שאלה מורכבת

Osh26

New member
שאלה מורכבת

נניח ופיתחתי תוכנה שעוזרת בניתוח נתונים שהיא מקבלת מחברות קיימות, הנתונים נשלחים ללקוח שמאשר\ עורך שינויים ולאחר מכן הנתונים חוזרים לבסיס הנתונים של החברה לצורך ניתוח הרגלי צריכה של הלקוחות. פניתי לחברות והצגתי בפניהן את התוכנה, והן אמרו לי שהמערכת שלהם יכולה לבצע את הרעיון שלי (כולל השליחה ללקוח לצורך עריכת השינויים) - אך ללא צורך בתכנה - ולכן אין צורך בשירותיי. האם אני רשאי לתבוע הפרת פטנט משום שניצלו את הרעיון שלי או שמשום שמדובר במערכת אחרת לחלוטין הם רשאים לעשות כל העולה על רוחם? תודה מראש,

לא מבין את המעבר

כדי לתבוע בגין הפרת פטנט צריך פטנט רשום. אם יש פטנט רשום, צריך לנתח אותו, התשובה לשאלה זו זהה לתשובה לשאלתך הקודמת...

Osh26

New member
אנסה להיות ברור יותר

במידה והפטנט הרשום על שמי מבצע פעולה מסויימת באמצעות תוכנה שמחשבת X Y Z ... והחברה המסחרית שלה הצגתי את הרעיון תשתמש בתוכנה אחרת שתבצע את אותם החישובים - האם אני זכאי להגנה משפטית או שעדיין זה מעורפל מדי ויש צורך לפנות לייעות משפטי לצורך הבהרה? תודה מראש ,

רוב הסיכויים שגם ייעוץ פרטני לא יעזור

כי לא ניתן מראש לחזות בדיוק מה יהיה ניסוחה של התביעות הרלוונטיות ומה בדיוק יעשו המתחרים. כדאי לפנות לייעוץ פרטני בנוגע לשאלה האם הרעיון/המצאה מלכתחילה בקטגוריה של "ברת הגנה". בברכה,

למעלה