שאלה מקצועית לי אליכם

שאלה מקצועית לי אליכם

אני מתאמן ספינינג למעלה משנתיים, כ-2 עד 4 אימונים בשבוע. יש לי בעיה מסויימת אין לי בעיה לעבוד בעומסים מטורפים, וכשאני מדבר על עומסים מטורפים אני מדבר על 95% עומס בגלגל, ועבודה בקצב של 80 סיבובים לדקה, עבודה בעומס של 98% עומס בגלגל, בקצב של 60 סיבובים לדקה (דרך אגב, 98% עומס בגלגל בשבילי זה מצב שבו עוד רבע סיבוב של הגלגל שמשנה את העומס (3 טיקים) והגלגל לא יכול להסתובב יותר.) ואני יכול לרוץ בישיבה, בעומס של 85% עומס בגלגל בקצבים מטורפים של 150 סיבובים לדקה ומעלה, אבל אני לא מסוגל לרוץ בעמידה בקצב של יותר מאשר 100 סיבובים לדקה , למשך יותר מאשר חצי דקה, ולא מסוגל לרוץ בישיבה בקצב של 100 סיבובים בדקה למשך יותר מאשר דקה אחת, אפילו אם אין לי עומס בכלל. אני רוצה לשפר את סיבולת השריר שלי, כדי שאוכל לרוץ לאורך זמן ארוך יותר. מבחינת כוח אין לי בכלל בעיה - לא חסר לי כוח ברגליים. אני לא מתאמן על שרירי הרגליים, כי אני לא רוצה שהם יגדלו, אבל עד היום אני מסוגל לעבוד בדחיקת רגליים 12 חזרות, 3 סטים, במשקל של 150 קילו, ובפשיטת רגליים בישיבה, 3 סטים, 12 חזרות, במשקל של 84 קילו. מה עושים ? איך משפרים את יכולת הריצה ?

וואלה...

איזה חמודות יוצאות מאשך אחד

שאלה מצויינת...

סופר (לא בדיוק, אבל בערך) אם אני על 72 או על 69 זה לא ממש משנה לי, אבל 60, או 80, או 100, או 150 אני יודע. ברבות הזמן, למדתי לספור את הסל"ד שלי, ברכיבה על אופני כושר (שלא בשעור ספינינג, ושם כתוב), הייתי רוכב כ-שעה עד שעה וחצי, על האליפטיים, ועל כל המכשירים האחרים שכן סופרים סלד, לאט לאט, לומדים לקבל הערכה של סל"ד. ד"א, יש גם אפשרות להשתמש בדרך פחות טובה, ופחות מדוייקת, ואני פחות ממליץ עליה - סופרים כמה סיבובים עושים בזמן שמסתכלים על השעון למשך 6 שניות, ומכפילים את התוצאה ב-10, אבל זו שיטה פחות טובה, והרבה פחות מדוייקת

Infin1ty

New member
רוצה אני אכיר אותך למאמן שלי?

תיהיה אלוף העולם החדש...

אלוף עולם אני לא אהיה,

כי לעבוד בעומסים אני מסוגל, ולהגיע ל-100 סל"ד בעומס גבוה אני עושה את זה בקלות, אבל לרכוב יותר מ-דקה אחת, בסלד של ספרינט, או ספרינטים בעמידה אני לא מסוגל יותר מאשר 15 שניות, אפילו בלי עומס

אנטיתיזה

"95% עומס גלגל + 150 סל"ד ומעלה..." אתה יודע... גמני רץ את העליות של ירושלים כולן אחת אחרי השניה בקצב קליל של שתי דקות לקילומטר וכשאני גומר ומגיע לכניסה לעיר אני אפילו עוד לא התחלתי להזיע! אבל נשים לרגע את הצ'זבטים ההדדיים הללו בצד... סיבולת אירובית איננה עובדת דחיקה וסטים של 150 קילו! תתחיל להוריד עומס ולהגביר מהירות עבודה על מהירות ולפרקי זמן ממושכים = היא עבודה אירובית. תתמקד בזה.

