שאלה: מה אתם עושים כשאתם נתקלים

BlueMind

New member
שאלה: מה אתם עושים כשאתם נתקלים

בכבדי שמיעה אחרים שאתם כלל לא מכירים? ביום חמישי שעבר הייתי בגראנד קניון וראיתי קבוצת בחורות (יפות יפות...) יושבות ומדברות בשפת סימנים. ממש התחשק לי לגשת ולהתחיל אתן אך דבר ראשון, אני לא יודע שפת סימנים. ושנית, אני לא נוהג לגשת סתם ככה בלי איזשהו רקע משותף כגון: מסיבה, חברים משותפים וכו´. השאלה היא האם היותנו כבדי שמיעה הינה סיבה מספיקה לפתוח בשיחה... זה אמנם לא כל כך קשור אבל באותה שעה גם נתקלתי במישהי שאני מכיר מהלימודים. היא מאותן הבחורות שמתביישות בבעיית השמיעה שלהן ויש לה התנהגות די טיפוסית של הדחקה, הכחשה וכדומה. לא התפלאתי שהיה אתה חבר שומע. לא שאני נגד זה אבל רבותיי... הוא היה נמוך ממנה בראש, לפלף והם ממש ממש לא נראו מתאימים. חבל... חמודה, חכמה וכזה בזבוז! טוב, מי אני שאשפוט אנשים אחרים. הרי אני עצמי הייתי כמוהה פעם ורק לפני שנים מספר (הודות לטיפול פסיכולוגי ... ) הבנתי שזה די טיפשי להיות מה שאני לא. אז מעניין אותי... מה אתם עצמכם עושים כשאתם נתקלים במקרים שכאלה? אז יאללה אנשושים ... התגובות.

לירן...

New member
לבלומינד

אתה שומע? אם כן... אז אם אתה רוצה להתחיל עם בנות חירשות אז תלמד שפת סימנים ... וגם זה נחמד שאדם שומע רוצה להשתלב בעולם של חירשים....

BlueMind

New member
ממש לא. אני חרש בשתי האוזניים

והסיבה היחידה שאני לא יודע שפת סימנים הינה שהוריי רצו בכל מאודם שאהיה "שומע" ואף אסרו עלי ללמוד את שפת הסימנים. עכשיו כמובן שום דבר לא מפריע לי ללמוד את השפה ואני לומד את זה צעד צעד ...

x-x

New member
כל הכבוד

שאתה משתדל ללמוד את שפת הסימנים תמשיך כך מתוך סקרנות, איך אתה לומד שפת הסימנים? x-x

BlueMind

New member
כמו שכל תינוק בן יומו לומד את השפה

- ע"י הסתכלות וצפייה בנעשה סביבו. אני אמנם לא נחשף במיוחד לשפת הסימנים אבל מתי שכן אני פשוט מסתכל ולומד. מדי פעם אני גם שואל מה משמעות של סימן זה או אחר. ברור שהכי טוב זה לקחת קורס של ש"ס אבל מבחינת סדרי עדיפויות זה לא במקומות הראשונים כרגע.

2x-x

New member
היי

חלק מחברי פורום צודקים בכך שחרשים צריכים ללמוד את קריאת שפתיים, אבל עבורי זה בכלל לא קל, אני מנסה לקרוא שפתיים של אנשים אך ללא הצלחה, כדי ללמוד לקרוא היטב את השפתיים נדרשו שעות רבות של תרגול ואימון וממש אין לי חשק לזה... 2x-x (x-x לשעבר)

המרחפת

New member
אף אחד לא דורש ממך לדעת קריאת

שפתיים ברמה מעולה כדי לתקשר עם אחרים. קריאת השפתיים הובאה כדוגמה בלבד. באותה מידה אתה יכול להעזר בג´סטות (מחוות), או בלוק נייר ועט (חברה שלי ניהלה שיחה שלמה עם מוכרת בחנות על הא ועל דא, עם בלוק נייר ועטים צבעוניים. כאשר חברתי ואני פגשנו מישהו שומע שידענו שקשה לקרוא את שפתיו, הוא זה שהצטייד מראש בפנקס ועיפרון, כדי שנבין אותו).

