המשך
אז בינתיים בסיפור שלנו . אובחן סרטן . הרופא בדק מצא , ויידע . את החולה בדבר מותו הקרוב . למה ........ למה בבאמת בבאמת , אין לרפואה הקונוונציונלית , תרופות . אבל אל תגידי את זה בקול רם כי כל נציגיה , יחרדו אם המידע הזה יצא לציבור . והם יוצאים להתקפת מחץ , לא בגלל שהאינפורמציה לא נכונה , אלא משום שהם חוששים שהידיעה הזו תרחיק את החולים מטיפוליהם , והם מתרצים זאת כנסיון להגן על חיי החולים . אך זה כבר נושא לוויכוחים פוליטיים , וחבל להטריד את מנוחת הלילה ושלוות המדורה בוויכוחים פוליטיים שתמיד מובילים לאותו הדבר , דהיינו , חוסר הסכמה . מה כן יש לרפואה הקונוונציונלית ? יש המון מה להציע , חלק מהדברים משפיעים שלילית על החולים , וחלק משפיעים בצורה חיובית , אך גם כאן לא ניכנס לעומק הקורה , אלא ניגע ספציפית רק במספר נקודות . בגלובאלי , לנציגי הרפואה הקונוונציונלית , יש גישה ישירה לכל לימוד והבנת פעילותו של הגוף . וכן גישה ישירה לכל ההמצאות המופלאות שנוצרו בתחומי המדע , ועומדים לרשותנו . לצערי הרבה פעמים אנו חייבים לקבל אישורי שימוש רק בהסכמת אחד מנציגיה של הרפואה , דהיינו רופא . אך רופא , הוא ראשית כל , בן אדם . וכאחד כזה הוא זכאי לטעויות . בעינים שלי הרפואה יוצאת מנקודת הנחה של לפעול כמו מכונאים . הרבה פעמים במפגש שלי עם המערכת הרפואית , חשתי כאילו , הרבה מהם היו מוכנים שאני אצא שניה מהגוף , ואשאיר זאת לטיפולם , הם יתקנו את המכונית , וכשיגמרו , הם יזמינו אותי להכנס חזרה יתנו לי את המפתח , ואני אוכל לשוב לחיים סדירים . הבעיה , שבלי גוף , קצת קשה לי להגיע לקפיטריה כדי לקרוא עיתון , קפה , סיגריה או לגלגל ג´ויינט . עד שהרופאים יגמרו לתקן את הרכב של הנפש שלי . אז זה בעיה , כי בעצם היותנו בתוך הגוף , אנו מפריעים להם בעבודה . כי קשה להכניס חולה לתנאי מעבדה . אז הטיפול נמסר לידינו (החולים ) כתורה מהר סיני , מוכרים לנו אותו כמו תעודות ביטוח לחיים . וכך או כך יצא שאנו מוסרים את אחריותנו לחיינו בידי אדם , שלמד , העתיק במבחנים , כמו כולנו , והשקיע שנים מפרכות כדי להיות מסוגל לעבוד במשרה הזו בה הוא בחר . גם לו יש משפחה , וילדים , וחובות , מנהלי בנקים , הוא רופא , הוא אדם הוא לא אלוהים . הוא עושה מה שהוא יכול במסגרת אפשרויותיו . אני אמליץ אישית לכל חולה באשר הוא , לקחת אחריות על עצמו בלבד , להיות עזר לרופא , לא להטיל את האחריות עליו , זה לא פייר , לא חברי , וזו גם דרישה לא אנושית , אף אחד לא יכול לקחת אחריות על דבר מלבד על עצמו . אז שבו שם , תשאלו את דעתו , תבדקו דברים נוספים , תבינו את המחלה , תבקשו הסברים , הוא למד על זה הרבה שנים . ואז תשבו איתו כדי להחליט על דרכי פעולה . כי כל עוד שאתם בגוף האחריות היא רק שלכם . זה בגלובאלי , ועכשו חזרה לסרטן . ישנם שני סוגי ארטילריה ידועה , שהרפואה הקונוונציונלית משתמשת בה . כימו , וקרינה . או , כימותראפיה , והקרנות . על הכימו אני יודעת יותר , אז נרחיב את ההסבר עליו . המדענים , במהלך שנים של מחקר , ונסיונות ההבנה של פעילות המערכת הגופנית , הגיעו למצב שבו הם יכולים לשלוט על מסרים כימיכאליים , הדומים או זהים לתקשורת הכימיקאלית שקיימת אצלנו בגוף . יש סיפור על כך שהכימו נוצר , בכלל כנסיון לפיתרון בעיה גופנית אחרת מסרטן , ובטעות ובניסויי והטעייה , הם עיצבו אותו לסרטן . את הסיפור איני זוכרת במלואו , אך אני בטוחה שיהיו שירחיבו בנושא . אך יותר חשוב זה לדעת כיצד , ועל איזה עיקרון , הכימו עובד , ומה זה בדיוק עושה . נתחיל , האמת שמודל החיקוי , שממנו עשו את הכימו , הוא המערכת החיסונית . בעיקרון , ראשית הרופא חודר