אני מבין אותך,

גם המדריך החדש שהגיע אלינו לשיעור, והעיר לי לאורך כל השיעור שאני עובד בלי עומס בסוף השיעור הראיתי לו איך במצב שהוא קורא לזה - אי אפשר לסובב את הפדלים יותר כי הבורג מסובב עד הסוף, והוא אפילו לא הצליח לסובב את הפדלים, אני פידלתי על זה ב-60 סל"ד (אמנם רק ל-10 שניות, כי זה היה אחרי שנגמר השיעור וגם לי יש גבולות יכולת), והתגובה שלו הייתה - אתה לא נורמאלי, לחץ לי את היד, ואמר - שתדע לך, אני בסך הכל מדריך 4 שנים, ולא בהרבה מקומות הדרכתי, אבל עד היום לא ראיתי מישהו שמסוגל לרכוב בעומסים כאלה. כששאלתי אותו אם הוא מבין למה הוא חשב שאני רוכב בלי עומס, הוא ענה שאם זה היכולות שלי ברכיבה בעומסים, אולי ספינינג זה לא הפעילות האירובית המומלצת בשבילי. וגם אתה בסדר

Infin1ty

New member
בשביל מה אבל לפדל על 60 סל"ד

בעומס גבוה? מה זה נותן לך מלבד פגיעה בברכיים לטווח הארוך?

כי אצלי, בעבודה על עומסים,

ההבדל בין - לא מרגיש עומס ועבודה של השרירים, ובין - לא ניתן להעלות יותר את העומס - לא אני לא יכול יותר זה בדיוק סיבוב וחצי של הבורג

Infin1ty

New member
לא הבנת משהו

קודם כל אני מקווה שאתה עובד עם מד דופק... דבר שני, זה דבר מאוד לא חכם לעשות, לפדל על 60 סל"ד עם עומס כלשהו.. אם אתה בלי מד דופק והולך לפי תחושות, תחושות לפעמים מטעות..

אין לי מד דופק,

אבל אני קשוב כל הזמן לדופק שלי, וסופר אותו. ועוד מעט תשאלי אותי איך סופרים דופק. 3 שנים במד"א, גם את תדעי לספור דופק דרך הוריד של הצוואר, ולדעת האם הדופק הוא 80, או 100 או 120 או שצריך להרגיע, כי אני כבר אוטוטו על 140

Infin1ty

New member
../images/Emo12.gif

לספור דופק אתה יודע אבל לבדוק אם מי אתה מדבר לא.. (אני זכר למען הסר ספק). בכל מקרה, לפי דעתי אתה עושה מלא דברים לא נכונים. אני לא רואה אותי סופר את הדופק ידני כאשר אני מגיע לסף האנאירובי..(אפשרי בכלל?)

לספור דופק למדתי

כאשר נהגתי להתאמן בג'וגינג משולב בהליכות, ושמירה על דופק של 135 עד 140 בסופו של דבר השתעממתי מההליכות הללו, ועברתי לאופניים - ברכיבה בכביש, שם יותר קל לי להגיע לרכיבה של שעה וחצי עד שעתיים, מבלי להרגיש שהזמן לא זז והייתי רוכב על כביש, לפחות פעמיים בשבוע, פעם אחת ממרכז ראשון לציון לבית דגן, ימינה עד אחרי רמלה, ושוב ימינה דרך כביש 40 עד צומת בילו, ומשם שוב ימינה וחזרה לראשון דרך רחובות, ופעם אחרת - מראשון לבית דגן, שמאלה ליפו עד שד' ירושלים, שוב שמאלה עד הטיילת בבת ים, ושוב שמאלה דרך הטיילת לחוף הים בראשון, וחזרה כל מסלול בין שעה וחצי לשעתיים. אם הייתי ממש רוצה לגוון - זה במקום לפנות לכיוון בת ים, הייתי פונה ימינה לדולפינריום, עושה סיבוב על החוף וחוזר את אותו המסלול חזרה. וכל זה עם אופני הרים שעלו לי 300 שקל ושקלו 22 קילו. מזה, כשהתחיל החורף, הבאסתי לרכוב בחוץ, ולבטל רכיבה בגלל הגשם, אז עברתי לספינינג

ד"א, היום החלטתי שאני לקנות מד דופק

תכף אני אחפש קצת באינטרנט, איזה סוגים יש, מה טוב, מה לא טוב. שיהיה.

למעלה