שאלה מסקרנת

להשקיע...להשקיע ...

להשקיע, להשקיע, ושוב להשקיע... כמה מ-א-מ-ץ נדרש כאן לרכישת שפה נוספת בהשוואה לאדם שומע.. מתקבל הרושם שאין בכלל זמן לדברים אחרים שנער אוהב לעשות, תחביבים כספורט וכו' כי הוא צריך להשקיע זמן רב על הגהה נכונה.. נדמה שאין זמן בכלל לחיות...לא כולם כאלה חרוצים ושקדנים...יש שהיו שובבים נורא, כמוני!! :=) (כל היום כדורגל בחוץ) לרוב המוחלט יש קושי רציני עם שפות זרות, לדעתי רק השפה האנגלית חשובה דיה כדי לדעת אותה, שאר השפות לא, אם לומר דברים פרקטיים. לאדם שומע אין מושג קלוש כמה קשה ללמוד שפה נוספת ותסלח לי כיסוף אם הרגשתי שאינה יודעת מה היא סחה ואינה רואה את הקשיים שלנו בנושא זה. בעיה נוספת: לעתים שוכחים איך צריך לבטא מלים כי למשל, לא דיברו את השפה זמן רב, וגם שוכחים מילים. בגלל שאין זכרון שמיעתי נוצר עומס נוסף על הזכרון החזותי, ולהתאמן על זה שוב ושוב מוציא לפעמים את הטעם מהחיים.. אישית אני מסתפק בלדעת את אוצר המילים כדי לקרוא (ופחות כדי לדבר) כמובן, זה ענין אישי (כמה ש-נ-א-ת-י ללמוד אנגלית!, לא היה חיוני אז כהיום), ואם לאחרים קל יותר הלימוד, אדרבא. בזמני (בגיל 4-5, עד גיל 4 לא דיברתי בכלל..) הומלץ לא ללמד אותי שפה שניה, כיום עם חשיבות השפה האנגלית אולי צריך לשנות גישה, אבל כאשר עוד לא שולטים באוצר המילים, בהגהה ובתבנית וכו' בשפה ראשונה אז איך בכלל אפשר לדבר על שפה שניה??? ומענין לענין באותו ענין: פעם לא הייתי מסוגל לכתוב הודעות כאלו.. יש עדיין הרבה שלא מסוגלים לכתוב כי לא פיתחו מיומנויות בכתיבה, לכן מיעוט הכותבים בפורומים! (כיום יש כמובן כלים יותר טובים מאשר בתקופתי, חירש יחיד בין 800 תלמידים שומעים ביסודי, כמובן ללא שימת לב מספקת לבעיותי) האינטרנט יאפשר, בהדרגה, לאנשים לשפר את מיומנותם בכתיבה ועם הזמן מספרם ילך ויגדל. בקיצור: אי אפשר רק ללמוד ולדגור כל היום, צריך גם להנות מהחיים. או.קיי, קשקשתי די להיום!

0ne Man

New member
מי שמשקיע - מצליח ../images/Emo70.gif

כל הכבוד על מה שכתבת...

כיסוף

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

כפרה עליך דומינו אם יש מישהו שאני מתה על הכתיבה שלו כאן זה השיקססס הזה. סולחת לך מותק

צלף

New member
והאם היית צריכה ללמוד לקרוא ../images/Emo25.gif

שפתיים בשפות גרמנית או צרפתית או ערבית
או שלא היה לך צורך

K u d z u

New member
שאלה יפה מאוד, והתשובה:

