שאלה על אבחון

מישהי1632

New member
בוודאי,

אבל הילדים גדולים ויש להם את החיים שלהם. הם קרובים מאד אחד לשני, בעיקר הבנות, ופחות אלי. ככול שהילדים מתבגרים, בעיקר הבנות, הם רואים שאני חריגה ומתנהגים בריחוק.

את בטוחה שזו לא פרשנות אישית שלך?

מבחינת הילדים אמא זו אמא. היחס אליה לא קשור למידת ההתאמה החברתית שלה...
ובעלך? אני לא יודעת אם את רואה את השאלות שלי כחטטנות, מקווה שלא. פשוט לאורך השנים האלה כל פעם שאני קוראת אותך אני שואלת את עצמי את השאלה הזאת. אם אני אישית הייתי בזוגיות אני מאמינה שהעניין החברתי היה פחות חשוב לי בהרבה.

מתרחקים

ראשית, אני מסכימה עם שחר שקשר עם משפחה גרעינית הוא מאד משמעותי. נכון, ילדים מתבגרים ויש להם חיים משלהם, הם מתרחקים אבל חוזרים באופנים שונים לאורך השנים: פחות זקוקים לדאגה ולטיפול הפיזי שלנו אבל נוצרים חיבורים שלא התאפשרו קודם, עם בסיס יותר שוויוני, "בין מבוגרים".
נקודה נוספת - חברויות צפויות להסתיים כי אנחנו משתנים, החברים שלנו משתנים והצרכים שלהם ושלנו משתנים.
לכן עדיף לפעמים להניח לחברים הותיקים ולנסות למצוא חדשים שיותר מתאימים למי שאנחנו היום.
ולסיום - גם אנשים שהם "על הספקטרום", ובודאי מי שנמצא במקום "גבוה" על הספקטרום - יכול לשפר את הכלים החברתיים שיש לו. (ומי שמנהל חיים נורמטיביים הוא בהכרח במקום גבוה).
כך שיש עוד אפשרויות. . .
חלי

מישהי1631

New member
תודה רחלי ושחר,

הילדים עסוקים בשלהם, המשפחה המורחבת הצטמצמה (ומי שיש גם לא רוצה קשר) ויש הרבה יותר זמן פנוי. בעלי ואני כל-כך לבד כזוג נשוי, שאנחנו הולכים לפעמים לריקודים של פנויים-פנויות...
ולדברייך, חלי - לצערי, הכיוון של מעט החברים שהיו לי הוא ניתוק, ואין במקומם חברים חדשים. כשהתחתנתי והילדים נולדו, כל-כך קיוויתי להתקבל לחברה הנורמלית, וזה לא קרה. לא שכנים, לא הורים בגני הילדים ובבתי הספר.
כתבתי כאן בעבר על ה-מחלה שהייתה לי והניתוחים שעברתי, ואיזה משבר נורא זה היה - בעיקר הגילוי שבאמת לאף אחד לא אכפת ממני. הייתי רוב הזמן לבד בבית חולים (למזלי לא היה אשפוז ארוך), אפילו הבנות שלי בקושי באו. וכשחזרתי הביתה, עם תחבושות, נקזים וכול הפיכסה, לא קיבלתי שום עזרה - אוכל הביתה, הזמנה לארוחה, או סתם לבוא לשפוך את הלב. בכול זאת - הייתה לי האם-אם-אמא של המחלות, לא שפעת.
מישהי שמקבלת כזאת אדישות, שלרוב האנשים לא אכפת אם היא חיה או מתה, לא יכולה להיות במקום גבוה על הספקטרום.

למעלה