שאלה מעניינת!

san10

New member
deep ocean../images/Emo151.gif

הברכת מזל טוב מיודעת לך..

יחפנית

New member
ישש.... ההצטרפות שלך מגניבה בעיניי

מה שמבטיח דיונים יותר פורים ...... חיבוק מאד מאושר לך יקירה ..... מברכת אותך על ההחלטה שלקחת בימים האחרונים .... את מדהימה אותי בכל פעם מחדש תודה

יחפנית

New member
היי לוסיד ....

אמיר ענה לך באופן נכון ביותר . וגם עמד על הטעות שלך ... שתאים סרטניים לא מסווים עצמם לתאים רגילים . הם תאי הגוף עצמו שעברו מוטאצייה . יענו חטפו ג´אננה השתגעו או איך שלא תיקרא לזה . שאלת אז איך זה שאחרי דימיון מודרך פתאם הגוף כן יודע לזהות ... הגוף תמיד ידע לזהות . הבעיה עם הזיהוי לא היתה בעייתית לו . אבל לא היו לו מספיק חיילים או אנרגייה ליצור חיילים , כי המערכת היתה במצב אינפלציוני לחלוטין . בשל הרבה סיבות . חלקן גופניות חלקן נפשיות מה שבטוח בגוף עם סרטן פעיל , אני יכולה להבטיח לך שבכל המערכות מתבצעת ביזבוז אנרגטי רציני ביותר . מה שהדימיון המודרך עשה ... הוא הפסיק את התמונה המנטאלית הפנימית שביזבזה הון אנרגטי . ושינה אותה לתמונה המייצרת אנרגייה . מיידית נוצרה תוספת שיכלה לייצר עוד חיילים , ואיתם יכולת הרחקת התאים הטרוריסטים פעילה ויעילה יותר . זה על רגל אחת אם אתה עוד מעוניין להמשיך לדון על העיניין , אז יש לי עוד חומרים שכתבתי על כך בעבר ואשמח להמשיך את השיחה . אז אנא הודע לי ..... בברכה וחיבוק אני

LucidGuess

New member
תודה רבה רבה רבה רבה!!! ../images/Emo6.gif ../images/Emo9.gif

היי יחפנית תודה רבה רבה על התשובה שלך המפורטת שמאד עזרה לי להבין את התהליך, האמת שאת רוב הדברים כבר ידעתי קודם, על כמה חשוב להיות רגועים ושקטים ושלווים כדי שהמערכת החיסונית תיפעל בצורה האופטימלי, אני גם יודע כמה צחוק טוב לבריאות וכמה מדיטציה טובה יכולה לעזור בפירוק מתחים מעומק מערכת העצבים. ההסבר לאור להבות המדורה היה מעניין ( רק שלקח כמה שעות טובות לקרוא את הכל..... ). מה שעדיין לא לגמרי ברור לי זה זה - בכל יום נוצרים תאים סרטניים ומוטציות בגופנו, והגוף משמיד אותם, איך מגיעים למצב שבו נוצרים תאי סרטן והגוף לא מצליח להשמיד אותם? האם הם שונים בצורתם או בהרכבם מתאי הסרטן שנוצרים ( ככה הבנתי תקני אותי אם אני טועה ) יום יום ומחוסלים? שאלה שניה - האם את מאמינה וחושבת שאפשר לחסל גידול סרטני רק ע"י שיטות של מדיטציה, אכילה נכונה, הרבה צחוק ושלווה, דמיון מודרך, חלומות וכיוצא בזה? או שחובה לדעתך לערב גם רופאים ורפואה קונבנציונאלית שזה אומר הרבה בדיקות מכאיבות, חדירה לגוף עם כל מיני מכשירים מכאיבים, והרבה פחד וכאבים? האם שמעת על מיקרים של ריפוי מלא מסרטן ללא עזרה של הרפואה הקונבנציונאלית כלומר רק בעזרת דמיון מודרך ושאר הדברים שהזכרתי? ( אני קראתי על מקרים כאלו אך אשמח לשמוע את דעתך בנושא ). תודה מראש! ( ונ.ב - אם אפשר עדיף שהתשובה לא תחרוג מאורך של הודעה בודדת... תני משהו יותר קליל את אם מבינה אותי...
). תודה תודה,
Lucid

יחפנית

New member
לוסיד ....

