שאלה מורכבת קצת - צריך עזרה במהרה.

• פותח הנושא twyti
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

twyti

New member

אני עובד מזה כ 7 שנים כטבח ראשי באולם ארועים. כשהתקבלתי לעבודה לא נסגר שום דבר על הכתב בכל הקשור לתנאי העבודה שלי. יש לציין שאני מקבל תלוש שכר מסודר מדי חודש. ועכשיו לבעייתי: אני מקבל שכר חודשי גלובלי קבוע אופן העבודה באולמות ארועים הם לפי עונות החתונות , בר מצוות וכו'... ייתכנו חודשים שאני עובד מ 6 בבוקר עד 2 לפנות בוקר וכפי שאתם יודעים בגלל הדת יש חודשים שבהם כמעט ואין ארועים כמו תשעה באב , פסח וכו'... בתקופות כאלה אני לא עובד כי אין ארועים (כפי שצויינו הסיבות הדתיות ועדתיות). בתלוש השכר שלי לא מופיע כלל הרכיב "חופש" האם אין לי זכות לימי חופשה בגלל שאופן העבודה שלי הוא כך שישנן תקופות בהן אני יושב בבית? במידה ואעזוב / אפוטר מעבודתי האם אהיה זכאי לימי החופשה ש "אמורים" היו להיות לזכותי? יש לציין שמעסיקי מעולם לא הזכיר את המילה "חופשה" ולא העלה כלל את הנושא. אודה לכם לתשובה מהירה נ.

בפועל, אתה מנצל את החופשה.

אני עובד מזה כ 7 שנים כטבח ראשי באולם ארועים. כשהתקבלתי לעבודה לא נסגר שום דבר על הכתב בכל הקשור לתנאי העבודה שלי. יש לציין שאני מקבל תלוש שכר מסודר מדי חודש. ועכשיו לבעייתי: אני מקבל שכר חודשי גלובלי קבוע אופן העבודה באולמות ארועים הם לפי עונות החתונות , בר מצוות וכו'... ייתכנו חודשים שאני עובד מ 6 בבוקר עד 2 לפנות בוקר וכפי שאתם יודעים בגלל הדת יש חודשים שבהם כמעט ואין ארועים כמו תשעה באב , פסח וכו'... בתקופות כאלה אני לא עובד כי אין ארועים (כפי שצויינו הסיבות הדתיות ועדתיות). בתלוש השכר שלי לא מופיע כלל הרכיב "חופש" האם אין לי זכות לימי חופשה בגלל שאופן העבודה שלי הוא כך שישנן תקופות בהן אני יושב בבית? במידה ואעזוב / אפוטר מעבודתי האם אהיה זכאי לימי החופשה ש "אמורים" היו להיות לזכותי? יש לציין שמעסיקי מעולם לא הזכיר את המילה "חופשה" ולא העלה כלל את הנושא. אודה לכם לתשובה מהירה נ.
בפועל, אתה מנצל את החופשה.
אם אתה יושב בבית ימים שלמים (כמעט חודשים שלמים) ומקבל שכר חודשי רגיל, אז אתה מנצל את ימי החופשה שלך. זה שזה לא רשום בתלוש, זה לא אומר שאתה לא מקבל. לכן, אני חושב שלא תהיה זכאי לעוד חופשה כשתגמור את העבודה.

שיר ורד

New member
שאלה מורכבת

שאלה מורכבת
כמו כל עובד אתה זכאי לימי חופשה. אבל, המעסיק רשאי להוציא אותך לחופשות במועדים הנוחים לו. לכן, אם המעסיק היה מודיע לך שהחופשות שלך הן למשל מפסח עד ל"ב בעומר, הוא היה יוצא ידי חובת הוצאתך לחופשות , אך מאחר ולא עשה זאת, לכאורה החופשה ממשיכה להצבר לך. בנוסף, על פי החוק, המעסיק חייב לשלם לך שעות נוספות (בגין הימים שאתה עובד מעל 9 שעות). אם כי יתכן שבמקרה שתתבע את המעסיק הוא ינסה לטעון שחוק שעות עבודה ומנוחה לא חל עליך על פי אחת הסיבות הבאות המוגדרות בחוק. עובדים בתפקידי הנהלה או בתפקידים הדורשים מידה מיוחדת של אמון אישי; עובדים שתנאי עבודתם ונסיבותיה אינם מאפשרים למעביד כל פיקוח על שעות העבודה והמנוחה שלהם. יתכן והסיבה הראשונה אכן תחול עליך עקב הגדרת תפקידך כטבח ראשי ובמדקרה זה, ובמיוחד אם סך כל שעות עבודתך ברמה החודשית לא עוברות היקף משרה מלאה (186 שעות) עשוי בית דין לפטור את המעסיק מלשלם לך בגין שעות נוספות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה