שאלה מטורפת קצת

blackcat2

New member
שאלה מטורפת קצת ../images/Emo9.gif

אמש קבעתי תור לגניקולוג. הובהר לי כי אינני מחוייבת להמשיך ולהיות מטופלת אצלו (כפי שנהוג בקופ"ח כללית בחלק מתחומי הרפואה המקצועיים ולמספר נתון של חודשים.) על כל פנים הגעתי לבדיקה והגניקולוג, כבחור צעיר, מאד מצא חן בעיני. אני יודעת שזה נשמע מטורף אבל הייתי שמחה לצאת איתו. השאלה היא האם הוא יכול לצאת עימי מבחינת אתיקה מקצועית (אם יש לו ענין) בהנחה ואינני מטופלת קבועה שלו ולא אפנה אליו לטיפול נוסף. אני שוקלת לשים לו מכתב בתא- ואני תוהה אם יש במעשי משהו שחורג מכללי הגינות תקינה. אני מניחה שזו שאלה מוזרה וודאי לא נפוצה אבל אשמח לקבל עליה מענה. תודה

הבעיה האתית היא של הרופא...

הבעיה האתית היא של הרופא. לכן, בצורה פשוטה אני יכולה לאמר לך שאת יכולה לנסות: מה יש לך להפסיד???... הוא לא יוכל להגיש נגדך תלונה... מאידך, קחי בחשבון גם את הנתונים הבאים: 1. יכול להיות שהוא נשוי... או שיש לו חברה... 2. יכול להיות שאת לא הלקוחה הראשונה שמציעה לו הצעה... מכל מקום, נראה שגם במידה ויסכים (וגם במידה ויסרב) ייתכן שלא תוכלי להיות מטופלת שלו בהמשך: אם זה נראה לך כדאי לאור כל הנ"ל- אז שיהיה בצלחה.

blackcat2

New member
על פי תשובתך אני מבינה כי ../images/Emo39.gif

אבל בגדול, על פי תשובתך אני מבינה כי אין כל בעיה מבחינתו לצאת איתי (בהנחה ויש לו ענין כמובן) מבחינה אתית מקצועית כל עוד לא אהיה מטופלת שלו. אני גם מודה לך על התשובה המהירה

נראה לי שלא הבנת נכון...

נראה לי שלא הבנת אותי נכון: אם היה פונה אליי הרופא לבקש ייעוץ האם כדאי לו להתחיל עם פציינטית, הייתי ממליצה בכל פה שימנע מכך בשל סיבות אתיות. יתרה מכך, גם אם הרופא היה מספר לי שמישהיא התחילה אתו, עדיין הייתי ממליצה לו להמנע מקשר כזה: מאין לו הבטחון שמחר לא תפני בתלונה על מעשים מגונים??? אבל, במקרה הזה: את פנית ושאלת ולכן תשובתי הייתה מיועדת לך בלבד.במלים אחרות: לך אין מה להפסיד אם תתחילי אתו אבל הרופא מסתכן אם הוא מסכים. אז תקחי בחשבון שהוא עשוי לסרב גם אם הוא מעוניין.

למעלה