כמובן שקשה פתאום להבין מה אומרים לך בשפה זרה. עובדה שאם לפתע מחליפים לי שפה באמצע (נגיד מישהו מדבר עברית ומשחיל פתאום ביטוי באנגלית) קשה לי עם זה. לוקח זמן להתרגל כשעוברים לארץ אחרת. מה שאני אומרת אינו שאובדן השמיעה איננו משפיע, אלא שהוא איננו התנאי הקובע: מרבית הדיבורים בנושא לימוד שפה, גם מצד הלק"ש עצמם, מתאפיינים בקביעה כאילו עצם ליקוי השמיעה הוא הבעיה, ולא כן הוא. הרי אין לנו בעיה שכלית, תפיסתית. לדוגמא, לעומת אחי ואחותי השומעים, היה ברור במשפחה שלי קל יותר ללמוד שפות זרות מאשר להם. זה לא שאני משהו מיוחד בלימוד שפות, אלא שהנסיון לקטלג את היכולות שלי לפי השמיעה שלי לא צלח. וכן, עם התעקשות (והרבה כאבי ראש ולב) אפשר היה ללמוד לקרוא שפתיים בצרפתית, ואני מניחה שאם הייתי גרה בסביבה דוברת צרפתית הייתי מסתדרת בסופו של דבר - כמו שהסתדרתי עם עברית כשהיה עליי ללמוד אותה. לפני כמה זמן היה איזה משהו ששם פה מישהו מכם, אישי או אתה או מישהו, קישור למאמר של איזה חוג חינוך (?לא זוכרת?) המגדיר מהו לקוי שמיעה. כתבו שם שמי שנולד לק"ש מתאפיין ביכולת נמוכה ללמוד שפה (כלשהי, גם עברית). זה נכון? כמובן שזה לא נכון. אני, אתה, דומינו (שלפי עדותו למד לדבר מאוחר) ואחרים, כולנו מוכיחים עד כמה הקביעה הזו מוטעית. הבעיה איננה עצם היכולת ללמוד שפה, אלא הדרך בה מלמדים אותה.

0ne Man

New member
ארגון אחא וארגון בקול

פותחים מפעם לפעם קורסים ללימוד אנגלית לחירשים וכבדי שמיעה, כאשר הקורסים נגישים (עם מערכות FM ותימלולים) כלומר, לקויי שמיעה מסוגלים ללמוד שפות זרות, גם בגיל מאוחר. מעניין מה שיעור ההצלחה בקורסים שמארגנים ארגוני אחא ובקול

צלף

New member
הבעיה: אין שיעורי דיבור באנגלית ../images/Emo70.gif

הבעיות של לקויי שמיעה בלימוד שפה זרה הם:
הרבה פעמים שומעים לומדים את השפה הזרה לפי שמיעה, כלומר שומעים מילה פה ושם ומקשרים אותה, לנו אין את זה...
את שפת האם האוראלית שלנו, אנו לומדים משיעורי דיבור לפעמים ממושכים של איך לבטא ואיך לשמוע צלילים (אני אישית קיבלתי שיעורי דיבור עד גיל 19), אין את זה בשפות זרות.
אני סבור שהדעה שאסור לילד לקוי שמיעה להתמודד עם שתי שפות זרות אינה נכונה, וצריך ללמד את הילד לקוי שמיעה לדבר באנגלית מגיל כמה שיותר נמוך...
אין היום בישראל שיעורי דיבור מסודרים באנגלית, אני השתתפתי לפני שנתיים במשך חצי שנה בקבוצה של שיעורי דיבור באנגלית בארגון בקול בירושלים פעם בשבוע, מניסיוני אני יכול לומר שכדי להגיע לשליטה משביעת רצון באנגלית צריך לקבל שיעורי דיבור שלוש פעמים בשבוע למשך שנה (אם לא יותר, הבעיה שלא היה ללומדים כושר התמדה ואחרי חצי שנה זה נפסק.
נכון שישנם חרשים שמצליחים ללמוד אנגלית מקריאה בלבד , אבל סבורני שמי ששומע שיחה חופשית בשפה זרה יכול ללמוד יותר מהר (ועל זה מבוסס שיטת לימוד בבית ספר ברליץ), וזה אין לחרשים...

שמחה להצטרף לפורום, ושפה זרה

נדדתי לכאן מפורום כבדי שמיעה. אני חייתי שנתיים בילדותי (כתות ד, ה) בארה"ב, וכך למדתי אנגלית על בוריה, ועד היום נשארה השליטה, בעיקר מכיון שהחלטתי לתרגם לעצמי את המאמרים שהייתי צריכה לקרוא בתיכון ובאוניברסיטה, ובסופו של דבר עסקתי בתרגום מאמרים לסטודנטים לפרנסתי! בנסיעות לחו"ל, בדרך כלל לבד, יכלתי להתנסות ולהשתפשף עם קשיים, בשפה המדוברת. בקיצור: למרות השמיעה, אפשרי בהחלט, ובגיל צעיר זה הרבה יותר קל. אולי כדאי להפנות למיח"א את התכתובות שלנו על זה.

