שאלה מוסרית במקצת- הזכות לסרב לתת שירות

nathaliesh

New member
את טועה ומטעה

יש היום שיטות שלא מערבות ניסויים בבעלי חיים לבדיקת קוסמטיקה וממש לא כל חברת קוסמטיקה שלא מבצעת ניסויים משתמשת במוצרים גנרים שכבר נוסו.
כן, זה קיים וקיימות גם חברות שמוציאות מוצרים חדשים שלא נוסו בשום צורה על החי. חיפוש פשוט בגוגל יוביל אותך לעובדות האלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא דיברתי על מוצרים גנריים אלא על חומרים

מוכרים שכבר נבדקו ואושרו. אפשר להרכיב תמהיל חדש מחומרים מוכרים שכבר קיבלו אישור ואז אין בעיה. לא כל חברה עורכת ניסויים בעצמה כי זה מייקר משמעותית את הפיתוח והייצור. אכן יש כיום גם בדיקות שניתן לעשות לא על בע"ח (נכון גם לגבי תרופות) ואז עושים (ניסויים בבע"ח זה לא דבר זול) אבל לא כל דבר אפשר לבדוק כך, ועדיין זה לא אומר שהתכשיר הסופי לא יהיה חף מחומרים שנוסו בעבר על בעלי חיים, זו הנקודה.

nathaliesh

New member
יש מוצרים קוסמטיים שלא עברו שום ניסוי

נקודה. לא ברור למה את מתעקשת שכן כשחיפוש פשוט מבהיר שלא.
כן, יש מוצרים גנריים שחברות בת שלא עושות ניסויים בעצמן משתמשים בהם ויש חומרים שעברו ניסויים שחב' שלא עושות את הניסוי בעצמן משתמשות בהן ויש *חומרים שעברו אפס ניסויים על בע"ח* והניסויים שהם כן עברו לא נערכו על החי.

trilliane

Well-known member
מנהל
הבהרה שנייה: התייחסתי לרכיבים, לא למוצר הסופי

אני לא מתעקשת על כלום, אבל אם את משייכת לי דברים שלא אמרתי זכותי להבהיר את דבריי. אמרתי את שהיה לי לומר, אפשר להמשיך הלאה.

nathaliesh

New member
עניתי לך על הרכיבים והשתמשתי במילה שאת השתמשת

בה "החומרים".
את סתם מחפשת סיבה להתווכח, כרגיל.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני!

אוגלה

New member
הדוגמאות שלך שונות מזו של ידיד שלך..

אני לא אומרת שאדם שעובד במקצועות מסוימים הופכת אותו ללא מוסרי (אני עובדת בבנק, למען השם), ואני לא אומרת שאנשים מוסריים יכולים לעבוד רק במקות מוסריים לגמרי, אבל אדם שיש לו אידאלוגיה מאוד חזקה בתחום כלשהו - ואני אתן פה שתי דוגמאות - אדם עם אידאולוגיה מאוד חזקה נגד פגיעה בבעלי חיים או פעיל שמאל, עדיף לו להתרחק מהמקצוע הזה ספציפי (פרסום) כי בסופו של דבר הוא יעזור במודע למכור קוסמטיקה שנוסתה על בעלי חיים או יעזור לגייס כספים למען התנחלויות, ואני מאמינה שזה יצור קונפליקט משמעותי אצלו(אלו שני תחומים, אבל יש עוד מלא - איכות הסביבה, סחר הוגן וכו')
בכל אופן, אני לא חושבת שאנשים שעובדים בפרסום הם אנשים לא מוסריים (אם זה מה שהשתמע מדברי), וגם לא אלו שעובדים בתעשיה צבאית, אבל הדילמה הספציפית בעולם הפרסום היא שונה.

למעלה