שאלה : מתפתח עובש בתקרה של הסלון

Cobhhh

Member
בביתה של אמי, בשטח של 2X4 מ"ר בערך. לא ברור לי למה. זה המקום היחיד בבית שאין סיכוי שמגיעים אדים לתקרה. במקלחת ומעל הכיריים אין שום סימן לעובש.
מכל מקום, אני כרגע בבעיה כספית ואין לי מספיק כסף לטייח את כל התקרה. יש אפשרות להביא צבעי ולבקש ממנו לצבוע רק השטח שיש בו עובש ? כמה יכול לעלות כזה דבר ?

תודה מראש

דיברגנט חדש

Well-known member
בביתה של אמי, בשטח של 2X4 מ"ר בערך. לא ברור לי למה. זה המקום היחיד בבית שאין סיכוי שמגיעים אדים לתקרה. במקלחת ומעל הכיריים אין שום סימן לעובש.
מכל מקום, אני כרגע בבעיה כספית ואין לי מספיק כסף לטייח את כל התקרה. יש אפשרות להביא צבעי ולבקש ממנו לצבוע רק השטח שיש בו עובש ? כמה יכול לעלות כזה דבר ?

תודה מראש
אם זה משהו נקודתי, למה אתה צריך צבע?
קנה פחית צבע וצבע את החלק.

בנוגע לעובש, זה לרוב קורה בדירות של זקנים שלא מאווררים את הבית ומשאירים הכול סגור.
השמש היא התרופה הכי טובה לעובש, אך קודם כל אתה צריך לנקות אותו.

נערך לאחרונה ב:

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל

תודה מראש
לנקות, לאוורר, לצבוע לבד ולראות אם מצטבר מחדש - כלומר אם זו לחות בדירה או נזילה מלמעלה
אם זו נזילה מלמעלה לערב את וועד הבניין (אולי זה מצינור משותף, למצוא אינסטלטור "ניטראלי" שיבדוק, יתקן ויקבע מי אחראי לנזילה והאחראי ישלם שכרו, במידה והשכן מלמעלה לא מוכן (וניתקלתי במצב כזה), להודיע לו שאתה מתחיל לחפור נגד הזרם עד שתגיע למקור הנזילה, אם זה לא ממנו אין לו מה לחשוש אבל אם זה ממנו עלול להיות לו חור בריצפה ואולי גם ניתוק מים, אם תעשה הצגה טובה אולי הוא ישתכנע (אני הצלחתי)

Cobhhh

Member
לנקות, לאוורר, לצבוע לבד ולראות אם מצטבר מחדש - כלומר אם זו לחות בדירה או נזילה מלמעלה
אם זו נזילה מלמעלה לערב את וועד הבניין (אולי זה מצינור משותף, למצוא אינסטלטור "ניטראלי" שיבדוק, יתקן ויקבע מי אחראי לנזילה והאחראי ישלם שכרו, במידה והשכן מלמעלה לא מוכן (וניתקלתי במצב כזה), להודיע לו שאתה מתחיל לחפור נגד הזרם עד שתגיע למקור הנזילה, אם זה לא ממנו אין לו מה לחשוש אבל אם זה ממנו עלול להיות לו חור בריצפה ואולי גם ניתוק מים, אם תעשה הצגה טובה אולי הוא ישתכנע (אני הצלחתי)
המון תודה. אולי עדיף לי שלא להכנס לקונפליקט מהסוג הזה איתם (בעיקר איתה. בן הזוג סימפטי, אשתו מאד קשוחה ונחרצת). היו להם בעבר כל מיני מחלוקות עם שכנים אחרים, גם בבניין סמוך, שהסתיימו בכי רע עבור השכנים האחרים מבחינת הוצאות משפטיות.
לגבי הצביעה וגירוד הטיח, בעוונותי יש לי אפס נסיון בעבודות מהסוג המסוים הזה. כנראה שאני אאלץ לפנות לאיש מקצוע, ובהמשך (בהנחה שזה יימשך) לחברת הניהול של הבניין.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