האמת שאין תשובה מוכחת מדעית לשאלתך : איך מגיעים למצב שבו הגוף לא מצליח לסלק ממנו את התאים ובכך יוצר אפשרות להתפתחות סרטנית . אגיד לך מה אני חושבת . אני מאמינה שאותו תא סרטני ראשוני הצליח לחמוק מהמערכת בשל קבלת חסות מאיבר מסויים בגוף . למה הוא קיבל חסות . ? אני מאמינה שכל איבר בגוף ( גם איברים פנימיים ) יש להם מקבילה פסיכולוגית . החלק הנותן חסות , הוא בדרך כלל באיבר שיש לו מקבילה פסיכולוגית לבעיה שאינה פתורה . יש בחורה בשם לואיז היי שכתבה רשימה על המקבילים הללו . למשל ..... השד = אימהות והזנה . שד שיש בו בעיה מאותת על = אימהות יתר , גישות מחניקות , וניתוק של הזנה . אז אם יש גישות כאלה אצלנו במערך הפסיכולוגי , אז סופו של הגוף לאותת לנו . דרך אותו איבר . מה אנו עושים כשיש לנו דבר שאיננו אוהבים ? אנו מתעלמים . ככה בדיוק נוקטת המערכת החיסונית . היא מתעלמת מאותו איזור שבו קיימת לנו בעיה פסיכולוגית . אל תישכח , שהגוש הסרטני ... הוא רק הסימפטום של המחלה . זה אינו המחלה עצמה . יענו זו התוצאה של המחלה . כל מה שהרפואה הקונוונציונלית עושה = העלמת הסימפטום . הצורה בה הם עושים זאת זה באמת על ידי התערבות חיצונית לגוף ..... והאם זה כואב ומלווה בפחד ? כן לעיתים קרובות , אך במידה שבחרת להשתמש בשירותי הרפואה הקונוונציונלית שהרי בכוח המוח ניתן לשנות את חווית הפחד והכאב של החדירה החיצונית . האם חובה לערב את הרפואה הקונוונציונלית ....... שאלה קשה . זה נורא אינדיוודואלי . אני אישית בחרתי את הטיפול הקונוונציונלי , אך מתוך מודעות מלאה . הסיבה ... כשהתגלה הסרטן , הגוש איים על חיי , השיטה המהירה לחיסול חלקי של תאי סרטן זה הכימו . זו דעתי . אבל הכל היה במודעות מתוך אחריות אישית שלי , לא הרופא החליט מה קורה איתי אלא אני . האם ניתן להתרפא ללא הרפואה הקונוונציונלית ? וודאי . אני אישית לפני שנה צילמתי ראיונות מדהימים עם 9 מתרפאי סרטן .ומכירה אותם אישית . אבנר , ארזה , שרה חמו , משה שלו , ענת . ועוד . אלו היו המרואיינים שריפאו עצמם ללא התערבות בכלל של הרפואה הקונוונציונלית . המעניין מכל היה , שלכל אחד מהם דרך שונה . יש שהגיעו מתוך תזונה .... למשל שרה חמו .... היא רק בשיטות תזונה טיבעית , מה שמונע ממנה אפילו להעזר ברפואה קונוונציונלית , כי הם בעד הכנסת כימיקאלים לגוף שהיא מנסה לשמור נקי וטיבעי . ארזה .... שילוב של תזונה ( בשיטת אן ויגמור ) ושיטת העבודה של לואיז היי , בשילוב פסיכולוגיה . אבנר ... אבנר כמוני אוכל בשר ואינו עוסק בתחום המזון , אך הוא חזק מבחינת דימיון מודרך ועבודה פנימית . כל האנשים שרואיינו לסרט , התרפאו מסרטן . עם מודעות ריפוי . בין אם נעזרו אן לווא על ידי הרפואה הקונוונציונלית . שאלתי את כולם את אותה השאלה . מה לדעתם הכי חשוב לאדם שרוצה להתרפא מסרטן .... והתשובה היתה זהה אצל כולם ..... השלב הראשון ...... לקיחת אחריות . למחלה , להבראה ובעיקר לחיים . כולנו אינדיוודואלים , ולכל אחד מתאים דבר אחר . וזה מה שחשוב למצוא ... את הדרך שלך . עכשו תורי לשאול .... מאיפה מגיעה ההתעניינות המרובה שלך בסרטן ? אמרת שאת רוב הדברים ידעת קודם ..... איך ? יום טוב אני

LucidGuess

New member
תודה יחפנית

בואי נגיד שזה נושא שמאד מפחיד אותי, עוד מגיל 10-9 בערך שראיתי תוכנית טלוויזיה בנושא ובפעם הראשונה שמעתי על המחלה הזאת, וזה נשמע ממש מפחיד, ומצד שני אני גם ממש פוחד מרופאים, וגם אם יש לי או היה או יהיה לי חשש כלשהו בנושא, אני מכיר את עצמי ואין סיכוי שאלך להיבדק אצל רופא כדי לאמת או לבטל זאת , לכן האופציה היחידה שנשארת במקרה כזה היא להשתמש בשיטות של דמיון מודרך, חלומות צלולים, מדיטציה, צחוק, וכיוצא בזה. יצא לי גם לקרוא דיי הרבה חומר על סרטן וראיתי תוכניות טלוויזה רבות כל כך בערוצי המדע למיניהם אז יש לי קצת ידע על כך
בכל מקרה תודה על התשובה, היה מאד מעניין לקרוא. Lucid

אני בהחלט יכולה להבין אותך

ואת הפחד שלך מרופאים, לוסיד, אבל (וכאן אני אולי מדברת מנסיוני האישי) סרטן הוא ממש לא המחלה היחידה בחיים שיכולה להמית אנשים. יש עוד כל כך כל כך הרבה מחלות בעולם. אני יכולה להגיד לך שלפעמים יש ימים שבהם נדמה לי שכל העולם חולה באי ספיקת כליות וזה רק בגלל שאני עובדת בבית חולים במחלקה נפרולוגית (דיאליזה ושאר מריעין בישין). אז אולי נכון שאפשר להיפטר מסרטן בעזרת דמיון מודרך, צחוק וכו´, אבל מאי ספיקת כליות למשל ממש אי אפשר להיפטר בעזרת דמיון מודרך. גישה חיובית ודמיון מודרך יכולים לעזור לדחות למשל את הצורך בדיאליזה או לסייע למטופל להשלים עם העובדה שחייו משתנים בבת אחת ושהחל ממועד מסויים הוא חייב להתייצב שלוש פעמים בשבוע בבית החולים ולהתחבר למשך 4 שעות למכונה שתנקה את דמו מכל הרעלים שהצטברו בו, אבל, כמו שאמרתי, לא ניתן להיפטר מזה. המקסימום שאפשר לעשות זה לעכב את רוע הגזירה... ועכשיו בא תור שאלת מליון הדולר: אז מה עושים? הולכים לרופא למרות שזה לא מסוג החוויות המרנינות של החיים או לוקחים החלטה גורפת למות? (ואל תשכח שגילוי מוקדם אף יכול להגדיל את סיכויי ההחלמה, או במקרה של דיאליזה את התקופה ללא צורך בדיאליזה) מה אתה היית עושה במצב כזה? הגר