לירן...

New member
למרחפת .......

אוקיי אני מסכים איתך המרחפת... אז שתדעי שאנו למדנו מהפורום שיש 3 דרכים אולי יותר ששומע שרוצה לתקשר עם חירשים הם: דרך 1 : לימוד שפת סימנים , דרך 2 : יהיה טוב אם חירשים יבינו בקריאת שפתיים אז הוא יכול לתקשר עם שומע.... דרך 3 : אם חירש ושומע רוצים לתקשר בפגישה אז יכולים לכתוב בפנקס עם עט וכו´.... אתם מסכימה איתי ?

המרחפת

New member
סליחה, לירן

מדוע שהוא ילמד שפת סימנים???? למה שהבנות לא ינצלו את כישורי קריאת השפתיים שלהן? מדוע כל פעם שאני שומעת בפורומים של חרשים על אנשים שומעים (בלומינד הוא כבד שמיעה, אבל בשביל העיקרון), אחת התגובות היא: "שילמדו שפת סימנים!" אסור לנו לשכוח מי משתלב היכן. שפת הסימנים נועדה לתקשורת בין חרשים לסביבתם, בהעדר פתרון אחר. כאשר הגיעה העליה הרוסית, לא לימדו את כל הישראלים רוסית: הרוסים הם המשתלבים בחברה הישראלית, ולכן הם אלו שלמדו עברית, ולא להפך. תמיד, תמיד נחמד שמישהו מנסה להשתלב במקום בו לא היה קודם. אך אין זה אורמ שיקבל את כל מנהגיו ומוסכמויותיו של אותו מקום ללא עוררין.

royik

New member
את צודקת... ../images/Emo45.gif

ברוך צודק, אני נרתע לגשת אל חרשים בשל העובדה שהם מדברים בשפת סימנים. אם הייתי יודע ובטוח שיש להם נכונות לתקשר בעזרת קריאת שפתיים, הייתי חושש פחות. אני לא מכליל ואומר שכולם חושבים כמו לירן, אבל יש לי הרגשה שהרוב המכריע מחזיק בדעה של לירן - וזה חבל.

BlueMind

New member
קריאת שפתיים זו ממש מומחיות

ולא כולם שולטים בה היטב ... מה גם שלא כולם מדברים כל כך ברור וזה די מכביד על התקשורת. יש כמה חרשים שאני מכיר שיש להם בעיה רצינית להבין אותי באמצעות שפתיים בלבד (כנראה שאני לא מדבר מספיק ברור לפעמים) והם אמרו לי שעלי ללמוד ש"ס כדי שנוכל לדבר בלי המאמץ שבדבר. עדיין לא נקטתי עמדה ברורה - מי צריך להסתגל למי. ברור שרצוי שאנחנו נדע להתאים את עצמנו לשומעים אבל השאלה היא האם המאמץ הינו גדול מדי?

לירן...

New member
לרוקי והמרחפת

היי אתם צודקים שזה טוב לקרוא בשפתיים.... אבל יש חלק חירשים לא מבינים את קריאת שפתיים.. מה תעשו שהם לא יבינו?

אני חושבת ש... לכל מצב יש דרך משלו

אם יש כבד שמיעה שרוצה לגשת לקבוצת חרשים, אז ברור שהוא צריך ללמוד שפת סימנים ולא כל החרשים. טוב, אני לא רוצה לזבל את המוח, אבל לדעתי כל בן אדם צריך ללמוד כמה שיותר, וגם את השפה ה"שניה" ולא להתווכח אם צריך שהחרשים ילמדו לקרוא שפתיים או הששומע צריך ללמוד שפת סימנים, אלא שגם השומע וגם החרש, ילמדו את מה שאינם יודעים. לא כן?

