ובאמת זה מזל גדול שאינך מטפל
אינני יכול לכנותך בשם "שרלטן" כי אינך מטפל ואינך מפיק רווח כלשהו ממה שאתה כותב. הכינוי "חסר הבנה" במקרה הטוב, או "בור" יהיה הולם יותר. אין טעם לחזור על כל ההסברים כי ממילא אינם נקלטים ובכל זאת נקודה בסיסית שאינך מבין ראויה לריענון (אם לא לך, אז לקוראים). מינרלים שנמצאים במזון טבעי כמו פרי או ירק קשורים כימית ליסודות אחרים הנמצאים בו. מדובר בחומר שלם אורגני, בו כל המרכיבים קשורים אחד לשני ומטמיעים אחד את השני בגוף החי. קשר זה נשבר בהשפעת החימום והופך את המינרלים לחומרים בלתי אורגנים-מבודדים-ובזאת איבדו את זמינותם לגוף החי. "מעכבי ספיגה באגוזים"-המצאה חדשה. אין מעכבי ספיגה באגוזים. אחוז גבוה של שומן וחלבון דורשים תהליך עיכול מורכב יותר, כאשר השומן גורם להאטה בתהליך, אך זאת האטה רצויה. אחד מתפקידי השומן הוא למתן חדירת יתר של חלבון לגוף האנושי. כידוע, לפחות למי שמבין משהו בנושא ההזנה, עודף חלבון הוא למעשה רעל לגוף החי. כך שאגוז במצבו הטבעי הוא מאוזן נכון וישנה סיבה לנוכחות כל מרכיב בו. האיזון הוא זה שגורם לכך שקיימת הטמעה של היסודות השונים, הוא שומר על המאזן חומצה בסיס הנכון של המזון כדי שזה ישמר גם בגוף, וגורם לכך שתהיה הפרופורציה הנכונה בין יסודות המזון השונים, כפי שהגוף באמת צריך, ולא כפי שאתה חושב שצריך. את אלה לא הבנת, אבל אין דבר, עם הזמן תיגדל ותבין. מתשובותיך אני מסיק שאינך מבין כלל את נושא המזון. החוקים שאתה מדבר עליהם רלוונטים כשמדובר בחומרים בטבע, לא כשמדובר בתזונה בטבע. מזלם של בעלי החיים בטבע שאינם מקשיבים לעיצותיך. אלה שמגודלים ע"י בני אדם וגדלים על מזון שעבר חימום סובלים בדיוק מאותם תת תזונה ומחלות שהאדם נגוע בהם. האדם מצא דרך, מאד עלובה לדעתי, לפתור את הבעיה, בכך שהוא מתסף את המזונות שקילקל בחימום בויטמינים ומינרלים תוצרי המעבדה הכימית. איזה חוסר היגיון-מצד אחד להרוס מזון ע"י בישול, ומצד שני להוסיף לו את החסר באמצעות תוספי מזון כימיים. החלמהות הזאת מאד מסתדרת עם הדרך שאתה מביא לנו בפורום שלך, והבאה לידי ביטוי בתשובותיך. מחלות האדם המודרני אינן נובעות מ"עודפים תזונתיים" כדבריך. איזו שטות אתה פולט? העולם המודרני נמצא בתת תזונה. לצורך הדוגמא, חוסר בסידן ובברזל וכן ב-B12 הינם במימדים של מגיפה. לא שמעת על כך? באיזה עולם אתה חי? הוצא ראשך מהמחברות ותילמד! הנכון הוא שהעולם הדשן חולה, בין השאר, מעודף אכילה. אנשים אוכלים יותר מידי. אבל הם לא אוכלים מזון, הם אוכלים אוכל שאינו או כמעט ואינו מזון. הם אוכלים את אותו האוכל שאתה ממליץ עליו, אוכל מחומם ומעובד שלא נשאר בו מזון. זה יותר פסולת ממזון. לכן אנשים אוכלים הרבה אבל ניזונים מעט. כי "מומחי" התזונה בדורנו מאמינים בתאוריות המטופשות והמנותקות מכל ידע מדעי, כאלה שגם אתה מפיץ בפורום הזה. לא אחזור להרצות לך על עיניינים נוספים. פשוט זה חסר טעם, אבל הבדיחה הגדולה, שהיא תמצית דבריך, היא הטענה שחימום לא הורס מזון אלא משפר אותו. כמו שאמרו הגששים:היצחקתני". ובאשר למטופלי. טוב, השמצות הינו שלב המקובל בדיונים כאלה כאשר לא יודעים ולא מבינים. אם לפחות היית מכיר אותי ואת מציאות חיי ועבודתי, הייתי יכול להבין שאתה מביע דעה עלי ועל עבודתי. אך לא כך הוא. אז תקשיב ילד. להבדיל ממך, אני יכול להציג מאות רבות של אנשים שסבלו ממחלות כרוניות חשוכות מרפא והבריאו לחלוטין לאחר שנעזרו בשיטה הטבעונית הידועה בשם "היגיינה טבעית". אנשים שבלו מסוכרת, מחלות פרקים (כמו נעמי הכותבת החביבה בפורום שלך שיש לך הרבה מה ללמוד ממנה), מחלות כרוניות בדרכי עיכול, אנמיה, מחלות עור, מחלות נשימה, מחלות כבד, עיוורון ואפילו סרטן, הינן רק מספר דוגמאות להצלחות רפואיות החסרות תקדים בעולם הרפואה המערבית. אז של נעליך ותן כבוד לכאלה שעושים טוב לאנושות, שחוסכים סבל, חולי ומוות לאנשים, בעבודה קשה וממושכת, בה נותנים את כל נשמתם, זמנם ומירצם להצלת אנשים. אנשים המוכיחים הלכה ולמעשה את נכונותה המדעית של דרכם. כי המציאות היא האמת המדעית ולא השטויות התאורטיות הכתובות במחברת שלך. ואגב, כמה אנשים ריפאת אתה במהלך חייך המדעיים?