבוצה זו.
דווקא יש, כאמור, תמשיך בשקריך ובהגחכה עצמית ...

Harrington

Well-known member
מנהל
אם רק אני הייתי כותב שאתה שקרן, היית יכול לטעון כך, אך כאשר רובם המוחלט של גולשי הפורומים כותב לך את זה, אתה לא מצטייר טוב |נחמה|
תמשיך בשקריך ובהגחכה עצמית.

גם את זה אני לא זוכר שהיה, אך על זה לא מתווכח.

דווקא יש, כאמור, תמשיך בשקריך ובהגחכה עצמית ...
מבלי לקרוא, Loop #12.

בהצלחה.

Harrington

Well-known member
מנהל
במקום שייספור את ימי המחזור של אשת חיקו הנצחית (שעיתותיהם תמו) הוא סופר ימי העומר שנצחיותם מוכחת. מה לא מובן פה?
משה, הצורך הנפשי שלך להיות חלק מחבורת הקולים כביכול ידוע ומוכר. בכל זאת, נסה להעלות מעט את הרמה בבקשה. האמן לי ומבלי להכחיש שיתכן שזה קשה עבורך, אתה מסוגל לכך אם רק תרצה.

בכל מקרה למקרה שלא קראת, התקפות על נושא ספירת העומר לא מתקבלים בברכה השנה. אז נשאיר את תגובתך זו, בהיותה הראשונה ונניח שלא קראת ולא שמת לב. מה גם שיהיה לי קצת חבל למחוק את ערוות רדידותך החולנית שהחלטת לגלות ברבים. אבל אל נא תמשיך עם זה כאן. תודה מראש על שיתוף הפעולה.

משתפרת1

Well-known member
בלי לקרוא את כל התגובות (זו שרשרת של התנצחויות עליהן אני מדלגת) אני עונה לשאלה שכתבת:
כל אחד יכול לפתוח נושא כפי שבא לו. אף אחד לא צריך לבקש רשות לפני שיפתח נושא, או לערוך סקר על מידת הענין בנושא.
זה מה שהרינגטון רוצה לכתוב. זכותו. ככה זה פורום. וזכותי לדלג על הנושא ההוא, כשם שהתעלמתי מכל ההתדיינות שבאה אחרי השאלה שלך. זה המקום להתנצל אם מישהו כתב את הדברים האלה לפני. לא העתקתי.

boriska1

Well-known member
מה בעצם אכפת לנו, רוצה ישמור, לא רוצה לא ישמור.גםאם לא שומר שבת בא לו לספור עומר, יספור, לא בא לו לא יספור.

פולגאר

Well-known member
מה בעצם אכפת לנו, רוצה ישמור, לא רוצה לא ישמור.גםאם לא שומר שבת בא לו לספור עומר, יספור, לא בא לו לא יספור.
  1. הוא מציג את עצמו כדתי ומבזה את הדת בכל הזדמנות.
  2. שמירת שבת יש לה ערך הרבה יותר גדול מאשר ספירת העומר.
  3. מי שרואה בשבת עול, מנסה לסחוט את הלימון עד הסוף לפני (לעתים גם אחרי כניסת השבת) שתימנע ממנו את הנאת החיים היחידה שלו במקום להיות מרוצה שהשבת הגיעה.
  4. כל מלחמותיו בשם הדת מבזה מאוד את הדת, כמו הספירה המיותרת ע"ג הפורום אך ורק למטרת לעצבן את החילונים.
לסיכום, אם היה מספר לרבי שלו על מעשיו, בטוח שהיה מקבל נזיפה קשה!

הערה: מי שרוצה, הרחבתי בשרשור הספירה הראשון שהוא פתח, בתוספת קישורים משנים קודמות:

בוריס, נדמה לי שאתה עוד לא גלשת אז בפורום, מציע לך לקרוא את שרשור הטומאה שפתחתי שמצ"ב לתגובה 19 שבקישור.

Harrington

Well-known member
מנהל
  3. מי שרואה בשבת עול, מנסה לסחוט את הלימון עד הסוף לפני (לעתים גם אחרי כניסת השבת) שתימנע ממנו את הנאת החיים היחידה שלו במקום להיות מרוצה שהשבת הגיעה.
  4. כל מלחמותיו בשם הדת מבזה מאוד את הדת, כמו הספירה המיותרת ע"ג הפורום אך ורק למטרת לעצבן את החילונים.

הערה: מי שרוצה, הרחבתי בשרשור הספירה הראשון שהוא פתח, בתוספת קישורים משנים קודמות:

בוריס, נדמה לי שאתה עוד לא גלשת אז בפורום, מציע לך לקרוא את שרשור הטומאה שפתחתי שמצ"ב לתגובה 19 שבקישור.
יפה. שחררת. מקווה שזה יסייע לצרבת ולכאבי הבטן שלך. אמנם, דברי אמת התקשיתי למצוא בדבריך ובוודאי לא משהו שקשור אלי במיוחד. אבל אני לגמרי זורם עם השמצותיך והרי הסיבה לצורך שאתה מרגיש להנפיצם ידוע ואין כל חדש תחת השמש.

