שאלה מעניינת .

L e s t a t

New member
שטניזם, מטאל ומרילין מנסון

ישנם הרבה מטאליסטים בודדים בחוץ שהSatanic Bible נחשב אצלם לספר נחוץ. יש הרבה מטאליסטים שמחזיקים אותו על המדף - אבל לקרוא זה כבר סיפור אחר (רובם כבר נשרו מביה"ס לפני שהספיקו לרכוש את המיומנות הזו, היה להם יותר חשוב לצעוק). לעומת זאת, ישנם שטניסטים שמנגנים בלהקות מטאל ונהנים מהמוזיקה הזו (כמו Necromantia) וישנם גם מטאליסטים בעלי אופי שטני, אבל שני הסוגים האלה נדירים. אנטון לה-ויי לעומת זאת, היה סיפור אחר לחלוטין, הוא לא אהב רוק, מטאל או פופ, הוא אהב את מה שהוא כינה "No Bullshit Music", הוא אהב את הסגנונות שניגנו בשנות החמישים והארבעים (אז היה נער). מרילין מנסון חבר בכנסיית השטן, לא יודע באיזו דרגה או כמה זמן, אבל אני יודע שבספר Satan Speaks! הוא כתב את הForeword. זה הכל. אם הוא לא מוצא חן בעיניך בתור זמר, זו דעתך האישית. אז מה אם הוא ממוסחר? אסור לו להרוויח כסף? הוא חייב לעשות הכל לטובת כולם בלי לראות גרוש? לא.

Elvador

New member
תיקון טעות .

צודק לגבי זה . מוזיקה גרועה - לעניות דעתי .

suki da yo

New member
אוי, עכשיו זה כבר סתם שטות.

מרילין מנסון מבליט את האמונה שלו בשטן ( אני לא תלמידה טובה, מבחינתי הוא מאמין בשטן, ואני לא מבדילה בין כנסית השטן לשטניסטים) כשביל צומי עזבו. הוא מבליט את היותו אנטי נוצרי כדי למכור תקליטים ברמה מוסיקלית בינונית ומטה לילדים קטנים שרוצים להיות "נגד המערכת". הוא לא ממוסחר הוא ילד קטן שלא קיבל מספיק אהבה, ועכשיו הוא סוחט מאיתנו כל טיפת צומת לב, טוסבה או רעה, שהאנטי כל דבר חיובי או לא שטניסיטי שלו יכולה להשיג לו.

L e s t a t

New member
ואם היית טורחת לקרוא קצת חומר

היית רואה ששטניסטים=כנסיית השטן. אבל סוגדי שטן הם לא שטניסטים. מרילין מנסון הוא זמר, הוא מפורסם, על מפורסמים יש הרבה שמועות וסיפורים מצוצים מהאצבע (בעיקר בצהובונים). הוא חבר בכנסיית השטן, זה לא סוד, אבל הוא לא מאמין בשטן - איפה הוא מבליט אמונה בדיוק? בFight song שהוא אומר "I'm not a slave to a god"? הוא עושה מוזיקה שהוא רואה ממנה כסף וזה שיש הרבה אנשים ששומעים את המוזיקה הזו רק כדי למרוד (אני שומע אותו כי אני אוהב חלק מהשירים שלו) לא אומרת דבר וחצי על שאר האנשים שמקשיבים למוזיקה שלו כי הם אוהבים את המוזיקה - בלי קשר למרידה. יש גם אנשים שאוהבים ללבוש שחור ואת כל הסגנון הזה של ה"גותיקה", אף אחד לא מכחיש, אבל יש גם כאלה שזה פשוט הסגנון שלהם - בלי קשר למרד בחברה. מבחינתך הוא מאמין בשטן - על מה את מבססת את הטענה הזו? הוא חבר בכנסיית השטן והוא לא היה נשאר כזה אם הייתה לו ולו טיפת אמונה בשטן כבישות אנתרופומורפית.

