שאלה מוסרית

• פותח הנושא D221
  • פורסם בתאריך

Symbolic

New member
הבעיה היחידה פה היא אצלך!

בחיי! תפסיקי להיות כזאת פראיירית! אם תמשיכי עם התנאים האלה ימשיכו לדרוך עלייך. שמעתי כבר הרבה ברמנים שעובדים בתנאים גרועים, מקום כמו שלך עוד לא שמעתי יש כאלה שלא מקבלים בסיס, יש כאלה שלא מקבלים נסיעות אבל לא לקבל טיפים?? אפשר לחשוב שאת מקבלת 60 לשעה בסיס. כולה 30! לברמנית, בבר שעובד, זה כלום! את נשמעת לי כמו בחורה באמת רצינית, לא עוד חאפרית, ואני מתבאס בשבילך. תעופי מהמקום הזה! חבל שאני כבר לא מנהל בר, הייתי מציע לך בכיף להצטרף לצוות שלי.

Simj

New member
תעמדי על זכויותייך!!!

אני לא משתתפת הרבה בפורום, אבל פשוט קשה היה לי לקרוא את מה שכתבת. את מישתתפת הרבה בפורום, ולפי התיאורים שלך, את עובדת בבר רציני, עם לקוחות קבועים ואת נותנת את הנשמה שלך לבר: אם זה בבחירת המשקאות, אחראית על הברמנים האחרים, אחראית על הניקיון, ומה לא?! את מין סופר וומן ברמנית אצלך. אני בטוחה שמהצד הרבה יותר קל להגיד מאשר אם לך זה קורה בפועל. אבל הוא גורם לדיכוי שלך ולעובדים האחרים. אני בטוחה, שאף אחת מהתגובות כאן, לא מאירות את עייניך, ואת ידעת את זכויותיך לפני שכתבו לך כאן אבל עדיין, אני מסכימה עם מה שכתבו לפניי, או שתעמדי על קבלת הטיפים לך ולכל העובדים, או שתעזבי את המקום. ד"א, אפילו אם תעזבי את המקום, יש לך את הזכות המלאה לתבוע את המקום ולקבל פיצויים מעולים! (אני מודעת שהרבה אנשים נמנעים מתביעות מעצם העובדה שהם לא רוצים להיתמודד עם כל התהליך הארוך והמתסכל, אבל תיזכרי שאת תמיד יכולה ל"הזכיר" לבוס שלך, שאם לא ייתן לכם את הטיפים, עומד מאחורייך עורך דין, ותביעה לא קטנה, בכל הרצינות.) נ.ב. אני עובדת באולם ארועים כעבודה התחלתית, ולברמנים הוא משלם בסדר גמור, אבל למלצרים ממש גרושים נוראים, והם כמובן לא רק ממלצרים, אלא גם מנקים, מסדרים, מארחים ומה לא?! תיזכרי שלהיות ברמן/נית זה כח! (אני לא מזלזלת במלצרים, אלא מדגישה שאנחנו לא סחבה נותנת שירות, אלא יוצריי האווירה)

D221

New member
וואוו, קודם כל תודה על האכפתיות שלכם ו...

אז ככה: זה בעייתי כל העסק הזה. הטיפים גם ככה חלשים, נאים בין 30 ל200 באמצע השבוע כשאני לבד או עם עוד ברמן, רוב הזמן זה בין 30-70 בימים שאין שום דבר מיוחד, ובין 500 ל900 בשישי כשיש 5 ברמנים, כן חלש מאוד... מה שכן, אנחנו לא מנסים בכלל להוציא טיפים מאנשים אלא ההיפך, אני אומרת שאין צורך בהשארת טיפ, למה שיוציאו עוד כסף שגם ככה לא מגיע אליי? וגם המחירים העגולים לא עוזרים זה בטוח. ורוב השבוע זה רק אני שם ורק 2-3 פעמים בשבוע יש לי תיגבור של ברמן ובשישי חמישה. אין ספק שאני פריארית ומה שאתם לא רוצים אבל אני לא יודעת איך לדבר איתו על זה, בטח עכשיו כשהוא שוקל לפתוח רק סופי שבוע עד סוף החורף כי המצב בבר גרוע. הבעלים טוען שבמקום להשלים לעובדים ל30 לשעה אחרי חלוקת הטיפים הוא מראש נותן 30 לשעה ולוקח את הטיפים בסוף הערב. אני מקבלת 35 כי אני אחראית לו על הבר ועל העובדים (ועל עוד הרבה מעבר אבל לא חשוב) ואני מעדיפה 35 מאשר בסיס (150) וטיפים. היום הייתי לבד, הבעלים חולה, ועשיתי 330 טיפ, הרבה יותר ממה שיצאה המשכורת שלי להערב. וזה עוד אחרי שהחזרתי כסף לאנשים שהשאירו הרבה טיפ בטענה שזה יותר מדי ולא צריך. אבל זה מקרה חריג, כי היתה חבורה אחת שהשאירה לי 220 טיפ על חשבון של 303! הם טענו שמעולם לא נהנו ככה בבר ועשיתי להם את השבוע והם רוצים לפנק אותי על שהנעמתי להם את הערב, הרגשתי כל כך חרא, וכמו מניאקית שמתי את זה בקופה בסוף הערב (חוץ מ50 שקל שאחד מהם שם לי ביד). אני לא רואה איך זה הולך להשתנות... בטח לא בתקופה הקרובה שהוא מקצץ במשמרות ובאנשים כדי לחסוך בעלויות. בכל אופן תודה רבה על האכפתיות שלכם, באמת, חזרתי עכשיו מהעבודה והייתי המומה כשראיתי את התגובות שלכם
מחמם את הלב לראות אנשים שאכפת להם מאחרים, קצת נדיר בימינו.

