שאלה מעניינת

mean girl 16

New member
בכל מקרה אבל זה היה צריל לעבור

בממשלה ובכנסת. הוא רצה אבל קודם להעביר את זה בליכוד ואז אם זה יעבור, הוא יעביר את זה הלאה. בכל מקרה אם הוא לא לוקח בחשבון מצב בו הוא מפסיד הוא לא צריך להתחייב לזה.

ranavon

New member
כמה דברים

א.כתבתי דבר אחד כי נלחץ לי באמצע ההקלדה. ב. ובכל זאת זה היה דבר שנגד את הבטחתו לבוחריו ולכן הוא הלך לשאול את מי ששלח אותו. ג. אני גם בדעה שלא הגיוני שמפלגה אחת תקבע את גורלה של מדינה(ולכן תמכתי במשאל עם) ד.תוכנית ההתנתקות עברה בממשלה רק לאחר ששרון פיטר שרים כדי לקבל רוב(דבר חוקי אבל מסריח). ה. מה שעוד רציתי לציין היה את הבטחתו המפורשת של "דין נצרים כדין תל אביב" שהובטחה במפורש כנגד תונית ההתנתקות של מצנע(נסיגה מיישובים מבודדים ברצועת עזה).

mean girl 16

New member
נכון מאוד!

מצנע הציע שמינית ממה שהוא פינה ושרון כמעט עלה עליו חח זה מגוחך

bhnadav

New member
זה לא מגוחך, אלא גאוני.

אם מצנע או פרס או ברק היו מציעים התנתקות - כולם היו עולים עליהם. הן בשמאל והן בימין, וזה באמת מה שקרה. אם מישהו מהימין מציע דבר כזה, כמו שרון או ביבי - ברור לכל שצריך לקבל את זה בהבנה, כי זה באמת מה שצריך להיעשות. אם ביטחוניסטים כמו אלה תומכים במהלך כזה, אין ספק שזה מה שצריך להיעשות.

bhnadav

New member
../images/Emo26.gif

אני מאמין בשרון מהסיבה הפשוטה שאני מאמין בדרך שלו, ובנוסף לכל סומך על שיקול הדעת שלו. אם המצב הבטחוני יהיה לפתע קשה וזה יצריך פעולות ביטחוניות קשות, אני מאמין שזה מה שצריך לעשות. אם הוא יעריך שאפשר ללכת לתהליך מדיני - גם אז אני איתו. אני מאמין לבן אדם ולשיקול דעתו, ובעיקר בעיקר לנסיונו.

ranavon

New member
אם אתה כ"כ מאמין בשרון

זכותך,למרות שאני חושב שהוא אדם לא ישר ואפילו רמאי ומושחת. בנו הודה בקבלת תרומות לא חוקיות עבורו(אני לא טוען שהוא אישית קיבל את זה) אבל לדוגמה קח את רבין(שאני דרך אגב רחוק מאוד ממנו פוליטית אבל מעריך מאוד את האדם)-הוא התפטר בגלל שלאשתו היה חשבון בנק בארה"ב (כמעט ריק, שהם שכחו לסגור לאחר שרבין היה שגריר ישראל בארה"ב)דבר שהיה אסור אז מבחינה חוקית. אין ספק שאריאל שרון הוא אדם שיודע להשיג את מטרותיו ללא התחשבות בדרך השאלה היא האם זה דבר טוב?

bhnadav

New member
כל אחד יכול לראות את זה אחרת.

אם זה תלוי בהתרשמות האישית משרון - אז אין לי מה לומר. כל אחד והתרשמותו שלו. לגבי התוצאות והנתונים אין על מה להתווכח, ובהם שרון מנצח.

mean girl 16

New member
אם נהיה כנים לרגע

תמיד ידעתי זאת. שכל אדם קרוב לשרון טוען כי מילה שלו לא מילה. שאי אפשר להאמין לחצי מילה שיוצאת לו מהפה. אגב, בן גוריון כתב על אריק כמה דברים, דבר ראשון ששרון "נוהג לומר לא אמת". דבר שני ששרון "מזכיר את וינגייט, פרט לאופיו המוסרי של וינגייט".

לשנות תכניות כשהמציאות משתנה זה דבר

אחד. אבל לשנות את הערכים בשביל לכסות את התחת זה דבר אחר. לעשות את מה שפופולרי ומה שאומרים הסקרים זה לא חכמה. לרצות את האמריקאים זה לא מנהיגות.

איך אתה יכול להגיד את זה?

איך אתה יכול להגיד בהקשר הזה את המשפט "מה שרואים מכאן לא רואים משם"? להזכירך, שרון אמר "דין נצרים כדין תל אביב" בזמן שהוא היה ראש ממשלה כבר! הוא שינה את דעתו רק בשביל להציל את התחת שלו, לא בגלל שהוא באמת חשב שזה מה שנכון למדינה.

bhnadav

New member
הסיטואציות משתנות,

עולות הצעות חדשות, הכיוונים משתנים. כתבתי "לא בגלל שהוא באמת חשב שזה מה שנכון למדינה" - אבל "לצערנו" ההתנתקות השיגה את מטרתה. מאז הנסיגה מעזה חלה צניחה במספר תקריות הירי: 78 רקטות נורו לעבר ישראל לעומת 304 קסאמים בשנה הקודמת.

יש פחות קסאמים

אבל יש עשרות אלפי אזרחים חסרי קורת גג וחסרי עבודה יותר ממה שהיה קודם. שרון עשה גירוש-בזק להצלת הקדנציה. תכנית כזאת היתה צריכה להיעשות יותר ברצינות. לא להשליך רבבות אזרחים קיבינימט. זה מעשה שטני, שאולי עכשיו לעם לא אכפת מזה, אבל ההיסטוריה תזכור אותו.

לא.

אבל באותה מידה אני גם לא מאמינה לפרץ, ובטח ובטח שלא לביבי. שרון של החודשים האחרונים הוא המועמד הטוב ביותר לדעתי, ואותו אני רוצה לראות עומד בראש המדינה.

למעלה