L e s t a t

New member
באופן אישי

אני לא רואה שום סיבה לדיון הזה להמשיך, אבל כנראה שיש אנשים שלא חושבים ככה....

suki da yo

New member
תן לי סיים את הדיון

סליחה שפגעתי בציפור נפשך. אני לא טורחת לקרוא קצת חומר כי זה לא מעניין אותי בגרוש. מה שאמרתי כמובן, מקושר רק למרילין מנסון ולא לשאר הדיון על השטניזם, כי ממש לא משנה לי אם יש דיונים פה שלא מעניינים אותי אישית. סליחה.

L e s t a t

New member
אם כך

אז אין לך זכות לדבר על שטניזם, משום שאין לך ולו הבנה בסיסית של הנושא. מכאן אנחנו מגיעים למרילין מנסון ואת ישר שופטת אותו על פי המוזיקה שלו ואפילו באופן אישי. מצידי תשפטי את המוזיקה שלו עד מחר, אני לא מכחיש שיש ילדים מתלהבים שמחשיבים את עצמם לפריקים ששומעים אותו רק כדי למרוד - אבל זה לא מסכם את קהל המעריצים של מרילין מנסון וגם לא אומר הרבה, אם בכלל, על הבן אדם עצמו שמאחורי המוזיקה. הרבה להקות מנצלות עקרון פשוט: אתה עושה או אומר משהו שנראה "שטני" בקליפ, הורים למתבגרים לא רואים את זה בעין יפה ומכאן כמות לא מבוטלת של חבר'ה מתבגרים קופצים על זה ולו רק כדי למרוד בהורים וקונים את הדיסקים של הלהקה. מסקנה - הדיסקים נמכרים יותר. ויש גם אנשים שנהנים מהמוזיקה שלו בלי קשר למרד בחברה או בהורים (כן, כן, גם מבוגרים וגם אנשים עם אינטיליגנציה). את מכירה את מרילין מנסון? כלומר, מעבר לקליפים בMTV ובMCM? מעבר לסיפורים מצוצים מהאצבע בצהובונים? מעבר לרכילות ושמועות מגוחכות? מעבר לקהל המעריצים שלו? את מכירה את מרילין מנסון באופן אישי שאת יכולה להתחיל לשפוט אותו? אני עדיין מחכה לתשובה מאיפה הוצאת את ההכרזה שהוא מאמין בשטן, דבר שנשמע לי כמו חלק מאיזה סיפור שקראת בצהובון.

Justin Angel

New member
לעזאל די כבר!

ברצינות, אני מאוכזב. ראיתי את התגובה שלך לאלוודור וחשבתי "איזה בן-אדם גדול טל, הוא מצליח להפסיק וויכוח עקרוני, משהו שאני לא יכול לעשות", ותראה ששוב הוכחת שכל מחמאה שאני נותן לחבר פורום כאן לא תקפה. תפסיקו כולכם את הוויכוח הזה עכשיו. לא אכפת לי אם כרגע אמרו שטלטביז זה דת, לא אכפת לי אם אמרו שלה-ויי היה מתרומם קטן ומתלהב, ולא אכפת לי אם אמרו שהירח עשוי מגבינה. הוויכוח על שטניזם ננעל בפורום הזה עד אשר יוצת מחדש בעוד תקופת זמן של לא פחות מחודש, כמו תמיד. רציני, תפסיקו כבר את זה, זה מעכיר את האווירה ומעפיל על דיונים חשובים ואמיתיים.

L e s t a t

New member
צודק בהחלט

לוויכוח הזה אין טעם. בעיקר החלק האחרון שלו שכלל אין לו אחיזה בנושא פורום. אני בהחלט בעד מחיקת השרשור כולו, אין לו תועלת. במילא יעלו בקרוב מאמרים שיענו על השאלות שהוצגו כאן ועוד.

למעלה