שאלה מוסרית

• פותח הנושא D221
  • פורסם בתאריך

D221

New member
שאלה מוסרית

כשיושב לכם לקוח שיכור מת על הבר ומזמין עוד משהו, אתם נותנים לו או מסבירים לו בנימוס שהוא שתה מספיק? נתקלתי בזה הרבה כבר, עד היום לרוב נכנעתי ללחצי הלקוח (או הבעלים שרצה להמשיך למכור), אתמול התעקשתי עם מישהו שהוא לא מקבל יותר כלום, הבן אדם ביקושי הצליח לדבר ולמלמל לי מה הוא רוצה, אמרתי לו שהבר סגור (זה באמת היה סוף הערב) ושהוא שיכור ואני לא מוזגת לו יותר כלום. האם צריך פשוט לעמוד מאחורי הבר ולהמשיך להזרים אלכוהול לבן אדם שביקושי מרים את הראש וסביר להניח לא יצליח לשתות את המשקה שהזמין כי אנחנו עובדים במקום שרוצה למכור ? או האם צריך לדעת לשים את הגבול בשבילם כשהם לא יכולים לעשות זאת בעצמם? ואם הלקוח מתעקש שהוא רוצה עוד משקה? איזה אדיוט התלונן לבעלים שאני מסרבת לתת לו שירות, אז מזגתי לו מה שהוא רצה, שניה אחרי שהוא שילם הוא שפך את זה על עצמו... כצפוי. מה אתם עושים?

Symbolic

New member
תראי..

אני לא אבא ולא אמא של אף אחד. מצד שני, אם אני חושב שהוא עלול להסב לעצמו או לסובבים לו, כמובן שאסרב לשרת. יש פה הרבה שטח אפור, ללא ספק

tal1g

New member
לא מחנך אף אחד אבל "נפלת נסעת".

כשאני רואה שיכור מוגזם או כבר נשפך לי על הבר אני גם מערב שומרים אני לא מוכר להם כלום הם יכולים להפוך לאלימים ולהציק לבנות מה שיגרום להן לטראומה ולהתרחק מהמקום + לספר לעוד עשר חברות מה סוג הקהל שמגיע לבר. אני אוציא לו מים ויסביר לו שכרגע הוא ברגיעה . אם הוא בסדר הוא ימתין וישתה את המים ואם לא אז הוא בעיה של השומרים.

אני מוציא

מים סאוור עם לימון ואומר שזה על חשבון הבית ... אם הוא ממשיך להתעקש לשתות אני אומר לו שקודם יזמין משהו לאכול כדי להוריד את האלכוהול קצת... ככה זה גם מוסיף למכירות..

D221

New member
ברוב המקרים-

הם נטפלים אליי! יושבים על הבר ומציקים בעיקר לי, כי אני שם ובתור עובדת אני חייבת להתייחס אליהם מה שכל בחורה אחרת שם לא חייבת. בקיצור כל פעם יש שיכור אחר תורן על הבר שמשגע אותי ומפריע לי לעבוד, לפעמים אני מוציאה לו שתייה רק כדי שיעוף מהבר. הוצאתי פעם קרח עם רדבול (בהמלצת החבר שלו) כדי שהבן אדם יחשוב שקיבל עוד משקה ויירגע. גם מים סאוור עם טיפת גרנדין כבר יצא לי להוציא חח ואז אני פשוט אומרת שהם לא מרגישים את האלכוהול כי הם שיכורים. לערב את השומרים זה קטע בעייתי כי זה גורר תיגרות ובלאגן. אם מישהו מציק לאנשים אחרים נטפל בו אבל כל עוד הם מציקים רק לי... נתמודד. אני גם תמיד מוציאה מים למי שנראה מסוחרר, הבעלים גם מוציא מנה של אוכל חינם ללקוחות שהוא מכיר כשהם שיכורים אבל תמיד יש את החסרי תקנה...

tal1g

New member
את גם מוכנה להיות אחראית עליו

אם יגרם נזק לאחד /ת הלקוחות שלך כתוצאה מההתמודדות ואף יגיע לאיזה סגירה מנהלתית כתוצאה ממשהוא שיכור שמתעקש לשתות אז ההתמודדות שלך לא סייעה. אם השמירה שלכם לא מבינה שאתם מוכרים אלכוהול וצריך לנהוג בעדינות לפעמים זה גם בעיה. אינני מתקיף פשוט על סמך הנסיון שלי ראיתי מספיק והמטרה של ברמן היא לגרום ללקוחות להנות ולרצות גם לחזור אז מיקסום מכירות לצד שימור הלקוחות וזה כולל את כל הלקוחות. אם יש ספק אז אין ספק.