0ne Man

New member
ברוך בואך לפורום, תמרולה! ../images/Emo140.gif

לאור כל ההתכתבויות כאן עולה בי הרושם, שגם ילדים לקויי שמיעה יכולים וצריכים ללמוד אנגלית, מבלי שהדבר יפריע להם ללמוד עברית במקביל. למרבה הצער, בזמני לפחות, היתה קיימת ההנחה, שמוטב שהילד הלק"ש יתמקד רק בלימוד השפה העברית, ובגלל שחששו שלימוד אנגלית או שפה זרה אחרת עלולה להסיח את דעתו, המליצו להורים ולמחנכים לא ללמד את הילד הלק"ש שפה זרה. אני לא יודע מה המצב כיום. אולי ההנחה הזו השתנתה

yuval r

New member
אהלן

אכן דיון הזה שהתפתח מעניין ביותר ורציתי להגיד שהחינוך הלקוי בנושא השפה באנגלית אצל לקוי שמיעה הינה חלק משיטת החינוך הליקוי בכלל בארץ. אני זוכר בכיתה יב לפני כעשר שנים,אז למדתי בבית ספר רגיל, אבא שלי כעס עלי על אופן הדיבור שלי באנגלית והתמהמה למה לא מלמדים אותי בבית ספר דיבור באנגלית כמו שצריך.באסיפת הורים אבי פגש את המורה לאנגלית ושאל אותו למה לא משקיעים בדיבור אנגלית. אז המורה ענה כי זה לא נדרש בבגרות. והמורה ידע שאבא שלי צודק אבל הוא מלמד לפי ההנחיות של משרד החינוך. אם משרד החינוך היה מכליל את בחינת הבגרות באנגלית גם לבחינה בדיבור אולי זה היה פותר את הבעיה.וכך גם אצל ליקוי השמיעה. אני למזלי יש לי משפחה באמריקה כך שלמדתי מהם את הדיבור וגם אבא שלי עבד במלונאות אז הייתי מאזין לתיירים ולומד מהם את צורת הדיבור למרות שלא הבנתי כלום. אבל היה נחמד ללמוד את המבטאים שלהם. יובל נ.ב. כיסוף - הרגת אותי עם הצחוקים שלך

moran f

New member
תמה, לא התמההמה

וכן יש חלק של דיבור בבחינת הבגרות באנגלית (כן, אני יודעת שלקויי שמיעה יכולים לקבל פטור).

כיסוף

New member
היייי יובלייייייי

רק לא לחחחחחחחחרוג אותך מצחוק. אבל תן לי לצחוק כל היום בכיף.. ולהצחיק בכלללללללל חברים שלי כבר יודעים שצריך להצטייד או בטיטולים למבוגרים עם ספיגה מלאה או בטישו לעיניים. סתם סתם אבל הם מתים ממני ודרך אגב יש לי בקשה קטנה מישהו יכול להביא לי קישורים או חוויות מהשירה בציבור משנה שעברה או שנים עברו? איכפת לכם? אני רוצה לקרוא מה קורה בבוצהריים של שירה בציבור ! לא קשה נכון? יש אנשימים מכאן שהולכים לערב בוצהריים של התכנית?

0ne Man

New member
קישור לערב שירת האדם

מצורף, לבקשתך\, קישור למאמר על ערב שירת האדם שנערך בשנה שעברה ודרך אגב- היה נחמד אם היית מעלה את הבקשה בנושא חדש

כיסוף

New member
תודה,

ואתה חושב שכדאי לפתוח נושא חדש? לא רציתי לפתוח חדש בגלל שזה כאילו בקשה שלי לא יודעת אם זה נוגע לכולם. אתה יכול לפתוח נושא חדש במקומי אם אתה רוצה.

צלף

New member
וגם אני מוסיף התרשמות שכתבתי ../images/Emo79.gif

לערב שירה בשנה שעברה כאן

כיסוף

New member
יופי עכשיו זה נתן לי תמונה שלימה

וצלף הצליח להמחיש את כל המחשבות שיש לי וכל מיני כאלה. טנק'סססססססססס

למעלה