תודה מראש
אתה קיבלת כאן תשובות טובות ובכל זאת אוסיף.
1. אם יש עובש וקילופי טיח, סביר שהעובש לא רק נתקבע אלא יש גם רטיבות שניתן לחוש אותה ביד.
ואם יש רטיבות, תצטרך קודם לדאוג לפתרון הבעיה, כי ללא פתרון מלא, העובש יחזור וגם תיקוני הטיח לא יחזיקו מעמד אלא לזמן קצר בלבד. אז חבל על העבודה.
ולמה יש רטיבות? האם זה באמת בגלל השכן שלמעלה? מה יש לשכן באותו מקום? מקלחת? מטבח? צינור מים שעובר לו מתחת לריצוף? את זה חייבים לבדוק. מחיר הבדיקה ללא תיקון הוא יקר, אבל כדי להיות בטוח, לא נראה לי שיהיה מנוס מכך. ואם תתגלה נזילה? ברור שיהיה צורך בתיקון. כל זה אמור להתבצע על חשבון השכן, אבל לשם כך, תצטרך להפעיל בתבונה ובאסרטיביות את השכן, כדי שיגיע לתובנות הנכונות וכדי שיפעל לתקן את הנדרש.
2. רק לאחר תיקון הנזילה ולאחר שהכל יתייבש, תוכל לפעול הלאה. כלומר: לחסל את העובש (יש חומרים שנועדו לשם כך), לטפל בתיקון הטייח, ורק לאחר כל אלה, לסיים בצביעה. אי סילוק העובש הוא מסוכן לבריאות ולכן יש לדאוג להיפטר מהעובש, לפני שמתקדמים בעבודה.
3. מאד יתכן, שבגלל חוסר איוורור, הצטברו אדי מים שיצרו את העובש. במקרה כזה, העובש יהיה "יבש" והתיקון יהיה פשוט יחסית. אבל בכל מקרה, יהיה עליך לדאוג לאיוורור נאות של החדר במהשך, כדי שהעובש לא יחזור בשנית.

Cobhhh

Member
אתה קיבלת כאן תשובות טובות ובכל זאת אוסיף.
1. אם יש עובש וקילופי טיח, סביר שהעובש לא רק נתקבע אלא יש גם רטיבות שניתן לחוש אותה ביד.
ואם יש רטיבות, תצטרך קודם לדאוג לפתרון הבעיה, כי ללא פתרון מלא, העובש יחזור וגם תיקוני הטיח לא יחזיקו מעמד אלא לזמן קצר בלבד. אז חבל על העבודה.
ולמה יש רטיבות? האם זה באמת בגלל השכן שלמעלה? מה יש לשכן באותו מקום? מקלחת? מטבח? צינור מים שעובר לו מתחת לריצוף? את זה חייבים לבדוק. מחיר הבדיקה ללא תיקון הוא יקר, אבל כדי להיות בטוח, לא נראה לי שיהיה מנוס מכך. ואם תתגלה נזילה? ברור שיהיה צורך בתיקון. כל זה אמור להתבצע על חשבון השכן, אבל לשם כך, תצטרך להפעיל בתבונה ובאסרטיביות את השכן, כדי שיגיע לתובנות הנכונות וכדי שיפעל לתקן את הנדרש.
2. רק לאחר תיקון הנזילה ולאחר שהכל יתייבש, תוכל לפעול הלאה. כלומר: לחסל את העובש (יש חומרים שנועדו לשם כך), לטפל בתיקון הטייח, ורק לאחר כל אלה, לסיים בצביעה. אי סילוק העובש הוא מסוכן לבריאות ולכן יש לדאוג להיפטר מהעובש, לפני שמתקדמים בעבודה.
3. מאד יתכן, שבגלל חוסר איוורור, הצטברו אדי מים שיצרו את העובש. במקרה כזה, העובש יהיה "יבש" והתיקון יהיה פשוט יחסית. אבל בכל מקרה, יהיה עליך לדאוג לאיוורור נאות של החדר במהשך, כדי שהעובש לא יחזור בשנית.
תודה רבה. מאז פרסום הפוסט ניסיתי כבר פעמיים לפנות אל השכנים מלמעלה. לצערי די מיציתי את האפשרות לתקשורת ישירה איתם. ככל שאני יודע האיזור המדובר מצוי באמצע הסלון שלהם (גם אצל אמא שלי), לא מטבח ולא מקלחת. חשבתי להביא בעל מקצוע ולבקש ממנו לטפל אך ורק באיזור הנ"ל בתקווה שההוצאה תהיה מינימלית. מדבריך אני מבין שזו לא הדרך הנכונה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה רבה. מאז פרסום הפוסט ניסיתי כבר פעמיים לפנות אל השכנים מלמעלה. לצערי די מיציתי את האפשרות לתקשורת ישירה איתם. ככל שאני יודע האיזור המדובר מצוי באמצע הסלון שלהם (גם אצל אמא שלי), לא מטבח ולא מקלחת. חשבתי להביא בעל מקצוע ולבקש ממנו לטפל אך ורק באיזור הנ"ל בתקווה שההוצאה תהיה מינימלית. מדבריך אני מבין שזו לא הדרך הנכונה.
אפשר להביא אדם שנעזר במכשיר שמזהה נזילות. בדיקה כזו היא בעלות של בין 1200 ל-1500 ש"ח. אבל מכיוון שלטענתך, מדובר בסלון ולא במטבח או מקלחת, הסיכוי שיש שם נזילה הוא זעום. בכל מקרה, נסה לעלות על סולם ולגעת באזור הנגוע. כך תוכל לדעת האם הוא רטוב או יבש למגע ומכאן תוכל להמשיך הלאה.

