שאלה מעניינת בקשר לדוס סנטוס

oreniko3

New member
שאלה מעניינת בקשר לדוס סנטוס

מי לפי דעתכם היה מנצח בקרב בין דוס סנטוס בשיאו כיום לבין פדור אמליאננקו בימיו הטובים ב pride
שתיהם די קטלניים בעמידה . לפידור נראה שיש יתרון בקרקע . היה מגניב לראות קרב ביניהם . סנסוט נראה גרסה משודרגת של נוגיירה .

AmitNHB

New member
JDS בנוק אאוט.

פידור לא היה מצליח לקחת אותו לרצפה והיה חוטף בסוף KO, בערך כמו פרנק מיר רק שפידור היה מנסה יותר על הרגליים. זה לא שפידור לא היה לוחם אדיר בזמנו, זה פשוט שהספורט התקדם. פידור מעולם לא נלחם בלוחם עם סטרייקינג כמו של JDS למעט אולי מירקו אבל מירקו השתין מפחד כל הקרב בגלל החשש להגיע לקרקע אז הוא לא בדיוק היה מירקו בקרב הסטרייקינג בינהם. ו JDS גרסה משופרת של נוגרה
הם בערך כמו שמיים וארץ

כמה ימיו הטובים של פידור אומרים משהו?

לא שציטוטים של צ'ייל סונן חביבים עלי, אבל הוא אמר כמה דברים על יפן שסיקרנו אותי מאד:

לאן לנעלמה הלסת של פידור כשהגיע לסטרייקפורס?
לאן נעלמה הרגל השמאלית הקטלנית של מירקו קרו-קופ?

moriarty

New member
זו האשמה כבדה.

פדור התחרה באליפויות אירופה בג'ודו וגם בענף הסמבו.
קרו קופ התחרה ב-K1.
האם גם שם לא היו בדיקות סמים?
סונן לעומת זאת, שקרן ולוזר.

yair_bar

New member
מנהל
בסמבו אני לא בטוח שיש בדיקות

תוכל בבקשה להזכיר לי מתי ובאיזו תחרות רשמית הוא התחרה בג'ודו? לדעתי הוא לא ברמה מספיקה לתחרות מקצוענית

moriarty

New member
נו? זה גיל די מאוחר.

האתלטים שמצליחים להישאר בשיאם מעבר לגיל הזה הם ספורים, וזה נכון גם ב-NBA ובפוטבול.

udi102

New member
בMMA ואגרוף זה השיא

זה לא כמו שכדורגלן נמצא בשיא שלו בגיל 26-27 ,ובד"כ שחקן יכול להיות ביכולת גבוהה עד גיל 34 , לאחר מכן מתחילה ירידה ,כמובן שאצל כל אחד זה שונא ויש שחקנים שגומרים קריירה בגיל 30 ויש כאלה בגיל 38 (בעיקר שוערים וחלוצים ).

בכדורסל שחקן לדעתי בכיף יכול למשוך קריירה עד גיל 36-37 אם אין לו פציעות .

moriarty

New member
זה לא השיא, זה אחרי השיא

הירידה ביכולת האתלטית מתחילה בגיל 30.
חוץ מזה, הגיל זה הסבר חלקי. ההסבר האמיתי הוא (כנראה) שפדור לא מתקדם עם הספורט.

udi102

New member
אתה מדבר באוויר תן הוכחות !

מי קבע את זה אני יכול להראות לך המון ספורטאים בגיל 30 ומעלב שהם בכושר מצוין ויכולת מצוינת אל תדבר שטויות רק ישראלים כמוך חושבים שגיל 30 זה גיל 60 ,כי במדינה שלנו כולם פדלאות ...

תפסיק להכניס את הספורט האמריקאי לכל משוואה , כדורגל הוא הספורט הנפוץ בעולם . לטעמי כדורגל לא מספר שתיים ,גם טניס לפניו וגם בייסבול (שמשוחק לא רק בארה"ב ) .

