זו אכן נקודה חמקמקה
אני יכולה להסביר את זה כמו שאני מבינה את זה. זה מתקשר לי מאד ל"איני קשורה לדבר כדי שלא אצטרך להגן על דבר". בחיי הפרטיים מצאתי את עצמי הרבה פעמים נדבקת לטיעונים מסוימים, אידיאולוגיים יותר או פחות, ואח"כ מנסה "ליישר" את כל החיים שלי לפיהם, וליישב את כל הסתירות הפנימיות והחיצוניות שנוצרו לי/בי. הרבה פעמים זה הכניס אותי לתקיעות מסויימת, כי החיים הם סתירה אחת גדולה (לפעמים מנטלית, לפעמים לפרצוף) ואם מנסים לחיות אותם "ישר בכל מחיר", המחיר עלול לפעמים להיות מאד גבוה. גם דון חואן מדבר בסתירות - כוונה זה משהו שאי אפשר לשלוט עליו, אבל אפשר להשתמש בו כרצונך (ניסוח מעט חופשי שלי, אבל הניסוח המקורי לא נורא רחוק מזה) או "הלוחם צריך לשלוט בכל דבר בעולמו ואז להרפות. אני מוצאת שהאפשרות (=לאפשר לעצמי) לסתור את עצמי מאד משחררת אותי, כי היא מאפשרת לי להתפתח, להשתנות, ליצור סיטואציות שונות ולבדוק את התגובות שלי בתוכן. עבור רוב האנשים שמאמינים בקווים ישרים, אני מניחה שעצם האפשרות לסתור את עצמם היא בלתי נסבלת, ואולי עבורם זה נראה שערורייתי להגדיר את הפעילות הזו כ"צורך". אני מזמינה אותך לשבת ולבדוק מאיפה עולה ההתנגדות שלך לסעיף הזה (לא מצפה לתשובה, זו שאלה שצריכה להיענות בינך לבין עצמך). אני לא מאמינה ש"אפשר פשוט להיות חופשיים". זאת אומרת, בסוף הדרך אולי, אבל אני מודה שאני עדיין רחוקה מאותו "סוף הדרך" הזה. עבורי החופש הוא לא משהו שקורה סתם, הוא משהו שאני נלחמת עליו יום יום ושעה שעה. חופש מעצמי, מהדעות שלי לגבי, חופש מהאנשים סביבי ומהדעות שלהם לגבי. עבורי התרגילים האלה הם אמצעים להתנסות בעוד דברים, כלים שעוזרים לי לזהות נקודות חלשות או חזקות בתוכי ובסביבה שלי, אלמנטים שעוזרים לי לעצב את העולם שלי. אם הם לא מתאימים לך, אז הם לא. ולא, אתה לא חייב לקבל את הניסוחים האלה, או כל ניסוחים אחרים. אתה לא חייב לקבל כלום. במקור אני חושבת שהרשימה הזו נכתבה על הצד ההומוריסטי יותר) של החיים, וככזו מן הראוי לקבל אותה. אלה בוודאי לא עשר (או אחת עשרה) הדיברות. ובנוגע לנימוס - נראה לי שזה פשוט הופך את האינטראקציות לנעימות יותר. לומר תודה על משהו שאתה מקבל גם אם לא ממש ביקשת אותו, לדעת לומר סליחה במקום שבו פגעת בחופש של האחר, לדעת לומר בבקשה במקום שבו דרושה ענווה ליד הצורך שלך, זה לא משהו פסול בעיני. אבל אולי יהיו אלה שלא יסכימו איתי. זכותם. תודה על תשומת לבך (לא אחותך, אבל איתך) אחת בדרך