שאלה: מדוע תמיד כשאני רואה סרט

aharon b

New member
יאלה עצלן ../images/Emo152.gif תזיז תתחת ותתחיל

להצדיק את המשכורת.

רומן ט

New member
צריך להפריד בין 6.1 במקור

לבין 6.1 ב"סידור הרמקולים". נכון, כשמסדרים את הרמקולים ב-6.1 (כלומר עם סנטר אחורי), יש בעיות ולכן צורה זו נזנחה מהר והוחלפה ב- 7.1 . לעומת זאת, ערוץ סאונד ב-6.1 נשמע לרוב טוב יותר (במערכת של 7.1) מאשר ערוץ ב-5.1 רגיל.

dts

New member
דר' אהרון (אני מת על זה)

אתה חייב לעזור לי להבין : שיר הלל לרומן זה מאוד חשוב אבל מהיכן נשאבו הקביעות הפסקניות כמו "המעבר ה"חלק" יותר גורם לפחות "תחרותיות" בין שתי הבימות ולמעבר יותר הומוגני ולינארי של האוביקטים בעת תנועתם." ועוד ועוד האם לדוגמא עשית השוואה בין 5.1 ל 7.1 אצל רומן באותו יום או שאולי זה מבוסס על השוואה אחרת ואתה משליך מאחד על השני
הוא
ממתין בקוצר רוח לתשובה תודה

רומן ט

New member
DTS-ES Matrix ו-DD-EX

הם לא 6.1 - הערוץ השישי מאופנן (אנלוגית) במטריצה לתוך שני הערוצים האחוריים. בדיוק כמו שערוצי הסראונד מאופננים לתוך ערוצי הסטראו בפרו לוג'יק. רק DTS-ES Discrete הוא 6.1 אמיתי (ולא 7.1) - שם יש ערוץ נוסף נפרד (discrete) שים לב, שעל מנת לשמור על תמיכה אחורה, הערוץ הזה מאופנן גם לתוך הערוצים האחוריים ה"רגילים" (בדיוק כמו ב-DTS-ES Matrix) ולכן פרוססור שמשתמש בערוץ השישי הנפרד צריך להוציא את הערוץ הזה מתוך שני ערוצי הסראונד האחוריים. יש הטוענים שפעולה זו גורמת לארטיפקטים שונים בסאונד. מניסיון שלי, במערכת 7.1 טובה יש יתרון ברור ל-DTS-ES Discrete, וכן גם ל-DTS-ES Matrix ול-DD-EX (אם כי קצת פחות נראה לי)

bekih

New member
DTS THX אפקטים מיסחריים.

כל הפורמטים (DTS THX 6.1 7.1 וכו') מיתגמדים לעומת 5.1 איכותי, המגבר הרמקולים והכבלים משמעותיים יותר מהאפקטים.

רומן ט

New member
אתה טועה.

אני מסכים שרוב ההבדלים בין DTS ל-DD נובעים ממאסטרינג שונה (ובד"כ פשוט ווליום שונה) אבל הדיחסה של DD ב-448kbps ממש לא מעל סף הזיהוי האנושי. בין היתר בדקתי כמה דיסקים של DVD-A - ההבדל בין ערוץ ה-DD (או ה-DTS) לבין ה-MLP בולט מאוד. בעיקר בערוצים האחוריים (שאני משער שדוחסים אותם יותר מאשר הקדמיים) ומדובר באותו מיקס.

aharon b

New member
כדי לבחון מעשית אם יש טעות או לא

מוטל לבצע כך: השג encoder לשתי השיטות. קח קטע דגימה אחד ודחוס בכל אחת מהשיטות ואז תבצע להם מבחן שמיעה עוור. בצע זאת עם חזרה של 10 פעמים כמינימום (אני ממליץ על 30 פעמים) ואז תראה האם ברמת מובהקות של 5% (זה התקן) אתה מזהה נכונה מה נדחס עם מה. יש לי תחושה שתהיה לך הפתעה, וקקוריוז אני ממליץ גם להשוות במבחן העוור את הטרק המקורי לפני שזה נדחס.

רומן ט

New member
א. דיברתי על DD מול MLP, לא מול DTS

ולכן ההשוואה מול DTS לא רלבנטית. אם ב-MLP זה נשמע טוב יותר מאשר ב-DD (או ב-DTS), אז סימן שהדחיסה של דולבי היא לא "מעבר ליכולת השמע האנושית". ב. תתפלא, אבל מבחנים כאלה נעשו. אין לי כרגע את הלינק, אבל מישהו לקח הקלטה לא דחוסה, והעביר אותה דרך ה-encoders של דולבי ושל DTS, ואח"כ נתן לאנשים שונים לשמוע (במבחן עיוור כמובן) ולומר מה הם מעדיפים. התוצאות? היתה הבחנה מובהקת בין הערוצים, אבל מצד שני גם היתה חלוקה של 50%-50% בערך בין אלו שהעדיפו את ה-DTS לבין אלו שהעדיפו את הדולבי..

aharon b

New member
או משמע

אלו בדיוק הניסויים המוכיחים כי אין מובהקות בזיהוי אלו משתי השיטות עדיפה. כמו שציינתי, יש הבדל באלגוריתם של שתי השיטות ואין הדחיסה מביאה לאותם תוצאות. יתכנו הבדלי אופי קלים כאלו שבעלי אזניים משופשפות אולי יוכלו להבחין בהם. אבל ברגע שאין מובהקות ברורה בהעדפה לכוון זה או אחר, ירד הגולל על השאלה מי משתי השיטות טובה יותר או לאמר מי משתיהן עדיפה על השניה.

Sanchez

Member
אתן לך דוגמא קטנה... אני לוקח די הרבה סרטים. בוא נגיד בממוצע כ 3 בשבוע. לפני כשנתיים לקחתי סרט וכשהפעלתי אותו ראיתי שיש אופציית THX. כל כך שמחתי, שתיכף התקשרתי לחבר טוב שלי שיש לו מגבר PIONEER ELITE, שהביא איתו מארה"ב ומתהדר בתקן ה THX. הבחור יצא מגדרו, שכן זה היה אחד הסרטים הספורים שיצא לו לראות ב THX. אציין רק שלחבר שלי ספריית סרטי DVD של כמה מאות סרטים. מקווה שהדוגמא הזאת המחישה לך את תפוצתו ה"אדירה" של הפורמט. אגב מאז, לא יצא לי לראות עוד סרט חדש בפורמט הנ"ל.

spacedude

New member
נו והרגשתם הבדל?

אגב גם הנגן צריך לתמוך ב THX או רק הרסיבר?

Sanchez

Member
כל כך התרגשנו לראות... את ה LED של ה THX נדלק אצלו ב RECEIVER שלא היה כוח להשוואות. תראה... בגלל שהפורמט הוא סופר נדיר, אין בכלל צורך (לדעתי) לבצע השוואות. מה זה משנה אם הפורמט טוב או לא ? הרי אין כמעט סרטים בו...

Me n MySelf

New member
הסרט "מוצאים את נמו" עומד בתקן THX

סתם ככה לצורך העניין למי שמחפש סרטים שעומדים בתקן...

Sanchez

Member
ערערת כרגע את בטחוני... אני חושב שהיה מדובר על THX טהור. אם כי אני בהחלט לא זוכר את שם הסרט המדובר.

רומן ט

New member
מה זה אומר "THX טהור"?

למיטב ידיעתי אין שום פורמט סאונד THX - כמו שכתבתי, פעם קראו לזה THX-EX, אבל עכשיו זה קרוי DD-EX - היינו הך.

למעלה