LucidGuess

New member
שאלה

דבר ראשון, גם אם יש לי, או יהיה לי מתישהו חשש בנושא, אין סיכוי שאלך להיבדק אצל רופא, כי בואי נגיד ( סתם לצורך הדיון ) שאני מרגיש גוש בבטן שברור לי לגמרי שהוא לא צריך להיות שם, והוא לוחץ וכל מיני דברים, אם אלך לרופא ברור לי שכדי לדעת מה זה תהיה חובה ליפתוח את הבטן בניתוח כלשהו או אולי ליתקוע איזו מחט ארוכה ומכאיבה בבטן כדי להוציא מידגם מהגוש לבדיקה - תביני - אין סיכוי שאני יעשה דבר כזה כי יש לי פחד מוות מדברים שחודרים לגוף גם אם זה בהרדמה מלאה! אז ממש אין סיכוי. דבר שני, למה את קובעת בכזאת נחרצות שאין סיכוי להיפטר מאי ספיקת כליות באמצעות דמיון מודרך? מה גורם לך להגיד דבר כזה בכזה ביטחון? בבקשה תסבירי. thanks Lucid

לוסיד, הנה ההסבר בשבילך

אולי אצליח לענות לך באמצעות השאלה "מה זה אי ספיקת כליות?" אי ספיקת כליות מתחלקת לשניים: אקוטית, כלומר חמורה (בד"כ מצב זמני שנובע מהפרת מאזן הנוזלים בגוף) שאחרי טיפול תרופתי מתאים עוברת, וכרונית (מצב בלתי הפיך, כלומר הכליות כלל אינן מתפקדות או מתפקדות בשיעור של 15-20 אחוז) שמטפלים בה באמצעות דיאליזה. הדיאליזה היא בעצם כליה מלאכותית שאליה מוזרם הדם ה"מלוכלך" של המטופל ומועבר דרך פילטרים המנקים אותו ומחזירים אותו לגוף. אי ספיקת כליות כרונית היא השלב האחרון בהתפתחות המחלה, ושלב זה מתרחש לאחר שנים של הידרדרות בתפקוד הכליה. ממצב של אי ספיקת כליות כרונית יש רק מוצא אחד והוא השתלת כליה (וכמובן ה"מוצא" השני שהוא מוות). לכן, לפי מיטב הבנתי, בשלב האחרון (דיאליזה) של המחלה, דמיון מודרך לא יכול לעזור. אפשר לסייע למטופלים בכלים של דמיון מודרך בשלבים היותר מוקדמים של המחלה ואז לעכב את התפתחותה או להביא לאיזון כלשהו, או לסייע לאלו שהגיעו לשלב האחרון של המחלה להסתגל לנוכחות של דיאליזה בחייהם ולתפוס את המצב אחרת (כלומר להבין שדיאליזה היא לא בהכרח סוף העולם ויש חיים מעבר). לא ניסיתי לטפל באנשים עם אי ספיקת כליות, ולכן אני יכולה רק להביע דעה שאי אפשר לרפא אי ספיקת כליות באמצעות דמיון מודרך, זו לא הייתה בהכרח קביעה נחרצת. מהנקודה שבה אני נמצאת היום לא נראה לי שאפשר לעשות זאת, למרות שמאוד הייתי רוצה להאמין שכן. אני מקווה שיום אחד אני אתבדה
מקווה שהצלחתי להסביר לך למה התכוונתי ובכל מקרה אתה בהחלט מוזמן להעלות שאלות נוספות. ובאשר לפחד שלך מרופאים, הדמיון המודרך יכול לעזור לך המון במציאת השורש לפחד ודרכים להיפטר ממנו. רוצה לדעת איך? הגר

LucidGuess

New member
אני מתפלא עליך...