Cobhhh

Member
תודה. ככל שאני חש האיזור אינו רטוב. אפשר פשוט ליצור קשר עם צבעי ולבקש ממנו לטפל רק באיזור הנגוע ? לאיזה סדר גודל של הוצאה כללית אני צריך לצפות ?
רב תודות.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה. ככל שאני חש האיזור אינו רטוב. אפשר פשוט ליצור קשר עם צבעי ולבקש ממנו לטפל רק באיזור הנגוע ? לאיזה סדר גודל של הוצאה כללית אני צריך לצפות ?
רב תודות.
א. אפשר. ב. מחיר? בעיה. הוא צריך לבוא כמה פעמים ובכל ביקור לעשות משהו ולחכות לייבוש. אז כבר יש מחיר לא זול. אבל המחיר נקבע גם לפי אזור בארץ... באזור המרכז המחירים גבוהים יחסית. קשה לכמת.

כוכבית מצויה

Well-known member
זה שזה באמצע הסלון לא אומר שלא עוברת שם צנרת.
למשל, בהרבה דירות שלושה חדרים בבנייני רכבת הצנרת המקורית עוברת תחת הרצפה בסלון. בבניינים אלה הצנרת מגיעה לשירותים ולמקלחת דרך פיר. המטבח אינו צמוד אליהם ועל מנת להגיע אליו הצנרת עוברת מתחת הרצפה בסלון.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
זה שזה באמצע הסלון לא אומר שלא עוברת שם צנרת.
למשל, בהרבה דירות שלושה חדרים בבנייני רכבת הצנרת המקורית עוברת תחת הרצפה בסלון. בבניינים אלה הצנרת מגיעה לשירותים ולמקלחת דרך פיר. המטבח אינו צמוד אליהם ועל מנת להגיע אליו הצנרת עוברת מתחת הרצפה בסלון.
נכון. ברור. יש איזשהו מסלול (קו ישר) בין המקלחת למטבח שחוצה את הסלון ועוברים שם צינור מים קרים וצינור של חמים. ואם מתחת לריצוף יש חול, יש מצב שמים רבים נספגים בחול במקרה של נזילה, ואז המים ימצאו איזשהו סדק בבטון של הרצפה ויחלחלו לתקרה של הקומה שמתחת, ממש לא מתחת לצינור כלשהו, אלא באזור שונה לגמרי.
אבל שוב: במקרים כאלה, ניתן לחוש את הרטיבות באזור העובש ובמקרים כאלה, התיקון באמת יוצא יקר. ומה קורה כשהשכן מסרב לשתף פעולה? אז נוצר כבר צורך להפעיל עו"ד והסיפור עלול להסתבך מאד.

