שאלה,מתפטר מרצוני-התראה

מצב
הנושא נעול.
שאלה,מתפטר מרצוני-התראה

שאלה,מתפטר מרצוני-התראה
שלום לכולם.הנני שכיר 6 חודשים בחברה פרטית.לא נחתם חוזה עבודה עם המעסיק.מצאתי,תודה לאל...עבודה טובה יותר,וברצוני להתפטר.שאלה 1- איזו התראה ,אם בכלל,אני מחוייב לתת למעסיק לפני עזיבתי.שאלה 2-האם ימי שיש-שבת נחשבים בימי ההתראה (המשרה שבה אני מועסק אינה כוללת ימי שישבת).שאלה 3-האם אני יכול "להתחכם" ולהחשיב את ימי חג הפסח הקרבים ובאים,כחלק מימי ההתראה.מאוד מאוד אודה על תשובות והצעות.אחלה יום לכולם.

שיר ורד

New member
אם טרם הסתיימו ששת החודשים

שאלה,מתפטר מרצוני-התראה
שלום לכולם.הנני שכיר 6 חודשים בחברה פרטית.לא נחתם חוזה עבודה עם המעסיק.מצאתי,תודה לאל...עבודה טובה יותר,וברצוני להתפטר.שאלה 1- איזו התראה ,אם בכלל,אני מחוייב לתת למעסיק לפני עזיבתי.שאלה 2-האם ימי שיש-שבת נחשבים בימי ההתראה (המשרה שבה אני מועסק אינה כוללת ימי שישבת).שאלה 3-האם אני יכול "להתחכם" ולהחשיב את ימי חג הפסח הקרבים ובאים,כחלק מימי ההתראה.מאוד מאוד אודה על תשובות והצעות.אחלה יום לכולם.
(כלומר אתה עובד קצת פחות משישה חודשים, עליך לתת התראה של 6 ימים קלנדריים).

ואם אני נכנס לחודש שביעי?

(כלומר אתה עובד קצת פחות משישה חודשים, עליך לתת התראה של 6 ימים קלנדריים).
תודה רבה על המענה.ומה קורה אם אודיע על עזיבה בתחילת חודש אפריל?יהא עליי להודיע 7 ימים מראש? יש תשובה לגבי שאר שאלותיי? שוב תודה

תשובה

תודה רבה על המענה.ומה קורה אם אודיע על עזיבה בתחילת חודש אפריל?יהא עליי להודיע 7 ימים מראש? יש תשובה לגבי שאר שאלותיי? שוב תודה
תשובה
לגבי ימי ההודעה המוקדמת: לא ציינת את אתה עובד במשכורת חודשית או בשכר יומי/שעתי. יש הבדל בין שתי צורות ההעסקה לעניין ההודעה המוקדמת. אם מדובר במשכורת חודשית, הרי שבחודש השביעי עליך לתת הודעה של 8.5 ימים; א מדובר בשכר יומי/שעתי - הרי שבחודש השביעי עליך לתת הודעה של 7 ימים. מדובר בימי לוח ולא בימי עבודה. ההנחה היא, כי סופשבוע אחד (שישי-שבת) ייכנסו בתוך תקופת ההודעה הנ"ל, ולא שכל הימים "ייפלו" על חג הפסח, שכן ייתכן שהמעביד מעוניין שתבצע חפיפה מול עובד אחר, או שייתאפשר לו להיערך לעזיבתך (פרסום מודעת דרושים; מציאת ממלא מקום וכו').

מצב
הנושא נעול.
למעלה