שאלה מעניינת על גיטריסטים

וץ מלהביא את השאלה אני גם חייב

לענות, לא?, כי גם אני משתמש ברגש כבסיס להשוואה, כמו כולם פה. אז ככה, לפני כמה שנים, כשבית המשפט העליון האמרקאי דן בסוגייה מה זאת פורנוגרפיה, ומה ההבדל בין פורנוגרפיה לאומנות, אמר אחד השופטים, משפט שהוא גאוני בעיניי, ותקף גם למקרה הזה:"פורנוגרפיה היא מן דבר כזה, שאני מתקשה להגדירו, אבל אני יכול לזהות אותה מייד כשאני רואה אותה", בהקשר לדיון הנוכחי נראה לי פורנוגרפיה מאוד דומה לרגש בנגינה, מאוד קשה להגדיר את אותו רגש, אבל אני מזהה אותה מיד כשאני רואה אותו. כש BB King או אריק קלפטון מנגנים גיטרה, אתה פשוט מרגיש את הרגש נשפך מהמיתרים, ואם מישהוא תהה, הכוונה אינה דווקא לסולאים איטיים ומרגשים, גם בנגינה מהירה וחזקה ניתן לחוש באותו רגש. גיטרה, עבורי, היא כמו שירה, יש משוררים שמביעים יותר רגשות כשהם כותבים ויש כאלה שפחות, יש כאלה שהרגש שלהם חשוף על פני השטח וכאלה שמסתירים את הרגש מאחורי מסך של מטאפורות ודימויים מילוליים, כך יש נגנים שמביעים את הרגש שלהם באופן חשוף וברור ואותו הרגש עובר בבהירות למאזין, ויש מי שמסתתר מאחורי מהירות וטכניקה, עד כדי כך שהרגש כה חבוי, שאי אפשר להבחין בו גם בעזרת מיקרוסקופ, למרבה הצער יש גם נגנים שנגינתם משדרת טכניקה וקור רוח, שזועקת פשוט שלאותו נגן אין נשמה, אולי הם מכרו את נשמתם לשטן בצומת הדרכים המפורסמת של רוברט ג´ונסון, ואולי הם סתם באו ממדינה קרה במיוחד. בסך הכל כמו שאנחנו יכולים פעמים רבות להבדיל בין אדם חם ואדם קר, ובין אדם שמפגין רגשות לאדם מופנם, כך ניתן להבדיל גם בין גיטריסט עם נשמה לאחד שאין לו כזאת (או למצער שנשמתו קפאה לה אי שם על איזה קרחון), להגיד שאני יכול לתת לכך חוקים ומאפיניים ברורים אינני יכול, אבל רגש כאמור, הוא מין דבר כזה, שאני מתקשה להגדיר, אבל ללא ספק יכול לזהות אותו כשאני רואה אותו!.

Papito

New member
הניבלוגים

הייתי מעלה את תשובתך כמאמר
ואריק מצטער, פשוט זה מה שיצא לי באותו רגע, אני מקווה שתשובתו המפורטת למעלה של הניבלוגים כן עזרה לך איכשהוא יום טוב

ההשוואה לא טובה

כי מספיק להסתכל על הסטטיסטיקה בעולם בשביל לראות שהרבה יותר אנשים מסכימים על ההבדל בין פורנוגרפיה לארוטיקה, והרבה פחות אנשים מסכימים על מה כן מרגש ומה לא. על זה אני מדבר, על הסטטיסטיקה. ומאחר ובאמת יש הבדלים ניכרים בין אדם לאדם, ולא משנה כמה מגובשת תהיה רשימת חברים בפורום מסוים - הם עדיין (אני מקווה) לא מאבדים את האינדיבידואליות שלהם, ולא מאחדים את הטעם לאיזה משהו צר ואפור. אתה יכול לזהות רגש כשאתה רואה אותו? אני לא חושב שזה נכון. אני חושב שמה שאתה מתכוון לומר בכך זה שאתה יכול להתרגש כשמשהו מרגש אותך. אני, למשל, שמעתי הרבה סולואים של גיטרה בחיים שלי, ובהרבה מהם עמד לידי מישהו שהתפוצץ מרגש והתלהבות, ואני פיהקתי. Stairway To Heaven, למשל, זה שיר שמשעמם אותי לחלוטין.

miromiro

New member
מאיפה הנתונים הסטטיסטים?

מתחושת בטן? כי שלי אומרת בדיוק ההפך!

"והיא קונה מדרגות לרקיע..."

