היי גפן.....
אחלה שם.
תראי- האמת מבחינתי עדיפה תמיד. וכשאני אומרת תמיד-זה תמיד!
אבל לנופפ ב"אמת" בצורה הזו שלו, זה רוע פרופר. בעיני זו גם לא אמת, זו טקטיקה.
אבל בואי נעזוב את הטקטיקה שלו לזכיה, אני אתרכז במה שכתבת.
מה זה "בלי עידון"? אני ראיתי את שי חי בתחילת התכנית מעמיד להדחה אנשים שהוא עדיין לא הכיר, והוא הודה בזה שהוא עדיים לא מכיר!
הוא פגע בהם מתוך הנאה, מתוך רצון לפגוע. לא מתוך להגיד להם בכנות
ומתוך רצון לשנות משהו בהם...
תגידי לי את- זו חכמה לפגוע באדם חלש?
אדם שיש לו עוצמה של אמת, יודע מי עומד מולו...למה ככה? למה ההנאה מהפגיעה?
למה לפגוע באחד כמו דודו-שלא מבין איפה הוא בכלל? רוצה לעזור לו, לשנות בו משהו, להגיד לו מה קלטת- כן תעדן! כי כאדם חכם *הוא לא* אתה צריך לדעת בפני מי אתה עומד....
זה כמו שאנשים מהקראטה, מחוייבים להשתמש בכח שלהם-רק מול איום אמיתי.
אותו דבר מנטלית-בוא תעמוד מול אדם חזק, ותגיד אמיתות כאלו כמו שאתה אומר, לא על חלשים תהיה חכם ותפגע בהם-לפעמים בצורה הרסנית לעתיד.
לא רק שלא עזרת-הרסת. כי אותו אדם חלש, לא יכול להכיל את ה"אמת" הרעה שלך. בטח ובטח ובטח-כשאתה עדיין לא מספיק מכיר את האדם, וכל מה שאתה רואה בעצם ומשתמש בזה-זה שאתה תוקף אדם חלש ממך בהרבה, אולי רק משום שהוא חלש.
זו-"גבורה" מזערית.
את מבינה שזו לא גבורה. זה חולשה אמיתית-ורוע פרופר.
איפה התלמידים שלו תגידי? בכתבה האחרונה שקראתי, הוא אומר שגם להם הוא אומר אמת.
כזו "אמת"? כזו?! ככה?! בלי עידון כמו שאת כותבת?
רק טיפש או רע- מדברים ככה.
יש לך ההוכחה של התרגום ל"אמת ללא עידון"- בצורת מה שעשו לבחורה מאשדוד, או לזו בכתה ה'......מול כל העולם-לינץ/. זו הדרך גפן? באמת?
היית יכולה לספוג את הדרך הזו, אם הייתה נעשית לאחד מיקירייך, שלא "חזקים" כמו שי חי?
זו חולשה זה רוע. לא יותר....
ויקירתי-
לפעמים המילים/קללות לא מה שמשנה. התוכן, הכוונה, הפוגענות המכוונת-גרועות בהרבה מסוג של קללות.
אני לא רוצה להגיד לך מי היה מאוד מתורבת, ודיבר בשפה יפה- אבל המעשים שלו היו ר ע י ם-בלשון המעטה.