אצל גיסי, חלחלו ככה מים מרצפת הקומה השנייה של ביתו לתקרת הקומה שמתחת. הוא באמת נאלץ לעקור קטע נרחב של ריצוף, לטפל בצנרת ולהביא משאבה, ששאבה במשך חודש (או יותר) את הלחות מהחול שמתחת לריצוף החוצה. רק לאחר שהחול חזר להיות יבש, הוא יכול היה לרצף מחדש ולטפל בעובשים שבתקרה. סיפור ארוך, יקר ומטריד עד מאד. ולהזכירך: במקרה שלו, היה גם מדובר ב-2 קומות, ששתיהן שייכות רק לו.

amub

Member
לפני הצביעה צריך לנקות את העובש, ובכל מקרה לא הייתי ממהר לצבוע, אלא לנקות ולעקוב. אולי בדירה למעלה שופכים מים על הרצפה ויופיעו כתמי רטיבות שגורמים לעובש, במיוחד כשאין איוורור. לנקות עובש אפשר עם אקונומיקה מדוללת בדלי מים או תמיסת פונגיצ'ק. כמובן להיזהר ולהגן על העיניים.

ויוי 25

Well-known member
עובש נוצר במקום שלא מאוורר מספיק, לכן חייבים לאוורר היטב את החדר היטב בכול יום.
מאוד חשוב שהטיפול בעובש יהיה בידי אדם מקצועי ולקבל ממנו אחריות על העבודה.
מכיוון שהטיפול בחומר נגד עובש בתקרה יכול להיות מסוכן לעיניים למי שאיננו מקצועי ,
מאוד כדאי לברר עם איש מקצוע ולהשוות מחירים .(אם הטיפול נגד עובש מסתכם ב- .500 ש"ח ,
זהו סכום סביר.)

Cobhhh

Member
עובש נוצר במקום שלא מאוורר מספיק, לכן חייבים לאוורר היטב את החדר היטב בכול יום.
מאוד חשוב שהטיפול בעובש יהיה בידי אדם מקצועי ולקבל ממנו אחריות על העבודה.
מכיוון שהטיפול בחומר נגד עובש בתקרה יכול להיות מסוכן לעיניים למי שאיננו מקצועי ,
מאוד כדאי לברר עם איש מקצוע ולהשוות מחירים .(אם הטיפול נגד עובש מסתכם ב- .500 ש"ח ,
זהו סכום סביר.)
ים תודות. אכן, הסלון היה סגור ומסוגר בשנים האחרונות. הבית ממוקם במקום מאד סואן בת"א, ופתיחה של החלון מלווה בבריזה של פיח אוטובוס וניחוחות טיגון של פלאפליות. בקיץ גם זבובים לרוב.

נערך לאחרונה ב:

ויוי 25

Well-known member
בקשר לעובש ישנן כמה אפשרויות:
ראשית, חשוב לבדוק אם אין נזילה מהצנרת של השכן שגר מעל הדירה שלכם,
כי אז דליפת מים כזו -היא המקור לעובש שנוצר בתקרה שלכם.
לבעלי -הדירות יש ביטוח- לדירה המכסה תיקון של נזילות מהצנרת .
במידה וישנם שכנים שגרים מעליכם כנראה שהנזילה מגיעה מהצנרת שלהם שדולפת לתקרה שלכם וגורמת לעובש, תפנו אליהם ותבקשו שיזמינו בדיקת צנרת באמצעות חברת -ביטוח הדירה שלהם.
אבל, אם זו דירה בשכירות ,יהיה על העל הדירה לדאוג לתיקון הנזילה בצנרת.