אגב, ככל שתהיה מישהי/ו שהתייחסותי העניינית לטענות (חסרות השחר) שמופיעות כאן מעניינת אותה ברצינות, אשמח כמובן להשיב על כל דבר ועניין. לא שאני חושב שאני דמות כל כך מעניינת, זולת את קבוצת הפבלובים חסרת החיים שלא מסוגלת שלא להתעסק בחייהם של אחרים, אבל אם בכל זאת יש כזאת/כזה, מצידי בשמחה :). אין לי הרבה סודות מבחינה זו :). עם זאת, אבקש שעם כל הכיף והפופוליזם בתקיפתי אני הקטן, תישמר רמה מינימלית ויימנע דרדור השיח והאווירה בפורום. אז אנא...

boriska1

Well-known member

אכן, המצוות הן עול. גם השבת. לא בכדי, יהודי לא רק מת , אלא גם נפטר מעול המצוות.

mיטלמן

Well-known member
מוותרת,
על להביך אותך עם שגיאת הכתיב,
ועם השטות הזו, כולנו לא מבינים בהלכות שבת ומתבלבלים בין כניסת השבת להדלקת נרות שבת? בחייך, הבנתי,
משום מה, לא ברור לי למה חשבתי שתגיב לעניין.

Harrington

Well-known member
מנהל
מוותרת,
על להביך אותך עם שגיאת הכתיב
אשרייך. אולם את טועה (גם) בזה. אני לא מרגיש מובך משום שגיאת כתיב :). את חלקן אני מייחס למהירות הכתיבה, כלומר הן לא באמת שגיאות כתיב אלא טעות סופר לכל היותר, ובמקרים אחרים אני אכן שוגה. אז מה? לא מרגיש רע עם זה ולא רואה כל סיבה להיות מובך מזה.

מה שכן, היה נחמד אילו המתקנים (אשר לענ"ד צריכים כלפי כו"ע להסתפק לכל היותר בתיקון הסוג השני, כפי שכתבתי פעמים רבות בעבר) היו כאלה שלא היו שוגים בעצמם שוב ושוב :). בדרך כלל המציאות מלמדת שהמתקנים שוגים לא פחות מהמתוקנים על-ידם. את לא חריגה בנוף הזה (ראי למשל 'תיקון' רוה"מ לרה"ם ללא כל הצדקה לשונית). אבל... על אף שפעמים רבות זה נעשה מסיבות קנטרניות גרידא, כמובן שחופש הביטוי השמור בפורום מאפשר זאת ואם את מרגישה צורך לתקן כל פסיק וטעות סופר, ברכת ה' עלייך.
ועם השטות הזו, כולנו לא מבינים בהלכות שבת ומתבלבלים בין כניסת השבת להדלקת נרות שבת? בחייך, הבנתי,
נו, מה לעשות. אני רק יכול להצביע על האמת הפשוטה כמות שהיא (או שזה "כמו שהיא"?). לא יכול להכריח את הסוסים לשתות. הספיק לי בעניין הזה לראות שרוב גולשות וגולשי הפורום ואולי דווקא אלו שאינם דווקנים או מגמתיים בהמצאותיהם, מכירים את הנושא, מבינים אותו, ומתוך כך מעמידים אותך על טעותך. זה שאת מתעקשת בכל זאת לטעות שוב ושוב? כאמור, אני רק יכול להציע בחביבות את המידע שיימנע ממך מלעשות כן, אבל לא יכול לכפות עלייך ללמוד אותו.
משום מה, לא ברור לי למה חשבתי שתגיב לעניין.
עצוב, כי תגובתי עניינית בכל משפט ומילה. אבל היה די צפוי שבכל זאת הנימוס איתו פתחת את השרשור לא יאריך סבבים וחיש מהר תפלי חזרה לשיטה הידועה והמוכרת (והשחוקה עד דק לטעמי, אבל זה אולי עניין של טעם :)).

בכל זאת, אם וכאשר תחשוק נפשך להתייחס עניינית למשהו בתגובתי, במקום לטפס חיש מהר חזרה על הסוס הגבוה ולהתעקש שאת כבר יודעת הכל ומתוך כך להגחיך את עצמך באותה סוגיה שוב ושוב, לא אני הכתובת לכפות עלייך לנהוג אחרת. יכול רק להצביע על הנ"ל וכאמור, להציע בחביבות ואדיבות להסביר לך לאחת ולתמיד היכן את טועה. משם זה בידיים שלך.

דיברגנט חדש

Well-known member
מה שכן, היה נחמד אילו המתקנים (אשר לענ"ד צריכים כלפי כו"ע להסתפק לכל היותר בתיקון הסוג השני, כפי שכתבתי פעמים רבות בעבר) היו כאלה שלא היו שוגים בעצמם שוב ושוב :). בדרך כלל המציאות מלמדת שהמתקנים שוגים לא פחות מהמתוקנים על-ידם. את לא חריגה בנוף הזה (ראי למשל 'תיקון' רוה"מ לרה"ם ללא כל הצדקה לשונית). אבל... על אף שפעמים רבות זה נעשה מסיבות קנטרניות גרידא, כמובן שחופש הביטוי השמור בפורום מאפשר זאת ואם את מרגישה צורך לתקן כל פסיק וטעות סופר, ברכת ה' עלייך.
לא יודע מי כתב 'רה"ם', למרות שזה באמת מציק לעין,
אך לא בטוח שזאת שגיאת כתיב כי אני יודע שאפשר לכתוב בג"צ ואפשר לכתוב בג"ץ, כנ"ל בד"צ ובד"ץ.
עצוב, כי תגובתי עניינית בכל משפט ומילה. אבל היה די צפוי שבכל זאת הנימוס איתו פתחת את השרשור לא יאריך סבבים וחיש מהר תפלי חזרה לשיטה הידועה והמוכרת (והשחוקה עד דק לטעמי, אבל זה אולי עניין של טעם :)).
את זה צריכים לכתוב המתדיינים מולך ולא אתה, בדיוק על אותו עיקרון שתאומך הוירטואלי קורא לעצמו גאון הדור.

למעלה