בקשר לפידור הירידה שלו לא קשורה לגיל ואני אומר את זה חד משמעית ,אולי הוא בעל מוסר עבודה אני לא יודע אבל עצם העובדה שהוא שמן ונראה שמן רק מראה שהוא לא ספורטאי ולא אוכל נכון ,לא מתאמן נכון והוא פשוט בדיחה ,לא רק שהוא לא התקדם עם הספורט , הוא הלך אחורה ,הוא הרבה יותר שמן מבפרייד ,משחק הקרקע וההכנות שלו נחלש מאוד .

הבחור 183 ס"מ ושוקל איזה 110 ,זה שמן

moriarty

New member
אני מדבר באוויר?

תן אתה הוכחות!
אם אתה כ"כ בטוח, בדוק את התפלגות הגילאים בענפי ספורט שונים.
אגב, דיברנו על ספורט, אני לא מבין למה אתה מכניס פתאום בייסבול.

מצחיק אותי שאתה אומר על פידור "חד משמעית" שהירידה שלו לא קשורה לגיל. האיש היה בלתי מנוצח במשך 10 שנים, ופתאום אנחנו רואים התדרדרות. אתה לא מוכן להודות שלגיל יש אפילו קשר קלוש לירידה ביכולת?
הוא שקל 230 בקרב האחרון שלו, אאל"ט, ובפרייד הוא שקל 225. כלומר עליה של 2-3 קילו.

udi102

New member
אני יבדוק את זה

אצל מקור מוסמך אני קצת עמוס בחודש וחצי הקרובים אז עד סוף יולי אתה תקבל בדיקה עם תוצאות

אני טוען משהו אחר בגיל לגי ,אני טוען שאחרי משהו כמו עשר שנים שאדם מתעסק בספורט מסוים יש אצלו דעיכה ,הכל תלוי במספר הקות ,זמן בפועל שהוא התאמן ,שיחק או וואטאבר בספורט הזה כמו קוטור שהתחיל MMA בגיל 33 ונראה כמו בן 20 . הרבה תלוי בשחיקת הגוף ,פציעות ,יש חלק לגיל מעולם לא טענתי שלא אבל רק אמרתי שבד"כ 30 זה לא זמן שבו מתחילה ירידה . למרות שיש לי יותר מ4 שנים כדי לומר את זה מניסיון אישי

moriarty

New member
רנדי קוטור יוצא מן הכלל

זה לא חוק ברזל, לא כל מי שחוגג יום הולדת 30 למחרת כבר לא יכול לעשות 20 שכיבות סמיכה.
הנקודה היא שצריך להחליף תוכנית אימונים, להקפיד הרבה יותר על תזונה, מנוחה, וכל המרכיבים של אימונים נכונים.
אם אתלט בן 20 מתאמן באותה צורה בדיוק כמו אתלט בן 35, לצעיר יהיה יתרון אתלטי משמעותי ביותר, כלומר יתרון כוח, יתרון מהירות, והחלמה מהירה יותר מפציעות (בממוצע, כמובן. תמיד יש חריגים).

ואגב, קוטור התאבק והתאגרף לפני שהתחיל MMA. הוא ממש לא התחיל בגיל 33.

באסטר1

New member
אל תשכח

שבמהלך הקריירה אתה סובל מפציעות
שוגון למשל בגיל 22 נראה שור ובגיל 29 הוא נראה כמו הרבה שנראים בגיל 40.

אם אני זוכר נכון לפידור לא היה יותר מידי פציעות.

רנדי קוטור הוא מהמתאבקים שנכנסו עם הGNP בתקופה שזה היה חדש
גם היום הוא לא ירד ברמה אלא הרמה עלתה מעליו

זה MMA , וזה הגיל הכי מוצלח מצד הרבה לוחמי

עבר.

באטלטיקה אין ערך לניסיון ואסטרטגיה, גיים פלן ועוד כל מיני דברים שיש בקרב.

טיטו אורטיז, צ'אק לידל היו בשיא שלהם בגיל הזה. אנדרסון סילבה רק התחיל את השיא שלו בגיל הזה.

אם היתה דעיכה איטית הייתי מבין אבל בקרב אחד הם הולכים לישון ממכה? כנראה שהיו הרבה אלמנטים מבויימים ביפן.

למעלה