temptation411

New member
אממ

דברי איתו..תסבירי לו מה קורה לברמן שמודע שהטיפ שהוא עושה זה תוצאה ישירה של השירות שהוא נותן.. ותחפשו להגיע לאיזו הבנה לפי דעתי ברור שהכסף הזה שלכם אבל אם הוא לא מוכן לשמוע תגידי לו שאם עברתם את ההשלמה מה שנשאר מהכסף שלכם גם אם זה עוד 50 שקל לכל אחד..זה עדין כסף שלכם שהולך אליו תעדכני..

Y u v a l S

New member
מה שהבעלים לא מבין...

זה שהטיפים בסוף יחזרו אליו בריבית אם הוא ישאיר אותם לכם. ברמנים שמקבלים טיפים משקיעים יותר ובעלי יותר מוטיבציה לעבוד קשה. אז יהיו הרבה יותר לקוחות. ועוד לא דיברנו על ההיבט החוקי של העניין...

D221

New member
זהו שלהשקיע אני משקיעה מעל ומעבר

זו לא הבעיה, אני פשוט לא מנסה ל"הוציא" טיפים, וכשנותנים יותר מכמה שקלים אני איכשהו מנסה להחזיר ולשכנע שאין צורך בטיפ. אבל מבחינת השקעה אני משקיעה את כולי, לגבי הברמנים שלי ביום שישי... מממ חלקם משקיע וחלקם יכול להשקיע יותר. שמע רק מהפלארינג שאני עושה במהלך הערב זורם כסף לכוסות הטיפ, אנשים שפשוט עומדים\יושבים ומסתכלים ואז קוראים לי כדי שאני אראה שהם שמים לי כסף בכוס טיפ. או בעקבות זה באים ואומרים לי למזוג להם ולי מה שאני רוצה והם משלמים... את ההשקעה יש, מוטיבציה... הולכת ויורדת מיום יום. אתמול כמעט הלכתי באמצע משמרת בגלל קטע מסריח שקרה שם. אז פשוט הורדתי כמה צ'ייסרים של כל מיני, נרגעתי והצלחתי לחייך לאנשים שוב.

rustynail

New member
אסור למעסיק לגעת בטיפים! הם לא חלק מהקופה!

סאמק הייתי שובר לו את שתי הידיים! אם היה דוחף אותם לכוס... אין כמו ניצול טוב בשביל להעלות את הדם לראש....

tal1g

New member
יותר מפעם נתקלתי

שהמעסיק שאינו משלם לברמנים נדלק על הכסף הזה. אנחנו יורקים דם על הכסף הזה וכמנהל בר הסברתי תמיד שזה מחוץ לתחום ובישתי תמיד שאחד מהצוות יהיה נוכח בספירה. טיפים גבוהים מוכיחים המון דברים ולא הייתה לי בעיה לנהל ספר שבו נבדקות חריגות ברמת גניבות אמנם. אך הכסף שייך לצוות. ואת הכלב הזה צריך ללמד לקח. במקומות גדולים הבעלים מתחיל לבקש הפרשות למימון מנקים וכ"ו שאני ספגתי. אך שזה הולך אליו? לא יעזור אלוהים הוא לא יגע בכסף כמו שאני כמנהל לא נוגע. סעי משם ולמען הדורות הבאים נלמד אותו לקח. נ.בתשלחי לי באופן אישי את שם המקום אני רוצה ליפול עליו.

למעלה