לדעתי את ממעיטה מדי בכוח התת מודע והשפעתה על הגוף! אני אפילו מאמין בזה יותר ממך! אם דמיון מודרך יכול לרפא לחלוטין גוש סרטני במצב מאד מתקדם אז למה שהוא לא יוכל לעזור גם במקרים אחרים כמו אי ספיקת כליות? לדעתי זה בהחלט אפשרי, סה"כ הגוף מכיל בתוכו ( בכל תא בעצם ) את כל המידע והאינפורמציה הדרושים לשם יצירת כל איבר וריקמה בגוף, אני מאמין שבאמצעות דמיון מודרך ( ובעיקר עם שילוב באמצעות חלומות צלולים ) אפשר לגרום לגוף לרפא את הכלייה החולה ולגרום לה להיבנות מחדש וליצור תאי כליה חדשים ובריאים במקום אלו שניפגעו. תגידי, למה שלא תיקחי קבוצת חולי אי ספיקת כליות שהם במצב הקשה שתארת, ותנסי להפעיל איתם דמיון מודרך לריפוי מושלם של הכלייה שלהם? הרי להזיק זה לא יכול להזיק, אלא רק להועיל, ואת גם יכולה להסביר להם את זה מראש, אני בטוח שהם לא יתנגדו לעוד משהו שיכול לתת להם סיכוי אפילו פיצפון לריפוי, ושלא כולל שום תופעות לוואי, למה לא לנסות? הרי זה לא יזיק נכון? אני ממש מאמין שזה אפשרי, ואת לא תדעי עד שלא תנסי. או-קיי תסבירי לי איך להתגבר על פחדים... Lucid

אז ככה...

אני בכלל לא מתווכחת איתך על זה שיש לדמיון המודרך כוח. זה כל כך ברור. אבל, אני בכל זאת משאירה לעצמי מידה מסויימת של ספק. כמו שאני רואה את זה, אם היינו יכולים להשתמש בדמיון מודרך ככלי טיפולי בלעדי, אז לפי מה שאתה אומר, לא היו בכלל אנשים חולים בעולם (הלוואי...). אני חושבת שחשוב לדעת לשים גבולות במקומות הנכונים. הרפואה הקונבנציונלית לא יכולה לרפא הכל ורופאים לא מהססים לומר את זה בגלוי, ואפילו שיטות ריפוי אלטרנטיביות אחרות (שקמו כדי להציע אלטרנטיבה לרפואה הקונבנציונלית) אינן מציעות מרפא גורף לכל הבעיות (ואני רוצה גם להפנות אותך לאחד השרשורים הקודמים, שם עלתה שאלה לגבי היכולת של דמיון מודרך לרפא מומים מולדים. בשרשור הזה אמיר ענה לשואלת שמרבית הסיכויים שהוא לא יכול לעזור לה). פה בעצם נמצאת נקודת הספק שלי. מחלות כליה הן ברוב המקרים מחלות גנטיות. יש סיכוי רב שאם יש במשפחה חולה באי ספיקת כליות, אז גם הדורות שיבואו אחריו יסבלו מכך. זה חלק מאיזשהו תהליך בלתי נמנע. ולכן אני מרשה לעצמי להיות קצת יותר זהירה, משום שזה דומה בעיני למום מולד. אבל, בסופו של דבר זה לא ימנע ממני לנסות, ואם תיפול בחיקי הזדמנות לעבוד אפילו עם חולה כליות אחד ולסייע לו באמצעות כלים של דמיון מודרך, אני אשמח לנסות ואני כמובן אשמח לחלוק איתך ועם שאר הפורום את נסיוני. ועכשיו לעניין השני שלנו - התמודדות עם פחדים. אני מניחה שתרצה לדעת איך להתמודד עם פחד מפני רופאים. נסה את הרעיון הבא (אתה יכול לנסות את זה גם במסגרת חלום צלול או במצב של הרפיה וריכוז): 1) נסה להגדיר במדוייק מה בדיוק מפחיד אותך, כלומר באיזו נקודה ספציפית מתעורר הפחד שלך (למשל האם זה כאשר אתה רואה מולך רופא, או אולי זה הנוכחות של החלוק הלבן ואז רופא בלי חלוק לא מעורר בך פחד וכו´...). 2) עכשיו קח את הנקודה הזו שבה מתעורר הפחד ותתמקד בה. שים לב מה אתה מרגיש כאשר אתה רואה את גורם הפחד מול עיניך, על מה אתה חושב, איך אתה מתנהג. 3) תן לפחד שם כלשהו (אפילו סתם מילה לא קשורה שעולה לך בראש). 4) עכשיו פנה לחלק היצירתי שבך, זה שנותן לך פתרונות טובים לבעיות וקיים איתו סיעור מוחין. בקש ממנו להציע לך פתרונות או דרכים חלופיות להתמודד עם ____ (השם שנתת לפחד). תלך עם מה שהתת מודע מציע. 5) בדוק עם התת מודע ועם יתר חלקי הגוף שלך את כל ההתנהגויות והרעיונות החלופיים שעלו בסיעור המוחין אם הם מסכימים ויכולים לעזור לך להוציא לפועל את הרעיונות. אם הם מסכימים - מצויין, ואם לא, שאל את חלקי הגוף מה הם היו משנים בהתנהגות החלופית כדי שיוכלו לאמץ אותה. תוכל גם לבטל חלק מהרעיונות. מה שחשוב זה שבסופו של דבר תישאר עם 2-3 רעיונות שכן תוכל להגשים כדרך התמודדות עם הפחד. 6) לאחר שהגעת להסכמה תוכל להתעורר מהחלום או להחזיר את עצמך בידיעה שאתה מסוגל להתמודד עם הפחד ושמעכשיו זה יהיה קל יותר. זה בערך על קצה המזלג. בד"כ קשה מאוד לעשות תהליך כזה לבד בגלל שזה תהליך די מורכב. אם תצליח, מעניין אותי לדעת מה קרה ואיך אתה מרגיש. אשמח אם תוכל לספר... בהצלחה
הגר