לגוף , מוציא פיסה , מה שנקרא , ביופסיה , בודק את ההרכב הכימי ממנו עשוי התא הסרטני בו מדובר , מכנה אותו בשם לזיהוי , דהיינו , תאי ב´ תאי סי´ מכדומה , אז הוא פותח את ספרי המעבדה , בודק איזה חומרים כימיים ידועים כבר , הידועים כקוטלי המבנים הכימיים של התא הסרטני שכבר זוהה . ואז . הוא מרכיב את מה שניקרא בשפת הרפואה , קוקטייל . קוקטייל כימיכאלי . כמו שאת הולכת לבר , והם מרכיבים משקאות אלכוהולים רבים בתוספת טעמים , וקישוטים , כמנה להשיג את אפקט השיכרות הנכון . כך גם פה , הוא מרכיב את הקוקטייל הכימיקאלי להשיג את האפקט הנכון לקטילת תאי הסרטן הספציפיים שלך . אבל מה יש קצת בעיה קטנה . המדע כמו שכולם אומרים עדיין בחיתוליו , ( על אף השיגיו המרשימים ) . ( הוא למד ללכת , הוא עדיין לא יודע לרוץ ) והוא עדיין לא כל כך משוכלל כמו מערכת החיסון . בעוד שמערכת החיסון , והגוף יכול להרכיב תא , בעל ההרכב הכימי שנועד לקטול את התא הסרטני , ובעל יכולת להתביית על התא הספציפי , בבפגיעה ישירה ומדוייקת להפליא , שלא פוגעת בשום חלק אחר בגוף שהינו תקין . המדע , עדיין לא הגיע לרמה הזאת , ובל נשכח שהוא פועל חיצונית לגוף . הם הצליחו ליצור חומר המתביית כימיקאלית , אך הפגיעה שלו , מאד לא מדוייקת , הכימו שהם יצרו , מתביית על כל תא , באשר הוא , המתפצל ברגע נתון , כשהכימו בפעילותו בגוף . עכשו , בגלל שתאי סרטן מתרבים במהירות חסרת הגיון . הרפואה גרסה שבהזרקה מבוקרת , הם יצליחו להשמיד מספר גדול של תאים סרטניים , כי אלו כל הזמן מתחלקים , והכימו מתביית רק על תאים שנמצאים בתהליך התפרקות . אבל , יש בעיה קטנה שבגללה , הכימו , אינו תרופה רשומה ובטוחה , וזה בגלל סיכוניו הרבים . כי הגוף שלנו ממשיך בפעילות . והגוף שלנו פועל על עקרונות חלוקת תאים . הגוף כולו בנוי מתאים , בעלות רוטינת חלוקה שונה . הגוף כל הזמן במצב של שינוי והתחדשות , אך לכל איבר ולכל סוגי תא יש קצב אחר . אז מה נההיה נהייה שכל פעם שהקוקטייל מוזרק לך לגוף , הכימיקאלים תוקפים לא רק את התאים הסרטניים , אלא הם מתבייתים גם על התאים הבריאים שלנו . וקוטלים אותם , או לפחות מרעילים אותם בצורה בלתי הפיכה . הרופאים סומכים על העובדה שלגוף יש יכולת מדהימה לחדש את עצמו , והם מקווים שהתקפה כימיקאלית , לא תתקוף יותר מדי תאים מהירי חלוקה . ובמהלך ההפוגה שבין טיפול לטיפול , הגוף שבעזרת הכימו נפתר מכמות מסויימת של תאים סרטניים , יצליח לחדש את האנרגיה שלו , ולשפץ ולחדש את עצמו . אבל זה לא כל כך פשוט , ודי מסוכן , ולמה . הכימו תוקף בדרך כלל את התאים בעלי זמני התחדשות קצרים לדוגמא . אחד התאים שמתחלק בתדירות מאד מהירה , אלו תאי מערכת החיסון , החיילים הלבנים . אלו הרי נוצרים חדשים כל מספר שעות . אלו חשופים מאד להתקפת הכימו . ומאלו בדיוק . הרופאים הרבה יותר חוששים מאשר מכל תא אחר בגופנו שיכול להפגע . למה , שאלתי קושיה למרות שפסח לא היה בסביבה . כי , כשמערכת החיסון שלנו אינה מתפקדת קשורה , ולא משנה מאיזו סיבה , אנו חשופים לזיהומים , ומני חולרא נוספים . כאן לא מדובר על חשש ממחלות קשות , לא ולא , כאן שפעת קטנה , יכולה לגרום למוות . הוירוס הכי מיסכן בממלכת הווירוסים , יכול לנצח את כל המערכה , כי אין חיילים , מרביתם מתו בהתקפה הכימית החיצונית , גם התאים הסרטניים מתו , אבל גם אצלנו יש אבדות מאד גדולות בצבא ההגנה על הגוף ואלו שיש מנסים לשרוד , קשה לצאת לעמדות התקפה ממצבי שרידה . אז בואי נמשיך בסיפור שלנו , על אף אורכו , כי תיכף אנו מגיעים לסיבה שהביאה אותנו להרצאה הכל כך ארוכה . ( קודי התנהגות בכימו ) ( או מה מותר לעשות ומה אסור לעשות על כימו )