אני מצטער שאני מתערב כאן בלי שום
אזהרה מראש אבל הייתי חייב לחדד. א. האוזן האנושית לא מתמקדת יותר במידלים- זה לא נכון לאמר, האוזן בצורתה הלא ליניארית מסוגלת לקלוט תדרים מ- 20 hz ועד - 20,000 hz - גיטרה באס או קונטרה-באס מגיעים ל 50 hz בקירוב, שזה מספיק נמוך בכדי שתאלץ להוסיף סאב למערכת שלך. ב. התוספת של עוד באס לא תשמע טבעית לחלוטין אם ההרכב כולל גם מתופף גיטריסט (אחד או 2) וסולן. זה יהיה כמו להוסיף עוד סט-תופים, ונכון שזה כבר נעשה בעבר ע"י "הזבובים" למשל, אך יותר קשה לשלוט במקצבים כששני באסים מנגנים בו-זמנית , אחרי הכל תפקידו העיקרי של הבאסיסט, לצד המתופף, הוא לשמור על הריטמיקה הכללית של הקטע, והוא,בגדול, מכתיב אותו. ג. בגלל הסיבה לעיל יקרו מצבים שבהם שני הבאסיסטים האמורים יצטרכו לנגן ליין דומה וגם כאן מתפרצת בעוכריינו תופעה פיסיקאלית שמגבילה את האוזן האנושית מלהבחין בשני גלי קול שדומים באמפליטודה שלהם ובתדר, ולכן ישמע זה כאילו באסיסט אחד מנגן למרות שבפועל שניים מנגנים , התופעה היחידה שתצא מנגינת 2 נגנים ליין דומה באותו תדר היא הכפלת האמפליטודה של גל הקול פי-2. נכון שכל אחד מהם יכול לנגן באוקטבה אחרת אך לשם מטרה זו קיימים בלי -סוף אפקטים בשוק ולכן אין צורך בעוד נגן - זה מקל על הכימיה בהרכב. ד. למרות כל הנאמר לעיל אני יכול לדמיין לעצמי הרכב שכולל 2 באסיסטים זה יכול להשמע טוב אם אותו הרכב כולל קונטרה-באס ובאס רגילה, זה דורש הרבה תאום ריטמי והרמוני בין חברי ההרכב -אך זה אפשרי.