שאלה/סקר לגבי החלפת רכבים

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
הסביבה שלנו מגוונת וראיתי גם וגם

יש לא מעט קנדים אסלים שגם ממהרים להחליף פיקאפ או SUV נוצץ כל שנתיים-שלוש. אבל רוב מי שאני מכירה אינו כזה.

בדיוק החלפנו את הרכב

דודג' קראוון שקנינו חדש לפני שש וחצי שנים ו 104 אלף ק"מ. החלטנו שהגיע הזמן להחליף משתי סיבות
א. התיקונים והזמן שבילינו במוסך הלכו וגדלו.
ב. החלטנו לרדת בגודל הרכב (מס' הפעמים שבהם אנחנו נוסעים יותר מ-4 אנשים ברכב לא מצדיק מיני ואן)

dannyk27

New member
באשר אלי

אגב וויניפג, זה עתה החלפתי את הרכב הרבעי שלי בכמעט 11 שנה בקנדה. שני הראשונים ניקנו משומשים, 3 שנים ושני האחרונים חדשים. רכב משומש אני מסכים עם קודמי, ממהר לרדת בערך, אבל כשמתבגרים אולי נותנים יותר חשיבות לשקט נפשי וקונים חדש עם תוספת האחריות

giri

New member
אז לא כל כך שונה... אצלנו

כשעברנו לפה קנינו רכב חדש. התוכנית היתה לקנות משומש, אבל תיכננו להשתמש במימון קצר טווח על מנת לבנות קרדיט סקור, ומפה ולשם הריביות שהוצעו לנו על רכבים משומשים היו פשוט איומות. עשינו חשבון מסודר ויצא שההפרש לרכב חדש זניח (סדר גודל של 10$ בחודש) ולכן קנינו חדש. הוא עכשיו בן 5 וטפו טפו.
זו מאזדה 3 האצ'בק, ובחרנו בה כי היא חסכונית בדלק והאפשרות לפתוח את הגב מאפשרת לה להיות קצת יותר ורסטילית.
החסרון הכי גדול שלה הוא עבירות בנסיעות שלנו מחוץ לעיר, לחווה וכו'. כבר היו פעמים שהתפתינו לעלות ל SUV בגלל עבירות. אבל קשה להצדיק את העלות הגבוהה יותר בשוטף בשביל תנאי הנהיגה פה ושם. החווה הראשונה שלי היתה במיקום שהיתה בעיה להכנס אליו עם המכונית בחורף, זה היה די מכה, אבל עד האביב הראשון עברתי למקום מסודר יותר ומאז תכלס אני מסתדרת עם המאזדה. אני מנחשת שכל הבטן שלה מנומרת מכות של חצץ, אבל היא נוסעת מצויין ויש לה צריכת דלק מאד טובה. יש לי כל תוכנית לשחוט את המכונית הזו כמה שיהיה עדיין כדאי.
סביר להניח שכשנגיע לשלב שהיא תתחיל להתיישן תהיה שאלה רצינית אם לא לעבור לרכב גדול יותר - בעיקר משיקולים כמו עבודות גינה, הובלת קרון וכו'. גם נראה איפה בדיוק נהיה אז מבחינה אישית... אולי יגיע השלב שבו להוביל את הסוס בעצמי יחסוך לי מספיק בשביל להצדיק רכב שיכול חוקית לעשות זאת (לא פרייבט) - אבל תכלס קשה לי להאמין. המאזדה כל כך חסכונית בדלק ביחס לרכבים כאלה, שממש קשה להצדיק את הפער.

רגיל15

New member
אם את חושבת מה יהיה מבחינה אישית

תקני כבר מיני ואן לסוקר פרקטיס

giri

New member
cute

הכלבים נכנסים בסדר גמור במאזדה, תודה

idohatam

New member
אגב עבירות, אפשר לקנות משפחתית עם AWD. לא חייבים SUV

או קרוס אובר.

giri

New member
תכלס. אני אעשה שיעורי בית לגבי עבירות לפני ההחלטה על רכב חדש

נכון, אבל זה לא יותר זול

סובארו אימפרזה היא המשפחתית AWD הכי זולה בקנדה והיא די דומה במחיר לסובארו XV ופורסטר
רכבי AWD משפחתיים אחרים הם הרכבים של אודי וב.מ.וו.

למעלה