D221

New member
זהו שאמרתי ש..

כל עוד הם מציקים רק לי אז זה בסדר, אני סופגת את זה כחלק מהעבודה מאחורי הבר אבל ברגע שזה הופך למטרד כולל, אז מראים לו את הדרך החוצה או מכניסים אותו לאחד החדרים ומבדדים אותו משאר הקהל כדי לנסות לאפס אותו. השומרים שלנו אלימים, אין אצלם את מה שנקרא "כפפות משי" אז אני מעדיפה שלא לערב אותם ברוב המקרים.

או שסובלים...

לפעמים לקוחות שיכורים זה כיף (מבחינת טיפים..
) אבל אם זה כבר בהגזמה ומעצבן אני פשוט אומרת לאחד הברמנים שיטפל בו בדרך כלשהי... חחח

D221

New member
???

איפה אתה עובד במסעדה? חלילה בלי להעליב כן? פשוט נשמע לי מוזר

maxfain

New member
תלוי..

כבר התפטרתי ממקום בגלל סיבה דומה. 4 וחצי בבוקר, אשתו של הבעלים מגיעה עם חברה, שתיהן כבר שיכורות. אז יושבים בסבבה, שותים עוד קצת, ואז החברה הקיאה.. אז אשתו של הבעלים ניקתה, ויצאה בעצמה לנשום קצת אוויר.. בינתיים החברה קיבלה קצת מים, והתחילה להמרח על הבר, לבכות וכו'.. אחרי שההיא חזרה, והרגיעה אותה, היא רצה לשירותים להקיא שוב. אחרי רבע שעה הן שוב על הבר, החברה במצב זוועה, מבקשת עוד סיבוב לכולם, אז הסברתי לה שכדאי שהיא תלך הביתה לנוח, וגם לאשתו של הבעלים, שהתעקשה שאני אמכור לה, הבהרתי לה שאין מצב שאני מוזג לה עוד משהו, אז היא נכנסה ומזגה לה ולנו. החברה הוציאה שטטר של 100 דולר, והיא בשמחה רבה לקחה אותו ואת העודף זרקה לדלי של הטיפים, הסברתי לה שאני ממש לא מעוניין בטיפ הזה, ובמשקה, והוצאתי את הכסף ושמתי לה אותו ביד. אמרתי לה שהיא בנאדם לא מוסרי, ושזו המשמרת האחרונה שלי. כמובן שעוד כמה דברים מהסוג הזה הובילו אותי להתפטר משם, אבל זה היה בהחלט השיא. לעומת זאת, כשעבדתי במינק, לא היתה לי שום בעיה להוציא שתיה גם לאנשים שיכורים, צוות האבטה היה פרוס גם במועדון, ושמו לב לבד לעושי בעיות למיניהם.

