שאלה - נגה מוצצת אצבע ?

ענתש

New member
שאלה - נגה מוצצת אצבע ?

בשבוע האחרון נגה (שבעה שבועות וחצי) התחילה להפריש מלא רוק - ממש כל הסנטר שלה רטוב והלחיים כל הזמן, בנוסף היא התחילה בשקיקה לאכול לעצמה את הידיים, היא מכניסה את היד לפה לא מאוגרפת ומוצצת בהנאה את האצבעות. בהתחלה חשבתי שהיא בעצם רעבה - אבל לא, ציצי לא עוזר במצב כזה. גם לא המוצץ, אהוב נפשה מהיום הראשון, היא פשוט מנסה בכל זאת לדחוף יד לפה, המוצץ בסוף נופל (מכורח הנסיבות) והיד חוזרת פנימה. אגב - אם מחזיקים אותה בידיים או משכיבים אותה עלינו אז היא פשוט מלקקת כל מה שנמצא בקרבת הפה שלה - את הידיים שלנו, את החולצה שלנו וכו´ הכל נרטב. זה שלב התפתחותי ? למה זה ? אני לא נבהלת מזה... סתם סקרנית... (או שאולי כדאי שאני אקנה ספר במקום לשאול שאלות מטופשות ?)

אתיש

New member
אמנם עברו שנתיים מאז

אבל עברנו אותו הדבר בדיוק - כל דבר היה מכוסה ברוק והאצבע לא זזה מהפה - אנחנו התעקשנו על מוצץ ולא על אצבע ואחרי שבועיים בערך היא מצצה בשקיקה את המוצץ שוב - והפסיקה לנסות דברים אחרים.

יונית ש

New member
שום שאלה לא טיפשית

ובלי שום קשר לקניית ספר בשביל זה אנחנו פה אז ככה יתכן כי מדובר בשיניים אבל זה נורא מוקדם. ורב הסיכויים שלא, למרות שסיפרת על כמויות רוק גדולות ובדרך כלל זה סימן לשיניים. אם כי היא יכולה לרייר חודש ואף חודשיים עד ששן ראשונה תצא. אני חושבת שזו סקרנות. היא מגלה שיש עולם של תחושות וטעמים. וזה נפלא ללקק דברים חדשים. ייתכן כי זה יעבור וייתכן כי זה ישאר כך עד לצאת השיניים. מה שבטוח בגלל זהיא בכל זאת קטנה. תשתדלו להיות עם ידיים נקיות בקרבתה. וכך גם הצעצועים. עם הזמן וככל שתגדל. תרגישו אפשר להוריד את החרדה מנקיון הצעצועים. בהצלחה יונית

anat i

New member
הי ענתי, מה שלומך??

בכלל לא שאלה מטופשת ותמיד תרגישי בנוח לשאול. אם לא שואלים לא יודעים! עידו עושה גם בדיוק בדיוק מה שאת מתארת (ואיך אני מתה להחזיק אותו עלי ולהרגיש איך הוא מוצץ את היד שלי.......) וכמויות הרוק הן מסחריות והעלנו גם את האופציה של שיניים (אבא שלו הוציא שן ראשונה בגיל שלושה חודשים ואומרים שזה תורשתי). בכל מקרה, לגבי עצם המציצה - מדובר בשלב האוראלי בו הם מתחילים לחוש את העולם באמצעות חוש הטעם ולכן הם מקרבים כל דבר אל הפה. עידו עכשיו בגיל שהוא כבר מושיט ידיים לכל דבר וברגע שזה נמצא אצלו ביד.. הופס, ישר לפה! מה שכן, אצלנו זה לא בא כתחליף למוצץ אלא בנוסף והוא עדיין מאד מאד אוהב למצוץ מוצץ, בעיקר בלילה. איזה כייף זה שאפשר לתת מוצץ ולהמשיך לישון עד הבוקר!

ענתש

New member
תודה על התשובות ...

כן, תארתי לעצמי שזו דרך חדשה ללמוד על העולם (בפרט שהפה הוא איבר מאד רגיש וזה הגיוני לרצות להרגיש איתו דברים). גם אצלה זה לא בא במקום מוצץ, היא אוהבת את המוצץ ונרדמת איתו בלילה רק שיש לה איזה "טמבליות" קטנה כזו (שנובעת, כנראה, מהעובדה שהיא עוד לא יודעת כלום על "סיבה ותוצאה") שהיא מנסה להכניס את היד לפה בנוסף למוצץ, לא במקום. לפעמים אם זה כשהיא על סף שינה והמוצץ נופל בגלל היד היא מתחילה נורא לבכות ומחפשת עם הפה את המוצץ (ויש לצין שהיא כבר יודעת להתקדם לכיוונו לא רע בכלל, ע"י דחיפות עם הרגליים, אני מאד מתרשמת ממנה בקטע הזה). זה נורא נחמד לי ממש לראות שהיא גדלה והופכת ליותר מתוחכמת. נ.ב בנוגע לשיניים - מקווה שזה לא תורשתי. השן הראשונה שלי יצאה בגיל 11 חודש, כשהתחלתי ללכת.

anat i

New member
והשן הראשונה שלי יצא בגיל 13 חודשים

כן כן! בגיל שנה וחודש (ואמא שלי טורחת להוסיף ששבועיים לאחר מכן אפילו...), ואני כבר ידעתי לדבר אז! (אבל עוד לא ללכת). ואמא שלי מספרת סיפור נחמד על זה - כשהייתי בת שנה, מרוב שהיא היתה היסטרית מזה שעוד לא יצאה לי שן היא לקחה אותי לרופאה. בתור לרופאה לא סגרתי את הפה לרגע (דיברתי כמו סבתא אמיתית בלי שיניים). ישבה שם אשה שלא יכלה להסיר ממני את העיניים ... בסוף היא פנתה לאמא שלי ושאלה בת כמה אני. אמא שלי אמרה שאני בת שנה. אז האשה ענתה לה - אני יושבת פה כבר שעה ומנסה להחליט בת כמה הילדה הזאת. מצד אחד, אין אף שן בפה ומצד שני מדברת שוטף........ אז עכשיו רק נשארת השאלה איזה צד עידו יקח - של אבא שלו (שהוציא בגיל 3 חודשים) או של אמא שלו (שהוציאה בגיל 13 חודשים).

למעלה