שאלה משפטית מסקרנת לגבי גיוס כסף

HTML5

New member
שאלה משפטית מסקרנת לגבי גיוס כסף

שלום, שאלה משפטית האם מותר לי לגייס כסף לצורכי עסק ואו לצורך פרטי. זאת אומרת האם מותר לי כאדם פרטי שומר חוק לגייס הון (כסף) מהציבור באם זה ציבור ישראלי או מהעולם לצורכי עסק ואו כל דבר אחר לטובתי האישית? בדרך כזו או אחרת למשל ע"ג האינטרנט - אתר שמגייס כסף. גם אם אני מבטיח משהו כתמורה להשקעה (לדוגמא: חלוקת רווחים במועד כלשהו, להיות חלק מהעובדים או כל דבר אחר) כמובן שמדובר בהשקעה מאוד מאוד קטנה אני מדבר על שקלים בודדים למרות שזה לא משנה דין פרוטה כדין מאה. אם בסופו של דבר הפרוייקט לא צלח מה אז יהיה חובתי מבחינה חוקית להחזיר להם את ההשקעה או לא. ואיך אני שומר על עצמי מתביעה משפטית בנושא שכזה.

HTML5

New member
נניח ואני לא עמותה ולא חברה אלא סתם אדם פרטי

מותר לי לצאת במסע של איסוף כסף, גם אם לא ידוע לי כרגע לאיזה מטרה אשתמש בו אם למטרת קניית רכוש ואו למטרת עסק ואו לכל מטרה אחרת האם ישנה הגבלה כלשהי בחוק האוסרת גיוס כסף בצורה כזו או אחרת כמובן שלא בתרמית ובמרמה ---> טוב תלוי איך מסתכלים על זה.

אני יודעת שיש צורך שתנהל עמותה

ויש אנשים חס וחלילה הנאלצים לגייס כספים לצרכים רפואיים כפי שאתה רואה מדי יום בתקשורת אם היית מפרט במסר מה אתה רוצה לגייס אולי הייתי יותר מדוייקת

HTML5

New member
אז ככה...

לא עמותה ולא נעליים. גיוס הכסף הוא לצורך הון אישי בלבד ללא כל עיניין של צדקה ואו צורך רפואי כלשהו. כפי שציינתי הגיוס הוא למטרות רווח אישי, פשוט עלה לי איזה רעיון לראש בצורה של גימיק כלשהו לגייס כסף ושוב להון אישי עדיין לא הוחלט מה אעשה בכסף בין אם אשתמש בזה לצורך עסק, נכס ואו כל דבר אחר ושוב לטובתי האישית האם ידוע לך אם ישנו חוק האוסר על גיוס כסף לצורך הון אישי לדעתי לא צריכה להיות כאן שום בעיה. שאלה נוספת האם את עורכת דין? שוב אחזור על עצמי יש לי רעיון גימיקי של גיוס כסף להון אישי ויכול להיות שזה ילווה בכך שאתגמל את אלא ש "תורמים" לי כסף. אבל לא מתחייב ביפניהם למשהו או שאם כן אתחייב אודיע על כך שזה יהיה במידה והפרוייקט יצליח.

זה נשמע רע ומתקרב לנוכלות

גימיק להוציא כסף מאנשים להון אישי זה ממש לא לעניין בלשון המעטה, בכולבוטק יש שפע סיפורים כאלה

HTML5

New member
בואי לא ניסחף ידידתי

עזבי גימיק עזבי הכל מותר לי לבקש מאנשים כסף ללא תמורה?

HTML5

New member
אני חושב שאת טועה וגם את לא צריכה להיות עצבני

......ת בכל אופן אשאיר את השאלה הזו לאחרים אנשים יותר רגועים אם אני ניגש לאדם פלוני אלמוני בין אם זה במדיה (אינטרנט) ובין אם פייס טו פייס ואני מבקש ממנו כמה פרוטות והוא נותן לי האם ישנה כאן בעיה כלשהי עם החוק?

Jazz Jackrabbit

New member
לא עורך דין.

אם אתה ניגש לאדם פלוני אלמוני ומבקש ממנו כמה פרוטות והוא מסכים לתת לך בלי תמורה - איפה הבעיה פה מבחינה חוקית? אם אתה מתחייב לזה שהוא יקבל משהו בתמורה - אז עשית איתו חוזה, ותצטרך לעמוד בהתחייבויותיך. אם אתה אומר לו: "שמע, תן לי כסף עכשיו, ואם יקרה א,ב,ג אז אני אתן לך משהו בתמורה ואם לא - אז לא", זה גם בסדר (אם הוא מסכים לזה, כמובן). בכל מקרה, אם לא תעמוד בהתחייבויותיך - אתה עשוי לקבל דרישה ממי ש"השקיע" בך שתחזיר לו ת'כסף. ואם אתה רוצה לפרט סייגים לזה שתחזיר לו את הכסף (או תיתן לו "דיבידנד") - תדאג שהדברים יהיו מנוסחים בצורה חד משמעית ותדאג שהבן אדם יידע בדיוק על מה הוא חותם. במקרה כזה, כדאי לך אולי לשכור את שירותיו של בעל מקצוע, אשר ינסח לך משהו שכנראה יהיה יותר מקצועי ממה שאתה תנסח בעצמך (במידה והינך חסר השכלה משפטית). אגב, להבא - פנה לפורום חוק ומשפט. בהצלחה.

HTML5

New member
תודה לך על תשובתך המקצועית והמנומקת

לוא דווקא שאבצע עימו חוזה או משהו כזה, פשוט יש לי רעיון אינטרנטי לגיוס כסף בצורה גימיקית להון עצמי כמו שחשבתי לא צריכה להיות פה בעייה משפטית כלשהי אם מטוב ליבו הוא נתן לי כסף מבלי שאתחייב מולו למשהו בתמורה.

מה הקשר לעצבנות לבין תגובה פרקטית

אני ממש רגועה כי לא ביקשת ממני כסף. מה שאתה חושב לעשות זו נוכלות. כל טוב מהרגועה...

למעלה