Cobhhh

Member
בקשר לעובש ישנן כמה אפשרויות:
ראשית, חשוב לבדוק אם אין נזילה מהצנרת של השכן שגר מעל הדירה שלכם,
כי אז דליפת מים כזו -היא המקור לעובש שנוצר בתקרה שלכם.
לבעלי -הדירות יש ביטוח- לדירה המכסה תיקון של נזילות מהצנרת .
במידה וישנם שכנים שגרים מעליכם כנראה שהנזילה מגיעה מהצנרת שלהם שדולפת לתקרה שלכם וגורמת לעובש, תפנו אליהם ותבקשו שיזמינו בדיקת צנרת באמצעות חברת -ביטוח הדירה שלהם.
אבל, אם זו דירה בשכירות ,יהיה על העל הדירה לדאוג לתיקון הנזילה בצנרת.
תודה לך על המענה המושקע. פניתי אל בעל הדירה שמעל, והוא משוכנע שאין נזילה ולא מתכוון לערוך בדיקה שכזו. על סמך נסיון העבר, יש לי סיבות להניח שזה מגיע ממנו. היתה נזילה אחרת במקום אחר שהגיעה מהדירה שלו, שהוא התכחש לה למרות שניתן להבחין בה אפילו מחוץ לבנין. מה גם שהעובש התפתח בצורה מאד ממוקדת, בשאר חלקי התקרה אין שום סימן לעובש. אז בינתיים אני לא ממש יודע מה לעשות. אולי אני אתקשר לבעל מקצוע מאתר מידרג באופן אקראי. שוב, המון תודה.

ויוי 25

Well-known member
זה לא מקרה מסובך כל כך ורק צריך בירור קטן:
ראשית יש לברר באיזה חברת -ביטוח מבוטחת הדירה,ולבקש את מספר פוליסת הביטוח.
לאחר מכן להתקשר לחברת -הביטוח ולבקש מהם לשלוח אינסטלטור לאיתור מקור דליפת -המים .
לרוב זה צינור דולף שממוקם מתחת לבלטות שבדירה שמעליכם ,ובעל הדירה אפילו לא יכול לבדוק זאת.)
לידיעתך: איתור מקום הנזילה צריך להתבצע ולקבל טיפול מחברת הביטוח,
לצורך זה קיים ביטוח לדירה הגובה כסף מדי חודש מבעל הדירה,ותפקיד הביטוח לטפל בתקלות בצנרת.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לאחר מכן להתקשר לחברת -הביטוח ולבקש מהם לשלוח אינסטלטור לאיתור מקור דליפת -המים .
לרוב זה צינור דולף שממוקם מתחת לבלטות שבדירה שמעליכם ,ובעל הדירה אפילו לא יכול לבדוק זאת.)
לצורך זה קיים ביטוח לדירה הגובה כסף מדי חודש מבעל הדירה,ותפקיד הביטוח לטפל בתקלות בצנרת.
בעיה, הביטוח שלו לא יטפל בנזילה בדירה שמעליו (אלא אם זה אותו ביטוח)

Cobhhh

Member

המון תודה על כל העזרה. בשלב זה נראה לי שמיציתי את האפשרויות לתקשורת ישירה איתם בנושא הזה. כנראה שאני אאלץ להביא בעל מקצוע לפתרון זמני ומיידי. בשבוע האחרון גם התחיל להתקלף שם הטיח. רב תודות.

ויוי 25

Well-known member
ממש לא מדוייק ,
חברת הביטוח אשר בה מבוטח השכן חייבת לבצע אצלו את הבדיקה והתיקון של הצינור שדולף בדירתו.
אין שום קשר לחברת הביטוח -של הדירה שלכם.
(רק אצל מי שיש בעייה בצנרת ,חברת הביטח תגיע אליו לתקן אצלו את התקלה.)

במידה והוא מסרב לתת לכם את מספר הפוליסה של חברת הביטוח דירה שלו,
תוכלו להסתייע ב-"אגודה לתרבות- הדיור שבמקום מגוריכם".
בהצלחה.

למעלה