שאלה מתוך עבודה במבנה.... מאוד מאתגרת!

vinney

Well-known member
אז?

שים לב שO של N לא אומר "בדיוק N" אלא "סדר גודל של N". זה יכול להיות 3N, או 5N, כל עוד זה בפרופורציה ישירה לN.

immortalus

New member
אבל באלגוריתם שלך המקרה הגרוע הוא n²

שים לב מה יקרה אם המינימומים מסודרים באלכסון מהפינה הימנית רחוקה: אתה רץ על כל השורה הראשונה מחפש מינימום - כדי לוודא שזה המינימום אתה חייב לרוץ על כל השורה, היא לא ממוינת! א"כ אתה צריך לרוץ על כל השורה שמתחתיה כדי למצוא את המינימום בה! אתה מתייחס לשורות המטריצה כאילו הן ממוינות חלקית. אתה רק בודה שינוי מגמה, כשירידה הופכת לעליה, האלגוריתם שלך יפספס את המינימום בשורה כזו: 6 5 4 7 2 9 האלגוריתם שלך יעצור ב-4 ויפספס את ה-2! במקרה הגרוע באלגוריתם שלך, אתה עובד n² פעמים

immortalus

New member
תיקון מילולי קל

הכוונה שלי היא לא שהאלגוריתם שלך יעבוד ב-n², האלגוריתם שלך פשוט לא נכון... התכוונתי שדרך הפתרון המקבילה לאלגוריתם שלך שתחזיר תוצאה נכונה תעבוד ב-O(n²) dd

vinney

Well-known member
...

הכלל אומר שהמינימום בשורה מתחת יהיה באותה העמודה, או עמודה אחת שמאלה, לא כל אחת מהעמודות שמאלה. ככה לפחות אני מבין את מה שכתבת, טעיתי?

immortalus

New member
אני חושב שטעית, או שהשאלה נוסחה גרוע...

שמאלה לעמודה יכול להתייחס לכל אחת מהעמודות משמאלה... גם בנוסח הראשוני הוא התבטא כ: "בעמודות קטנות יותר" - בלשון רבים...

vinney

Well-known member
המם...

כן, עכשיו שאתה אומר את זה זה באמת נתון לפרשנות... אבל מצד שני, בלי המגבלה, אני לא רואה איך אפשר לעשות את זה בO של N. אם אין שום הנחה, אתה חייב לעבור על כל איבר לפחות פעם אחת (במקרה הקיצוני שנתת), לכן זה יהיה יותר מO של N (כי יש N*M נתונים).

aviadh

New member
לא לא הבנת

הכלל אומר שהמינימום בכל אחת מהשורות למטה יהיה בכל אחת מהעמודות שמאלה או באותה עמודה כלומר הם יכולים להיות מפוזרים בצורה לא אחידה...

vinney

Well-known member
אז כאמור

במקרה קיצוני שהביא immortalus, המקרה הגרוע ביותר יהיה יותר מO של N.

למעלה