המרחפת

New member
יצא לי להתחיל שיחה על סמך

שפת סימנים בלבד. בליל הסילבסטר, חיכיתי בתחנה המרכזית החדשה בת"א (לא מקום נחמד באופן כללית לא מקום נחמד בלילה בפרט), ושמתי לב לשתי בחורות מספר מטרים ממני שדיברו שס"ית וכל העוברים והשבים בהו בהן. מתוך סקרנות התחלתי לדבר. כמובן שאני שולטת בשס"י יותר טוב ממך. ואשר לרקע המשותף, נהג ככל החרשים: קודם גש לבן אדם (בת חווה?), ותחקר אותו עד שתמצא מכנה משותף ביניכם. באשר לאותה מישהי מהלימודים, כבר דיברתי איתך על הנושא של התביישות במכשיר השמיעה. האמת היא, שמעולם לא הבנתי את זה....

BlueMind

New member
זאת אומרת שהיותנו כבדי שמיעה כן

מהווה מכנה משומתף בסיסי המאפשר לפתוח בשיחה מבלי להיחשב לחצופים וכדומה? טוב לדעת...להבא שאני רואה חרשים אני מתחיל "לחקור" אותם כדבריך. רצוי בנות המין השני אבל זה כבר עניין של העדפה
(מה זה "בת חווה"?) לא הבנת את זה כי מעולם לא הייתה לך בעיה לקבל את עצמך כמו שאת. לי ולהרבה כבדי שמיעה אחרים כן הייתה בעיה לקבל את מכשיר שמיעה כחלק אינטגרלי מעצמנו וניסינו להסתיר את מכשירי שמיעה עד כמה שאפשר. אני אפילו זוכר שפעם היה לי שיער ארוך ...

LordNor

New member
מי שאינו שולט הייטב בשפת הסמנים

אין טעם ליצור קשר עם חרשים... אני מכיר כמה חרשים שלא מעניין אותם שומעים... וגם לא רוצים לדבר... אם אתה לא יודע שפת סמנים אתה מסומן אצלם כמיותר.. והם לא מתייחסים אלייך... כי אין להם סבלנות לנסות להבין אותך... בעיקרון מה שאני מנסה להגיד.. זה שישנם חרשים שמעדיפים חרשים בלבד ולא שומעים.. אבל שישלטו בשפת סמנים הייטב.. הרבה פעמיים ראיתי שומעים מנסים לדבר עם חרשים ואז החרשים מתחילים לקלל אותם.. רק בגלל שאינם יודעים שפת סמנים... אני מציע לאנשים אלה שנמצאים עמנו בפורום לקחת בחשבון את כל מה שכתבתי...

המרחפת

New member
לא הבנתי מה עמדתך

האם אתה תומך בחרשים שמתנגדים לשילוב אנשים שאינם כמותם בדיוק? או להפך? האם יש לעודד התנהגות בלתי סבלנית כגון אי מאמץ להבין את הזולת ואף לקלל אותו, או להסביר מדוע יחס זה אינו טוב? אין לנו (ולאותם חרשים עליהם דיברת) ברירה- אנו צריכים להתמודד עם לימודים גבוהים, עם פקידים חסרי סבלנות בבנק ובביטוח לאומי, מוכרים בסופרמרקט ובכל מקום אחר, ולא נוכל לדרוש מכולם ללמוד שפת סימנים. עלינו לסגל לעצמנו התנהגות אשר תעודד אחרים להשקיע מאמץ ולהבין אותנו. מה אתה מציע לאנשים בפורום לקחת בחשבון? אני באמת איני רוצה להתמודד עם אדם שחושב שהוא אל צריך סבלנות כלפי העולם הסובב אותו.

BlueMind

New member
זה הכל עניין של אופי. חרשים שיש

להם סבלנות כחלק מהאופי , כן ישקיעו את מירב המאמץ להבין את הצד השני שלאו דווקא מדבר בש"ס. אלה שלא אז לא... ומן הסתם חוסר הסבלנות אצלם יתבטא גם בצורות אחרות.

המרחפת

New member
אוי ויי זמיר

אתה עם שיער ארוך? האמת היא, שזה לא בהכרח בסיס לפתוח שיחה, אבל מה אכפת לך להיות חצוף? ישנם מעט אנשים שזה אכפת להם.... צברים... בת חווה זה בן אדם, אבל בנקבה. בן-בת, אדם-חווה.

למעלה