LucidGuess

New member
לא ממש....

הדברים האלה יותר מדיי מופשטים בשבילי, אני לא טוב בלשבת ולדמיין דברים... אני בינתיים ימשיך להתאמן לי על חלומות צלולים, כבר הרבה זמן לא היו לי, כשאגיע שוב לרמה טובה כמו שהיתה לי פעם, אתחיל לנסות טכניקות כמו שהצעת בזמן החלום הצלול, אולי פשוט אצלול לתוך הגוף ואבדוק מה המצב שם ומה שלום כל החלקים.
תודה ושמח שחזרת אלינו! Lucid

eliya-l

New member
ללוסיד - סרטן ../images/Emo66.gif ודמיון מודרך

היי לוסיד, מאחר ואני עובדת עם מחלימי סרטן בואי ואתן לך את התשובות שלי ומקווה שאוכל להסביר זאת בדרך ברורה - לפחות אנסה. כל המחלות שלנו - או אם תרצי כמעט כל המחלות שלנו כבני אדם נגרמות מסיבות הקשורות עם נשמתנו - זאת בגדול. כמו חוסר באהבה עצמית (מודעות) שלנו לעצמנו בדמיון מודרך כמו גם בהילינג על סוגיו השונים מי שפועל כאן היא למעשה הנשמה כאשר המטפל למעשה מהווה "זרז" (קטליזטור) ואז מתרחש מה שאת וכולנו קוראים לו "נס" - "ריפוי לא מוסבר" ועוד כהנה וכהנה בשמות. יחד עם זאת, יש לזכור כי כשאנחנו חולים הגוף הפיזי שלנו כואב ומאוד עסוק בכאבים שלו. בעזרת דמיון מודרך כמו גם בהילינג ניתן להפיג לחלוטין או לחילופין להרפות את עוצמות הכאב ולאפשר לגוף לנוח ולפעול להמסת התאים הסרטניים - אם מדובר בסרטן. הדברים שאמרתי הם כלליים ביותר - ומשתנים בין אדם לאדם ובין אשה לאשה כשלכל אחד ישנם המאפיינים שלו והשיעורים שלצורכם הוא נמצא כאן ולכן ריפוי מתקיים לשני הכיוונים. יום נפלא אליה

eliya-l

New member
אופס´ לוסיד - סליחה

עניתי לך בלשון נקבה במקום בלשון זכר - מלאן סליחות על הבילבול אליה

למעלה