אם
אני לא טועה אני חושבת שאני התכוונתי לבעיה השנייה,אתן דוגמא נוספת כדי אהיה בטוחה שאכן הבנתי נכונה.
נאמר ויש נדנדה ובקצה אחד שלה יושב ילד. בקצה השני לא יושב על המושב מישהוא ,אלא עומד ליד הקצה אדם ובעזרת כוח גופו מוריד את קצה הנדנדה איפה שלא יושב הילד. וברגע שהוא מוריד את הקצה הזה עם X כוח,הקצה השני עף למעלה באוויר והילד שיושב על הקצה מתרומם גם הוא לגובה מסויים.
האם אכן זוהי הדוגמא השנייה ולא הראשונה- שבה "ככל שמהירות והמסה של הגוף הפוגע יותר גדולים כך הגוף במנוחה ינוע מהר יותר",אלא,שמה שמשנה בעצם זה אך רק כוח השרירים שיש לאדם המוריד את הקצה האחד עליו לא יושב הילד, ובכך האיברים שעמם משתמש האדם להוריד את הקצה, יכולים להיות רק רגל אחת או שתי רגליים וידיים ,וטבעי הדבר שאם האדם ישתמש ביותר חלקי גופו אז הוא ישתמש ביותר מסה (לכל חלק בגוף יש מסה) וזה משפיע על התנופה של הקצה השני של הנדנדה עם הילד ,אבל אין זה אומר שיותר מסה שווה יותר כוח מצד המפעיל......זה מה שנראה לי ערבבתי כל הזמן הזה וגרם לי לאי הבנה....??
ובנוסף-הבעיה כמו שהיצגתי עכשיו או כמו הבעיה עם הסוס האדם והאבן שמזיזים ,היא לא כמו הבעיה הראשונה שכתבת בתשובה האחרונה, כי בעצם מדובר על גוף האדם שקשור בכוח ושרירים ולא בחפץ מסויים אחר שקשור במסה ובמהירות נטו? כי כתבת לגבי חיכוך-וכן אפשר לאמר שיש חיכוך במקרה של האדם עם האבן או הסוס עם האבן....אבל בגלל מה שציינתי לגבי השרירים וגוף האדם זה שונה?
תודה !!!!!!!!!!!!!!!!!!