שאלה מתוך עבודה במבנה.... מאוד מאתגרת!

aviadh

New member
שאלה מתוך עבודה במבנה.... מאוד מאתגרת!

אז ככה, יש מטריצה M שורות N עמודות M קטן או שווה ל-N, צריך למצוא את כל האיברים המינמליים בכל השורות ב-O(N) יש חוק שאומר שאם מצאתי איבר מינמלי בשורה כל האיברים המינמליים בשורות מתחת ימצאו או באותה עמודה או בעמודות קטנות יותר אני שובר את הראש כבר שבוע על הקקה הזה ניסיתי כל מיני דרכים לצמצם את המטריצה... אשמח לקבל רעיונות

vinney

Well-known member
זה מאוד פשוט

תתחיל מהסוף, ולך אחורה, אם המספר הבא גדול מהקודם - תעלה שורה ותתחיל שוב.

aviadh

New member
תחשוב שוב על מה שאמרת...

בוא אני אתן לך דוגמה המינימלי בשורה העליונה נמצא אחרון בטור והמינמלי בשורה התחתונה נמצא ראשון.. עכשיו אתה צריך למצוא את כל המינימלים במטריצה בכל שורה ב- o(n) ביחד כולם..... לא כל שורה בנפרד...

aviadh

New member
אוקיי אז הנה משהו שלא חשבת עליו

נגיד וכל המספרים בעמודה האחרונה קטנים מהמספרים בעמודה לפני האחרונה? מה השגת בזה?

Maha Vailo

New member
אני לא בטוח בקשר לסיבוכיות

אבל נראה לי שכדאי להתחיל עם השורה האמצעית, למצוא שם את האיבר המינימלי, ואז זה מחלק לך את המטריצה לארבע חלקים, כאשר צריך לחפש את המינימלים בחלק שמימין ומעל לאיבר המינימלי שמצאת ולחלק שמשמאל ומתחת. נראה לי שהסיבוכיות יוצאת N log M

aviadh

New member
כן אבל זה לא זמן ריצה רצוי....

הבקשה היא O(n) n*logm=nlogn

vinney

Well-known member
זה לא יכול להיות לפי הגדרת השאלה

אתה רוצה להראות תכל'ס מטריצה שהאלגוריתם לא עובד עליה, אבל שעונה לדרישות השאלה - תראה מטריצה כזאת.

aviadh

New member
הנה..

משום מה יש לי בעיה עם להעלות תמונה מקווה שיצא בסדר.. 2 3 2 6 6 1 9 2 7 8 1 1 7 5 9 1 8 7 1 2 7 5 4 8 צמד ה-1 בטור הוא העמודה הימנית העמודה שמתחילה ב,2,9 עמודה שמאלית וכך הלאה

vinney

Well-known member
...

בשאלה כתבת: "יש חוק שאומר שאם מצאתי איבר מינמלי בשורה כל האיברים המינמליים בשורות מתחת ימצאו או באותה עמודה או בעמודות קטנות יותר" המטריצה הזאת לא עומדת בזה. לפי החוק הזה, אם בשורה הראשונה האיבר המינימלי הוא הראשון - בכל שאר השורות האיבר המינימלי חייב להיות ראשון.

aviadh

New member
המטריצה יצאה הפוך זה למה רשמתי...

המטריצה האמיתית היא מראה....

vinney

Well-known member
אז למה אתה חושב שהאלגוריתם שלי

לא עובד עליה?

aviadh

New member
למה?

בוא תסביר לי מה קורה עם המצב שבו כל העמודה הכי ימנית יותר קטנה מהעמודה השמאלית לה, מה זה אומר על כל המינימליים בכל השורות??? לפי האלגוריתם שלך זה פשוט יורד שורות וזהו...

vinney

Well-known member
או שאני לא מבין משהו או שאתה לא מבין משהו

תכתוב את השאלה בדיוק כפי ששאלו אותה.

immortalus

New member
מבנה = מבני נתונים?

אם כן, אז מה הדרישות על סיבוכיות המקום ועל סיבוכיות האתחול?

aviadh

New member
נוסח השאלה..

יש מטריצה M שורות N עמודות כך ש-M קטן או שווה ל-N צריך למצוא בזמן O(n) את כל האיברים המינימליים בכל השורות כלומר בכל שורה למצוא איבר מינמלי, המטריצה מסודרת כך שבכל שורה שבה נמצא איבר מינמלי, בכל השורות מתחתיו האיברים המינמליים ימצאו או באותה עמודה או שמאלה לעמודה שים לב: צריך למצוא הכל ב- O(N)

vinney

Well-known member
נו אז הפתרון שלי עובד מצוין, מה הבעיה?

שים לב מה אמרתי: אתה מתחיל מהשורה הראשונה בקצה שלה (הכי ימני), ומחפש את המינימום בה. זה O של N. ברגע שמצאת את המינימום, כל העמודות ימינה מזאת בה המינימום לא מעניינות יותר בשום שורה אחרת. מהמינימום אתה יורד שורה, ובודק את הערך והערך משמאלה. אם משמאל הערך קטן יותר - הולך שמאלה ואז למטה, אם לא - הולך למטה, וחוזר חלילה עד השורה האחרונה. מכיוון שM קטן מN, מובטח לך שלא תעבור על יותר מN איברים. מה הבעיה?

aviadh

New member
לא לא לא

אלף זה יכולה להיות מטריצה בה M שווה לN שים לב ב' נגיד שהמינימום בשורה העליונה היא הכי ימני, רצת על כל השורה ועדיין לא השגת תובנה על השורה שלמטה

למעלה