D221

New member
אתמול היתה לי בעיה שונה

בעיה מוסרית אחרת: לחברים הממש קרובים שלי שבאים לבר אמרתי שהטיפים לא הולכים אליי אז אין להם מה להשאיר טיפים "כבדים" ושעדיף שלא ישאירו בכלל כי זה סתם חוזר לקופה בסוף הערב אז הם באמת לא משאירים. אתמול ישבו על הבר ח'ברה צעירים שבאים המון ואתמול החליטו לשפוף כסף על שתיה. הם כבר מכירים ומחבבים אותי, ואתמול החליטו גם לשתות משקה אחד פחות כדי שיהיה להם מספיק כסף כדי לתת לי טיפ מכובד. ניסיתי בעדינות בלי לחשוף את העובדה להסביר להם שעדיף שבכסף הזה יזמינו לשתות במקום לשים בכוס טיפים אבל זה לא עזר ובסוף הם עוד התנצלו על שלא שמו מספיק... הרגשתי כל כך לא נעים. ניסיתי להחזיר לאחד מהם כסף כשראיתי שנתן לי יותר מידי והבעלים סימן לי שלא להחזיר ופשוט לשים הכל בקופה. הם התגאו והרגישו טוב מזה שהשאירו לי טיפ נאה ואף אמרו על כך לבעלים... הוא חייך ואמר להם כל הכבוד, אני הרגשתי חרא ונאלצתי לחייך ולהודות להם על הטיפ, שידוע לי שמצטרף לרווח הקופה בסוף הערב. אני רוצה להעיף את כוסות הטיפ מהבר, זה פשוט רמאות לשמה. אנשים משאירים לי ולשאר הברמנים (!) טיפ, ולא יודעים שזה לא מגיע אלינו כלל. הכי מפדח זה כשבאים אנשים שבגלל שהם מכירים אותי משאירים לי סכומים גבוהים מאוד (כנהוג כשהברמן\מלצר הוא מכר) וכמה שאני מנסה להחזיר להם את זה ולהגיד שלא צריך ושזה טיפ משותף... הם תמיד משאירים וזה מרתיח שמלבד לספור את זה בסוף הערב אני לא נוגעת בזה. יש גם מישהו שדלוק עליי ובא לפחות פעם בשבוע (לפעמים 4) ושופף הרבה כסף על הבר, ומשאיר המון טיפ, על כל דבר שהוא קונה (גם מים) אומר לי "בשבילך, שלא תגידי שלא דואגים לך" ואני מתפוצצת מבפנים אבל מחייכת ואומרת תודה. מנסה להסביר לו שאין צורך ושאני לא צריכה את הטיפ שלו.. .כמובן שזה לא עוזר. בעיה.

maxfain

New member
אתם לא מקבלים את הטיפים?

לא הבנתי איך זה הולך מבחינת הטיפים אצלכם. כל הטיפים נכנסים לקופה? ואז מה?

D221

New member
ואז זהו...

שם הם נשארים. לא יודעת למה אני טורחת לרשום כל ערב כמה יצא טיפ. בשבועיים הראשונים עוד חשבתי שאני אעשה משהו ואגיד לו משהו.. אני שם כמעט חודשיים. מפגרת, מה לעשות.

D221

New member
לא לא דיברתי איתו על זה

כן מקס, אנחנו לא מקבלים את הטיפים, לא הברמנים ולא המלצריות, הכל נכנס לקופה בסוף הערב ומצטרף להכנסות של הערב. כולם מקבלים לפי שעה. אחת העלמתי, ואת השאר אני תוקעת תמיד במקומות כאלה דפוקים על הבר... ולא מבקשת בכלל טיפ ולא מנסה להוציא מאנשים טיפ אבל עדיין יש את האנשים הנחמדים שמשאירים מסיבה זו או אחרת. שום דבר מזה לא מגיע אלינו, אז נכון, הטיפים ירדו משמעותית כי יש כאלה שיודעים אבל בעיקר כי עיגלנו מחירים וכי אני לא מנסה בכלל להוציא טיפ, ההיפך הוא הנכון.

or83

New member
את הטלפון של העורך דין של משרד העבודה יש לכם?

tal1g

New member
למה אתם נותנים לגיטימציה לחלאה.

תעשי משהו אתי ותוך כדי שתתפתרי תערבי בכך את הגורמים הנחוצים למען המקצע שמכבד את עצמו ואת הפורום. אני מתחייב מול כל הפורום למצא לך עבודה רק אל תמשיכי את האקט הזה ואל תתנו לו לצאת מזה. את יודעת איך להשיג אותי. יאללה גם בשביל הבריאות שלך. אני ב

maxfain

New member
ואתם מקבלים סכום יפה לפי שעה?

אם את לא רוצה שישאירו בכלל טיפ, תגידי שזה כבר כולל שרות ונפתרה לך הבעיה.

למעלה