דווקא נראה לי שההשוואה טובה, המון ויכוחים היו בארץ ובעולם (בעיקר בארה"ב, אבל זה רק בגלל ששם אוהבים להתווכח על דברים שכאלה) על ההבדל בין אומנות ארוטית לבין פורנו, ויכוחים שהם ממש דומים לדיונים שיש לנו פה על רגש של גיטריסטים. אני אישית חושב שההבדל בין אומנות ארוטית לבין פורנו היא בכוונת המשורר, כאשר מציגים גוף ערום למען מטרת רווח כלכלי ותו לא הרי ברור שלפנינו פורנו, כאשר הגוף הערום משרת איזו שהיא מטרה עלילתית/אומנותית, הרי שמדובר באומנות, כאשר מנסים לבחון את מטרת היוצר די קל להבחין בין שני הדברים, גם אם קשה עדיין להגדיר אותם. מכאן אני עושה השלכה לגבי נגני גיטרה ונגנים בכלל, כאשר הנגן בא ממקום של רגש ונשמה הדבר ניכר בעליל בנגינתו, גם כאשר הוא בא ממקום של הפגנת טכניקה, או ביצוע קר של תפקיד הדבר ניכר, אני כאמור לא יכול לשים כללים לעניין, אבל, כאמור אני מזהה את זה כשאני רואה את זה. הזכרת את Stairway To Heaven, שלמען האמת (כולם לקחת נשימה ארוכה אני מדבר על הטעם האישי שלי) גם אותי די משעמם היום, ולבטח לא מרגש אותי, אבל, אני יכול להבחין, ואני בטוח שגם אתה יכול, בנשמה של פלאנט כשהוא שר, ובנשמה של פייג´ וג´ונס כשהם מנגנים, אז היום השיר הזה כבר לא עושה לי כלום, זה לא אומר שאני לא יכול להבחין בשאר הרוח של הביצוע. ועם כל זה אני מסכים שיש פה מקום לאינטרפטציה אישית של הנשמע, ובודאי שלא כולם יגיעו לאותה המסקנה, ולכן ישנם דיונים, אבל נדמה לי שאפשר להשתמש בטיעון הרגש והנשמה בעת הדיון הזה

ganooov

New member
../images/Emo41.gif מנצל"ש חלקית: ../images/Emo13.gif

לאור טורניר הגיטריסטים שהולך לקראת ההכרעה הסופית שלו, אני רוצה להביא לכם את הדירוג המועדף עלי. יש כאן אנשים שעלולים לסגור את הדף הרגע שהם יראו את המקום של הפייבוריט שלהם (הלז בלז, הניבלונגים ועוד), אבל עשו טובה - תקראו את זה. מהמקום החמישים עד למקום הראשון. תקראו כל מילה, ואל תעברו על השמות בריפרוף. מי שכתב את הדירוג עשה עבודה טובה (שמו הוא ג´רמי, עם זה עוזר לכם
), והוא נימק את רוב הבחירות שלו. אגב, ג´ורג´ האריסון לא נמצא כאן, אלא ג´ון לנון
.

hells bells

New member
מישהו ראה את פרנק זאפה יקיר הפורום?

אה כן הוא מופיע ברשימת ה-50 של גנוב אבל מה? רק בתוך הסוגריים של סטיב ואייי.......חחחחחחחההההה אלוף העולם עשיתם ממנו.... בקיצור איך עלה הפישפש....!

שאלה פשוטה - אפשר?

כמה אלבומים של זאפה שמעת, וכמה פעמים כל אחד? זהו, לא יותר מזה. אתה יכול לענות על זה בתשובה ולא בשאלה?

hells bells

New member
להלן תשובתי.

בשנות העשרה לחיי הקשבתי למספר אלבומים של זאפה,אבל מה אני אגיד לך? מעולם הוא לא הצליח לתפוס את אוזני,בעיני הוא די משמים עם כל הבדיחות והפרודיות שלו,נו טוב הוא גיטריסט ברמה גבוהה אבל אל תשכח שכמוהו יש עוד מיליונים,הוא פשוט לא מדבר אלי. אבל בתור חולה ACDC (שגם הם די לא ניסבלים אצל הרוב) אני בהחלט יכל להבין את פשר אהבתך אל האיש,במוזיקה לא תמיד צריך לספק הסברים. שיבושם לך.

ליאור י

New member
אריק - קיבלת את התשובה.....

הבחור חולה על acdc להקה בהחלט מעניינת לפתוח איתה את גיל 12 ולסיים באזור גיל 14... בקיצור - אל תצפה ליותר מידי...

hells bells

New member
ל-אנין הטעם.

פרנק זאפה קוריוז וגם אתה קוריוז אין פלא שאתם מסתדרים מצויין. 60 אלבומים הוא הוציא אפילו יותר מ-יהורם גאון! אבל עם יד על הלב? אני מעדיף את יורם. "איך עלה הפישפש"

ליאור והלס

תמתנו את השפה בבקשה, אני לא רוצה למחוק... אפשר לקיים את הדיון הזה גם בלי לרדת לפסים אישיים

godsdice

New member
פעם 1 שהלס מדבר לעניין../images/Emo70.gif

חבל, שאתה לא מסוגל להמשיך ככה! ברור שאתה לא אוהב את זאפה, ואני אישית מכבד את זה. וכמו שאף אחד לא יורד לרמה של ילדים קטנים, ומתחיל לכלך על AC/DC (ותאמין לי זה לא יהיה קשה!) תתחיל לתת כבוד לאנשים פה. אתה לא חייב לענות על כל הודעה, בגלל שלא מדברים על מוזיקה שאתה אוהב. כמו שאתה לא מבין מה אנשים מוצאים בזאפה, אני לא מבין מה האובססיה של אנשים בדיפ פרפל או בלקמור? ואני עדיין מכבד אותם! אני מבטיח שאם תעשו את הסקר של הגיטריסטים בפורום של מטאל, התוצאות היו שונות לגמרי. אבל, זה לא פורום של מטאל!! אני חושב שכולנו צריכים לכבד אחד את השני, ובואו ננסה לא להרוס את הפורום הזה, כי בסופו של דבר רק אנחנו נפסיד!

האמת?

לא ממש אכפת לי כמה זאפה שמעת. מה שחרה לי באמת זה הזלזול הבוטה בו ובפועלו. אך באופן כללי הטעות שלי. אני לא מאמין בהטפה, ומשום מה אני כל הזמן שוכח שמה שגרם לך לזלזל כך בזאפה זה בדיוק מה שיגרום לך לא להבין אותי לעולם. סליחה על בזבוז הזמן של כולנו.

או קי אז אני אנסה לענות

חשבתי אחרי שקראתי את איך הייתה נראית רשימה שלי לחמישים הגיטריסטים הכי גדולים, כזאת שמכילה לא רק נגני רוק אלא גם נגני בלוז (משום מה לא ראיתי שם נגני ג´אז), המסקנה שלי הייתה שהרשימה הייתה שונה לא רק בדרוגים ובשמות של מי שנכנסו לרשימה, אלא שונה גם במהות, המדדים שלי לבחירת נגנים הם שונים לגמרי (למשל ג´ון לנון הוא אחד מ 50 הגיטריסטים הכי טובים בהיסטוריה בערך כמו שאני אחד מעשרת נשיאי ארה"ב הכי פופלראיים בהיסטוריה). ובכל זאת האם הרשימה שלי הייתה יותר טובה?, לא היא לא, היא הייתה, פחות או יותר הרשימה של הנגנים שאני אוהב,אין לי שום ספק שגם הייתי מצליח ליצור רשימה כזאת שהייתה נראית הגיונית לקורא, וחלק מהקוראים היו מסכימים איתה וחלק לא, ממש כמו הרשימה הזו. מה השורה התחתונה?, השורה התחתונה היא שמעל רמה מסוימת אי אפשר לדרג אמנים, לכולם יש יכולות טכניות מעולות, כולם השפיעו על נגנים אחרים וכולם נגעו בנישמתם של מאזינים, כל השאר הוא סוביקטיבי, אני יכול לתת לעצמי כל מני מדדים שאני שופט לפיהם, אבל האם השיפוט שלי טוב משל אחרים?, לא הוא לא. ומילה קטנה להלס, הבנתי שאתה לא אוהב את זאפה, סבבה, רוב העולם לא אוהב את זאפה, ורוב העולם גם לא יאהב אותו (ובעיני טוב שכך), מאיפה השמחה לאיד, זה לא ברור לי

hells bells

New member
"אין שמחה כ-שמחה לאיד"

וזאת לא המצאה שלי. אחרי ש-בלקמור נזרק בבושת פנים על ידי מעריצי הגיטריסט שלא הטביע שום חותם על עולם הרוק (רק אל תספר לי כמה שכן) אז מה כבר נשאר לי עם לא השמחה ל-איד? בלקמור הפסיד? האמנם? (בחסות פינק) סתם עוד תהייה קטנה, תראו לי בבקשה ילד שתופס גיטרה ורוצה להיות כמו זאפה? כנראה שהמלך באמת עירום.

ליאור י

New member
אוקי. קיבלתי.

אין לי שום כוונה להתחיל "לרדת" אחד על השני כי בינינו- אף אחד לא באמת ינצח בויכוח הזה. כואב לי שאנשים רושמים דברים ללא מחשבה תחילה. אתה באמת חושב שלקחתי אישית את זה שפרנק לא ינצח בהתמודדות? לא ממש. אני נהנה לשמוע את זאפה - וזה מה שחשוב - אבל אני לא מוצא שום סיבה להערות קטנוניות על זאפה - או על כל יוצר\ת אחר. לוקח בחזרה מה שכתבתי על acdc

הבן שלו

מספרים שבאחת ההופעות האחרונות שלו, הבן שלו (בן 11) עלה לבמה ודפק סולו מדהים...

מסכים בענין הרשימה - מאוד מסכים

ברשימה הזו היא באמת יוצאת דופן בחוסר הרצינות שלה. לשים את אנגוס יאנג לפני בלקמור או את מרמלסטיין לפני בלקמור ושים את ואי סטריאני לפני אותו בלקמור או לפני מורס - ובכלל להכניס אנשים שהם אומנים ענקיים אבל בהחלט לא וירטואוזים - זה מעליב...

ganooov

New member
נו, אתה צודק ../images/Emo3.gif. ../images/Emo13.gif

הסחור שכתב אותה אמר בעצמו שהיא הרשימה ש ל ו.

למעלה